Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

 

Csehország / Prága Szállások: iroda@dolcetravel.hu

 

 

Csehország, Prága, Botel Racek 3***

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-botel-racek-23/2947

 

 

Csehország, Prága, Hotel Juno 3***

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-hotel-juno-23/2928

 

 

Csehország, Prága, Botel Albatros 3***

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-botel-albatros-23/2927

 

 

Csehország, Prága, Hotel Kavalír 3***

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-hotel-kavalir-3/3120

 

 

Csehország, Prága, Hotel Rokoko 4****

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-hotel-rokoko-4/3001

 

 

Csehország, Prága, Hotel Mucha 4****

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-hotel-mucha-4/3193

 

 

Csehország, Prága, Hotel Taurus 4****

http://www.dolcetravel.hu/utazas-szallas/csehorszag-praga-hotel-taurus-4/3220

 

 

 

Csehországi - Akciós Utazások - Kiemelt Ajánlatok:

http://www.dolcetravel.hu/search/0/7/0/1

 

 

 

Látnivalók:

Hegyek: Adršpašško - Teplické Skaly

Csehország egyik leglátogatottabb természeti nevezetessége. Északon, a lengyel határ közelében elterülő Adršpach-i - teplicei homokkő sziklavidék lenyűgöző táj a turisták számára. Adršpach, Janovice, Skály és Teplice nad Metuji települések által határolt terület. A két névadó településhez tartozik egy-egy ún. homokkő sziklaváros. A víz és a szél eróziós munkájának köszönhetően az egykor vélhetőleg egységes homokkőtömb az évmilliók során lepusztult, feldarabolódott. Az erózió során rendkívül gazdag formák, folyosók, repedések, pillérek, labirintusok stb. keletkeztek.A legjellegzetesebb sziklának a helyiek nevet is adtak. A kocsival érkezőknek mindkét sziklaváros bejáratánál van lehetőség parkolásra (8.00-18.00 100 CZK). A jól kiépített és kitáblázott turistaösvények helyenként létrák, pallók mászásával, szűkebb sziklahasadékokon való átmászással nehezítettek. Egy túra nagyjából 3-6 órát vesz igénybe.
 
Nyitvatartás:
nyáron: 8.00-18.00
télen: a helyi információs irodában kell érdeklődni az aktuális nyitvatartásról
 
Belépők:
Felnőtt: 60 CZK
Gyermek, diák, nyugdíjas: 30 CZK
Kutya: 10 CZK
Családi: 150 CZK
 
 
 
Hegyek: Česky ráj:
Prágától mintegy 50 km-re, észak-keletre fekszik ez a gyönyörű táj. A természeti környezet sokszínűsége kiegészül gazdag törtélelmi és népi emlékhelyekkel is. Az ország elsőként védetté nyilvánított területe (1955), illetve nemrég felkerült az UNESCO geoparkjainak listájára is. A terület ma Csehország egyik szimbóluma, az ország leglátogatottabb térségei közé tartozik. Közép-Európában sehol máshol nem található olyan hely, ahol néhány kilométeren belül ilyen változatos táj látványa fogadná a turistákat. A Cseh Paradicsom déli határán emelkednek a Prachovské Skaly (Porladó sziklák), ez a terület egyik legfrekventáltabb turistaközpontja. A sziklaalakzatokat rendkívüli változatosság és formagazdagság jellemzi. Ez tulajdonképpen egy sziklaváros tele magas sziklatornyokkal, oszlopokkal és szoborszerű alakzatokkal. A terület nemcsak a gyalogos turisták, hanem a sziklamászók paradicsoma is.
 
 
 
Világörökségi helyszínek
Holašovice:
A kis falucska Dél-Csehországban fekszik, nem messze České Budejovicétől. Csaknem tökéletesen fennmaradt középkori település, melyet csúcsos homlokzatú lakóházak és magtárak alkotnak, amiket csillagokkal díszített kapuk és kerítések kötnek össze egy egységgé. A homlokzatok többségén fennmaradt az úgynevezett népi- vagy parasztbarokk stukkódíszítés is, ami egyedülálló hangulatot és jelentőséget ad az egész településnek. A látogató úgy érezheti magát, mint aki a 19. század második felében érkezett egy kis faluba. Holašovice sikeréhez hozzájárult a tény, hogy az itteniek élő közösséget alkotnak. A település nem a fő közlekedési útvonalak mellett fekszik, ennek köszönhetően biztosít lakóinak nyugodt környezetet. A falu 1998-ban került fel az UNESCO  Világörökségi listájára.
 
Kroměříž:
Zlín térségének megyei jogú városa. 1997-ben Csehország legszebb történelmi városává választották, 1998-ban pedig a Főtér és a mellette álló Érseki Palota területét, valamint a Virágoskertet és a Palotakertet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Az Érseki Palota eredetileg egy gótikus vár volt, amit később reneszánsz kastéllyá alakítottak, majd XVIII. században kapta barokk formáját. 1949-ig az olomouci püspök és érsek székhelye volt. A palota belső berendezése rendkívül gazdag. A város büszkélkedhet továbbá a történelmi parképítészet nem csak Csehországban, de Európában is egyedülálló remekével is.
 
Kutná Hora:
A város egykoron Prága után Bohémia második legfontosabb városa volt. Ennek oka, hogy a város alatt gazdag ezüstbányát fedeztek fel és később itt verték a királyi ezüstpénzt. Az UNESCO Világörökségi listára 1995-ben felkerült a város történelmi központja, a gyönyörű gótikus Szent Borbála katedrális és a szintén gótikus stílusban épült, Sedlec városráészben található Miasszonyunk katedrális.
 
Lednice-valticei kultúrtáj:
A Lednice-valticei kultúrtáj Břeclav járásban található. 1996-ban nyilvánította az UNESCO a Világörökség részévé. A kultúrtáj részei:
Lednice kastélya
Lednice halastavai
Valtice
Hlohovec
A lednicei kastély a körülötte található hatalmas parkkal Csehország egyik legszebb épületegyüttese. A vár mai, neogótikus formáját egy 19. századi átfogó rekonstrukció során nyerte el. Rendkívül pompázatos a belső terek díszítése a faragott kazettás mennyezetekkel, eredeti történelmi bútorzattal. Figyelemre méltó a könyvtár 630 fokos falépcsője, amely a könyvtár fölötti hálószobába vezetett és egyetlen szeg beverése nélkül készült. A lednicei halastavakat 1953-ban nyilvánították természetvédelmi területnek, fegyelemreméltó vízimadár állományának köszönhetően. A védett terület összesen négy halastóból áll. Valtice vára a városi téren található. Az eredetileg gótikus vár előbb reneszánsz stílusban épült újjá, később Morávia legjelentősebb barokk stílusú világi épülete lett. A vár három lépcsőházas, négyszárnyú épület, istállókkal, lovaglótérrel, galériával, rokokó színházzal és kocsiszínnel.
 
Litomyšl
Litomyšl város Csehország pardubicei kerületében fekszik. A város közepén elhelyezkedő reneszánsz kastély 1999 óta az UNESCO Világörökségi helyszínei közé tartozik, egyben a város fő nevezetessége is. A kastély épületei nemcsak kiemelkedő építészeti kvalitásaik miatt kedveltek a turisták körében, hanem azért is, mert itt született Bedřich Smetana neves cseh zeneszerző. A kastély csodás belső helyiségei, különösen a barokk kastélyi színház, a kastély parkjának szabadtéri színháza és Smetana háza mind kiváló helyszínt kínál hangversenyek és színdarabok megrendezésére. Ezen kívül érdemes még megtekinteni a város főterén található gótikus városházát és a további gótikus és reneszánsz lakóházakat. Az egyik legérdekesebb épület a Lovagokhoz (U Rytířů) ház figyelemre méltó homlokzatával.
 
Olomouc
Az egyik legjelentősebb morva város. A város történelmi magja a Morva folyó által határolt. A városközpont mai formáját a 19. században nyerte el. A híres Felső téren (Horní náměstí) több neves épület található. Többek között a városháza és az olmützi orloj (óra), a Herkules és Caesar díszkút és az UNESCO védelme alatt álló olmützi Szentháromság-oszlop. A mintegy 35 méter magas barokk oszlop 2000-ben került fel a Világörökségi listára. A városnak több magyar vonatkozása is van, itt kiáltották ki Mátyás királyt cseh királlyá, a székesegyházban nyugszik III. Vencel cseh és magyar király, valamint Bolyai János egy évig a városban szolgált.
 
Telč
A cseh Velenceként is emlegetett város történelmi központja 1992-ben került fel az UNESCO Világörökségi listájára. Ennek oka, hogy a történelmi városmag hűen megőrizte a 16. században kialakult formáját. A turista itt úgy érezheti magát, mintha visszakerült volna a múltba. Jelentős műemlék a reneszánsz kastélykomplexum a hozzá tartozó különleges kialakítású kerttel és parkkal. A város azonban nem egyenlő a Főtérrel és a kastéllyal. Gyönyörű kirándulásokat lehet tenni a környéken, például a három halastó egyikénél.
 
Třebič
2003 óta a třebiči zsidónegyed és a Szent Procopius bazilika a Világörökség részét képezik. A třebiči zsidónegyed, a morvaországi zsidó kultúra egykori központja az egyetlen olyan Izraelen kívüli zsidó emlék, amely teljes egészében került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A zsidók és a keresztények itt mindig békében éltek egymás mellett. A több, mint 120 zsidó lakóépület mellett különleges értéket képvisel a zsinagóga. A világörökségi helyszíneken kívül persze számos műemlék és jelentős épület található még a városban. A városközpontban fekszik a Karlovo náměstí (Károly tér), ami Csehország egyik legnagyobb tere, továbbá a város rendkívül gazdag egyházi műemlékekben.
 
Ždár nad Sázavou
A Nepomuki Szent János templom 1994-ben került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A templomot a 18. század elején építették és az ún. barokk-gótika egyik legkiválóbb alkotása. A kis templom eléggé egyedi formában épült, egy ötágú csillag az alaprajza. Az ötös szám szimbolikája az egész épületen végigvonul (pl. öt bejárat, a főoltáron öt csillag és öt angyal…).
 
Brno
Csehország második legnépesebb városa, Morvaország központja. Brno számos híres hazai és nemzetközi vásárnak ad otthont. A Tugendhat-villát a 20. század elején építették. A funkcionalista építészet remeke 2002-ben került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A város további látnivalói: Kapucinusok Szent Kereszt Temploma: a város leghátborzongatóbb látványossága. Szellőzőnyílásainak rendszere megőrizte a szerzetesek kiszáradt földi maradványait, akik 1780-ig temetkeztek ide. Összesen 153 múmiát őriznek itt. Spielberg vára (Špilberk): a vár gótikus stílusban épült, majd később barokk erődítménnyé alakították át. 1795-ben itt raboskodott társaival együtt Kazinczy Ferenc. Ezekre az időkre a vár falán található márványtábla emlékeztet. 1961 óta itt található a Brnói Városi múzeum. Érdemes még megtekinteni a Szent Jakab-templomot, az Újvárosházát és az Óvárosházát.
 
Česky Krumlov
Hangulatos utcácskák, romantikus zeg-zugok, gyönyörű polgári házak, impozáns vár a Vltava (Moldva) partján. Világhírű művészek kiállításai, hangversenyek, zenefesztiválok, színelőadások, kiváló cseh vendéglők, középkori kocsmák, turisták színes keveréke - ez mind-mind Česky Krumlov, a meseszerű dél-csehországi kisváros. 1992-ben a történelmi belváros és a várkastély, mely az ország második legnagyobb várkomplexuma és egyben otthont ad a világ egyik legrégebbi barokk színházának is, felkerült az UNESCO Világörökségi listájára is.
 
 
 
Időjárás előrejelző:
 
 
Csehország térkép:
 
 
 
 
Prága kártya: 2 - 3 - 4-napos kártyákkal
korlátlanul utazhat a prágai tömegközlekedési
eszközökön/metró,busz,villamos, troli/.......
 
Felnőtt kártya ára:
2-napos 1 550 CZK/DB (20.200 Ft)
3-napos 1 810 CZK/DB (23.600 Ft)
4-napos 2 080 CZK/DB (27.100 Ft)
 
Diák kártya ára:
2-napos 1 150 CZK/DB (15.000 Ft)
3-napos 1 330 CZK/DB (17.400 Ft)
4-napos 1 520 CZK/DB (19.900 Ft)
Diákkártya/érvényes 6-16 év közötti gyermekeknek. 
 
 
Prága - Bérlet:
(24 órás): 120 CZK/DB (1.600 Ft)
(72 órás): 310 CZK/DB (4.300 Ft) 
 
Az első utazás során hagyományos módon érvényesítendő.
Ettől számított 24 óráig érvényes, ellenőrzés esetén az ellenőrnek bemutatandó.
 
 
Ingyenes a Prága kártyával:             
St. Vitus Cathedral
Old Royal Palace
St. Georges Basilica
Golden Lane
Daliborka Tower
Sternberg Palace
Schwarzenberg Palace
Salm Palace
Bilek Villa
Old Town Hall
Stone Bell House
Golden Ring House
Powder Tower
Old Jewish Cemetery
Jewish Museum Ceremonial Hall
Spanish Synagogue
Kinsky Palace
St. Agnes Convent
Náprstek Museum
Municipal Library Gallery
Decorative Arts Museum
Czech Museum of Music
Bendrich Smetana Museum
National Pedagogical Museum
Waldstein Riding School
Petrin Funicular
Petrin Observation Tower
Petrin Mirror Maze
Stefánik Observatory
Kinsky Summer Residence
National Museum
City of Prague Museum
National Memorial Vítkov
Vysehrad Gallery
Vyšehrad Casemate
Brick Gate
Gothic Cellar
Old Custom House in Podskalí
Police Museum
Antonin Dvorák Museum
Trade Fair Palace
Lapidarium
Troja Chateau
Prague ZOO
Ctenice Castle
Roztoky Castle
A. Dvorák Memorial
Nelahozeves Castle
 
Prága kártya kedvezmények:
Chapel of the Holly Cross
Lobkowicz Palace
The Story of PRague Castle
Powder Tower Mihulka
Rosenberg Palace
Prague Castle Picture Gallery
Loreto Prague
Golden Christmas Shop
Restaurant na Baste
Municipial House
Hard Rock Cafe
Choco-Story Museum
Apple Museum
Beer Museum
Museum of Higiene
Lego Museum
New Mill Water Tower
Klementinum
Charles Bridge Museum
Prague Venice Boat
Old Town Bridge Tower
Lesser Town Bridge Tower
Town Belfry St. Nicholas
Franz Kaffka Museum
Museum of Alchemists
Ghost Museum
Certovka Canal Cruise
Film Special Effects Museum
Ice Pub
Bohemian Garnet Museum
Mucha Museum
St. Henrys Tower
TV Tower
Restaurant Samurai
Chocolate House
Dancing House
 
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak