Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Csapatépítés, csapatépítő tréningek

Igény és keret szerint incentive olcsó utaztatás, szállásfoglalás a megrendelő kérése alapján!

Cégek részére szálloda foglalás , jutalom, nyereményutak minden árkategóriában.

 

 

Sikeres csapatépítés alapja egy jól szervezett csapatépítő tréning  

Bizonyított tény, hogy a csapatmunka nagyban szerepet játszik egy cég sikerességének fokozásában. Egy vállalat számára sokat jelenthet a munkatársak szaktudása, felkészültsége, azonban a hatékonyság megsokszorozódik, ha az egyes emberek a csapatépítés folyamatában csapattá érnek, és egymást segítve, kreatív hangulatban tevékenykednek a cég sikerének érdekében. Ehhez járul hozzá a csapatépítő tréning.

Ha Te egy sikeres vállalkozás » felelős vezetője vagy, valószínű, hogy már szembesültél a következő helyzettel: bár a vállalkozásod a szakma legjobbjait tömöríti, mégis gyakran van olyan érzésed, hogy nem vagytok eléggé sikeresek, biztos vagy benne, hogy ennél sokkal sikeresebbek is lehetnének. Úgy érzed, hogy ennél sokkal többre lennétek képesek. Bizonyára foglalkoztat: Mi az oka ennek, és hogyan lehet a hatékonyságot fokozni? Sok minden megfordult már a fejedben: cseréld le az egész csapatot, esetleg menj át dolgozni egy más szakterületre?
Hidd el, nem ez a megoldás.

 

 

Milyen hasznot hoz a csapatépítés, egy csapatépítő tréning?  

Egy csapatot lecserélni, vagy más munkaterületen kezdőként indulni? Nem ez a megoldás! Ez csak felesleges pénzkidobás lenne, amelynek nincs kézzelfogható haszna, csak késlelteti az igazi megoldást. A megoldás Benned, Bennetek van! Csak azt kell megtanulni, hogyan is lehet hasznosítani az egyénben - tehát a Benned és Bennetek - meglévő képességeket. A megoldás abban rejlik, hogy a Te kiváló munkatársaid tudnak-e professzionális módon team munkát végezni?

Az üzleti életben, a szakmai munkában az egyik legfontosabb kérdés az emberekkel való bánásmód. A siker a legtöbb esetben azon múlik, hogy képesek vagyunk-e megnyerni az embereket a saját elképzeléseinknek.
Egy jó csapatban a kiégés (burnout) lehetősége a minimális szintre csökkenthető, köszönhetően az egymásra figyelésnek, a jó emberi kapcsolatoknak.
Kutatások azt bizonyítják, hogy az egyén mérhető eredményeinek mindössze 15%-a írható a technikai tudás javára, és mintegy 85 % az emberi érintkezés technikájában mutatott ügyességének köszönhető.

 

 

Mi a csapatépítés, a csapatépítő tréning célja?  

A csapatépítés, csapatépítő tréning célja, hogy segítsen felfedezni, kifejleszteni és hasznosítani a Te munkatársaidnak az alvó és kihasználatlan képességeit, amelyek a továbbiakban segíteni fogják a csapatotokat a rejtett lehetőségek feltárásában.
A csapatépítő tréning során azok a munkatársi viszonyok erősödnek, amelyek elengedhetetlenek az eredményes csapatmunkához.
A csapatépítő csoport munka azokat a tulajdonságokat fejleszti, amelyek elengedhetetlenek a sikeres üzleti vállalkozásához és a kiegyensúlyozott életviteléhez:

 • önismeret,
 • emberismeret,
 • magabiztosság,
 • optimizmus,
 • felelősség- és kockázatvállalás,
 • függetlenség,
 • önzetlenség,
 • teherbírás,
 • tolerancia,
 • becsvágy,
 • beleérző képesség.

 

Mire jó a csapatépítő tréning?

 • A vállalaton belüli szervezeti változásokra történő felkészülésre.
 • Közösség alakítására.
 • Különböző problémák megoldási hatékonyságának növelésére.
 • Egységes cég-kép kialakítására.
 • A vállalati értékek tudatossá tételére.
   

 

Mi történik a csapatépítő tréning folyamán?  

 • A tréningen a résztvevőknek különböző gyakorlatokat kell megoldaniuk, mesterségesen létrehozott stressz helyzetekben.
 • A nehézséget legtöbb esetben az egyének komfortzónájának átlépése jelenti.
 • Minden egyes feladat elvégzése után, a friss élményre alapozva a trénerek segítségével-, akik jelen esetben moderátorokként tevékenykednek- történik a tapasztalatok feldolgozása, átültetése a mindennapi munkahelyi élet területeire.
   

 

Mi várható a csapatépítő tréning végére a résztvevőktől?  

Reálisabbá válik az önértékelésük, nő az együttműködési készségük és tolerancia szintjük. Képesek komfortzónájuk tudatos, célszerű megváltoztatására.
 

 

A cégsikerek alapja a csapatmunka  

A csapatmunka megszilárdítása: csapatépítés, csapatépítő tréning

A csapatépítő tréningeket évtizedek óta alkalmazzák sikerrel és nagy hatékonysággal. Lehet, hogy már a Te piaci versenytársaid is használják, és ez az oka az utóbbi időben megfigyelt piaci sikereiknek? Ne szalaszd el Te sem e lehetőséget. A piac nem várja meg, amíg halogatod a döntést. Dönts, és ne szalaszd el a kínálkozó lehetőséget!

A csapatmunka erősítését, a készség- és tudásfejlesztést szolgálják az általunk kínált, a vállalkozásod lehetőségeit és szükségleteit figyelembe vevő csapatépítő tréningjeink.

A sikeres cégvezetők eredményes gazdálkodásának kulcskérdése a hatékony kommunikáció és az együttműködés, valamint ezek hatékonyságának állandó fokozása. Ehhez szükség van a humán erőforrásaik mobilizálására, új vezetési és együttműködési technikák bevezetésére. Ezt Te is tudod, szüntelenül keresed is a megoldást. Mi hiányzik még a sikerhez? Egy hatékony eszköz a csapatépítés: a kommunikációt, konfliktuskezelést, a problémamegoldást és a team munka hatékonyságát növelő csapatépítő tréningek.

 

 

Néhány a csoport teljesítményét befolyásoló tényezőkből:

 • munkafegyelem és racionális problémakezelés a munkahelyen,
 • konfliktusok kezelése a csoporton belül,
 • a csoport kommunikációs csatornái,
 • a magánélet és a szakma szétválasztása,
 • hatékony feladatmegosztás,
 • deviáns emberi játszmák kiküszöbölése,
 • teljesítménymotivált, pozitív munkahelyi légkör,
 • csoportkohézió - elkötelezettség, érdekeltség.
   

A professzionális vezető tudja, hogy ma már bármilyen információ - legyen az számítástechnikai, műszaki vagy bármi egyéb - mindenki számára azonos eséllyel elérhető.

A Jó Munkahely
A Hewitt Associates az Egyesült Államokban 1997-ben indította el a mára már presztízsértékűnek számító Legjobb Munkahely felmérést.

Az eddigi tapasztalatok szerint az előkelő helyezést elért cégek erősségeként:


 • az alkalmazottak kreativitásának fejlesztését,
 • a fejlődési lehetőségek és képzések támogatását,
 • a jó munkahelyi légkör kialakítását,
 • a sokrétű csapatépítő tevékenység megvalósítását,
 • a jó karrierlehetőségeket,
 • a munkatársak elégedettségére való különös figyelmet,
 • a szervezeti struktúrát,
 • a multikulturális környezetet, és
 • baráti légkör megvalósítását
értékelték.

A Hewitt Associates szakértői szerint a legjobb munkahely ismérveihez tartozik a modern, céges kultúrához illeszkedő humán rendszer, a felsővezetés figyelme és világos stratégiája, illetve az erős teljesítményorientáltság. Pusztán pénzzel nem lehet megoldani a munkahelyi elégedettséget.

A plusz, amely a versenyképességet biztosítja, az emberi erőforrásokban keresendő. A sikeres vállalkozásban az ösztönös vezetési módszereket felváltja a tudatosan tervezett, modern eszközöket használó vezetés. Mint ahogyan ezt TE is érzed, az önismeret, a kommunikáció, a konfliktuskezelés egyre nagyobb szük­ség­let­té válik a gazdasági szférában.

Ez mind szép mondod Te, de nincs nekünk erre időnk. Ma nem a jövőbeni sikerekkel kell foglalkoznunk, hanem a mai ügy­fe­le­in­ket kell kiszolgálni. Nem tudom én a céget napokra bezárni, mert a meglévő ügyfeleinket elveszítenénk. Mi a megoldás? Mi a Te cégedre szabott megoldást szállítunk: Ki, mikor, milyen csoport­be­osz­tás­ban vesz részt a képzésen, és mikor és hogyan fogod mérni a képzés hatékonyságát? Ezek azok a kérdések amelyeket mindjárt az elején tisztáznunk kell.

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma vállalkozás sem. Ezt figyelembe véve, mi nem akarunk Téged egy sémába belekényszeríteni. A Te munkahelyi csapatodnak az egyedi igényeit szeretnénk kiszolgálni.

A tréningjeink modulokból állnak, így a képzési igények szerint számtalan va­ri­á­ció­ban állíthatóak össze képzési projektek.

A szervezeti kultúrát tükröző, stratégiai belső képzések, tréningek fejlesztését úgy is vállaljuk, hogy a vállalat trénereit, oktatóit felkészítjük a programok megtartására. Vállalunk egyedi tréningfejlesztéseket is.

Tréningjeink lehetnek bentlakásosak vagy bejárásosak, a szervezést a konkrét igényekhez igazítjuk. Az elsajátított ismeretek, képességek és készségek eredményes alkalmazását szolgálja, hogy a tréningekhez kapcsolódóan az ügyfelek számára fél-, egynapos személyes tanácsadást is biztosítunk.

A tréningprogramok megvalósításával csodákat nem tehetünk, de a testre szabott programkialakítással - az igénylő célkitűzéseivel összhangban -, eredményes lesz a csapatmunka erősítésében, és maradandó élményt nyújt az egyének részére.

 

Programok  amelyek a csapatépítő programok  alapjait képezhetik. A programokat a megrendelő kérése szerint egyedire szabjuk és kiegészítjük mindennel amivel a megrendelő szeretné.

 

 

Program tervek: További információkért kattintson képünkre!

  

  

  

  

 

 

Az egyes vadvízi sportok

 

Rafting

A legelterjedtebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is számít. A rafting-csónakokon általában nagyobb 8-12 személyes nagyobb gumicsónakokat értünk, habár a raftingozás szó ma Magyarországon a vadvízi evezős sportok gyűjtőnevévé is vált. A raftokban való túrázás speciális tulajdonsága, hogy teljes és összehangolt munkát kíván a bent ülőktől, ezért különösen alkalmas team building (csoportépítés) jellegű programok szervezésére. A másik speciális tulajdonság, hogy a nagyobb biztonság miatt jól használható családi jellegű túrákra (family rafting) is. Ezeket a csónakokat általában egy ember irányítja, aki leghátul ül. A hatékony előrejutás legfontosabb előfeltétele, hogy a raft két oldala egyszerre evezzen, vagyis összhang legyen. Ha valaki először van vadvízen leginkább a raft-ban való túrázáson keresztül érdemes ráérezni a vadvízi sportok ízére.

 

Trekking

A trekking esetében a raftokhoz hasonló anyagból készült, 2 (max. 3) személyes csónakokról van szó. A kisebb létszám miatt itt még összehangoltabb együttműködésről van szó. Itt is a hátsó ember irányít. A trekking sokkal víz közelibb érzést jelent a túrázó számára és méretéből adódóan nagyobb a felborulás esélye is. Ezek a gumi csónakok általában aktívabb evezést követelnek meg, mivel az irányíthatóságuk legfontosabb alapelve, hogy gyorsabbak legyenek a víznél (ne sodorjon el magával). A környező vadvizek legtöbbje ezeken a csónakokon élvezhető igazán.


Vadvízi kajakozás

Az előző két sporthoz képest a kajakozás képviseli az igazi vadságot, ezért ez követeli meg a legnagyobb szakértelmet is. A kajak egyik legfontosabb tulajdonsága a treck-kel és a raft-tal szemben, hogy nem a víz tetején halad, hanem a hullámokban. Ezek az eszközök már komoly szakmai felkészülést igényelnek, senkinek sem javasolt, hogy útmutatások (és előzetes edzések) nélkül kezdje el.


Hydrospeed (vadvízi úszás)

Egy speciális műanyag úszótest és békatalp segítségével az eszközt használó túrázók igazán közelről szemlélhetik a vadvizek szépségeit, mivel gyakorlatilag benne úsznak.
A speciális védőfelszerelés lehetővé teszi, hogy bármilyen sérülés nélkül közvetlenül közelről élvezhessük a vadvíz szépségeit.


Canyoning

A vadvízi túrázás egyik legspeciálisabb formája. A túrázók először felkapaszkodnak egy hegyi patak völgyében, majd a speciális védőruhában, ugrálva, csúszkálva és kötélen ereszkedve megpróbálnak lejutni onnan. Az igazi szépségét az adja a sportnak, hogy olyan teljesen érintetlen területeken járhatunk, melyet nemcsak előttünk, de nagy valószínűséggel utánunk is csak nagyon kevesen fognak látni.


A felszerelés

A felszerelések használata elengedhetetlen kellékei az extrémsportoknak, mivel a sportolók általában sokkal nagyobb külső (és fizikai) megterhelésnek vannak kitéve. A felszerelés legfontosabb funkciója - amellett, hogy kényelmesebbé teszi a sportolást - az emberi élet védelme. A fentiekből következően kiemelten fontos, hogy a túrázók mindig megfelelő minőségű felszerelést és a megfelelő módon használják. Ennek garanciáját a túravezetőink odafigyelése jelenti, akik minden túra előtt ellenőrzik a felszerelések helyes használatát.
 

Neoprén öltözet (ruha, cipő): A neoprén ruha az egyik legfontosabb kelléke a vadvízi túrázásnak, általában. Funkciója nagyon sokrétű. Talán legfontosabb szerepe, hogy 3-4 mm-es vastagsága megvédi a túrázót a hideg víztől, mivel nem engedi át azt. Természetesen a ruha nem fűt, de a testhőmérsékletet jól megtartja. A ruha másik fontos funkciója, hogy megvéd a kisebb horzsolásoktól, karcolásoktól, illetve a benne levő térdvédőnek köszönhetően a vízbeesésnél is megvéd az egyik leginkább veszélyeztetett testrész, a térd sérüléseitől. A ruha cipőjének szinten fontos funkciója van, mivel a vastag talp lehetővé teszi a jobb mederfogást, illetve a kisebb sziklának való ütközésnél a sérülés elkerülését. A ruha alatt általában csak fürdőruhát, vagy maximum egy pólót érdemes viselni.
 

Sisak és mentőmellény: A sisak legfontosabb szerepe, hogy védi a fejet a sérülésektől. Viselete mindig kötelező. A mentőmellény talán ez egyik legfontosabb védőfelszerelés, mivel közvetlenül az életet védi. A vadvízben általában nem lehet úszni, mivel a sok szikla, zúgó miatt a sérülésnek igen komoly az esélye. A mentőmellény lehetővé teszi, hogy a túrázó vízbe esve annak tetején lebegve jusson el a partig, vagy másszon vissza a csónakba.
 

Evezőlapát: Talán első hallásra furcsának tűnik, de az evezőlapát is a vedőfelszerelések közé tartozik amellett, hogy természetesen eredeti funkciója is megmarad. Az evezőlapáttal távol tarthatóak a sziklák vagy egyéb terepakadályok, illetve a csónak megbillenése esetén segítségével rá lehet támaszkodni a vízre.
 

Dobózsák: A túravezetők egyik legfontosabb plusz felszerelése a dobózsák, mely egy 15-20 méternyi kötelet tartalmazó vadvízi eszköz, fogódzkodóval a végén. Legfontosabb funkciója, hogy a keményebb szakaszokon, ahol nehezebb visszamászni a csónakba ennek segítségével tud a túravezető partra húzni.
 

Vízhatlan zsák: Sokszor merül fel igényként, hogy a túra közben lehessen fényképezni, videózni. Ezt elősegítendő túravezetőinknél mindig van speciális vízhatlan zsák, hogy az egyes szakaszok előtt megállva a vízről közvetlenül lehessen fényképezni, videózni.

Szolgáltatásaink: konferenciák, belföldön, külföldön, Üzleti, kalandtúrák, raftingturákIncentive, csapatépítő tréning, csapatépítés, Rafting, túra, céges, szakmai, utazások, olcsó üzleti utaztatás, csapatmunka, rendezvényszervezés, Vadvízi kajakozás, Trekking, egyéni utazás, gátépítés, tutajépítés, vadvizi, tréning

 

Dolce Travel Utazási Iroda

 

Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak