Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

A Balkán Legszebb Tájain - Montenegró (8 Nap/7 Éj)**

E-mail

Rövid ismertető: Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a jellegzetes muszlim hangulatú Mostart, a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, sétálhatunk a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin.

 
A Balkán Legszebb Tájain
- Montenegró (8 Nap/7 Éj)**
 
 
Rövid ismertető: A Balkán hallatán az embereknek elsősorban "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt valóban a római kortól kezdve a napjainkban lezajlott háborúkig folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk öt országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia, Szerbia-és azok történelmi városain át vezet. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek az egyedülálló látnivalóit.
 
FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának
a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!
 
 
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata)/
+program szerint,  +++Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér
és Nagyvárad tér), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.
 
Szállás: 
- 1 éj Bosznia - Mostar környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas)
           fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
- 1 éj Szerbia - Szendrő környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás (krt): 
félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) 
Montenegroban: a vacsora 3 menüből választható és saláta bárral kiegészített.
 
2018.09.26 - 10.03. 
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Szarajevó:
Indulás reggel 06.00 órakor Budapestről. délutáni órákban érkezés a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján Bosznia „büszke” fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található.  Szállás elfoglalása, vacsora.
 
 
2. nap: Mostar, Dubrovnik:
Reggeli után irány a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú város, Mostar. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Továbbutazunk, majd a világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfal mentén. Továbbutazás a montenegrói szálláshelyre. 
 
 
3. nap: Pihenés vagy fakultatív „fishpiknik” (félnapos):
Fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap valódi kikapcsolódás a mindenapokból, a krisztály tiszta Adria mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 
 
 
4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:
Cetinje, Kotor, Budva:
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra, mely során a Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete-hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárd-lakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, a magas hegyek ölelésében fekvő, festői Kotor városába vezet. Sétálunk a világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, és a templomokat körülölelő terein. Ezután a tengerpart mentén délre, Budva városába indulunk, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Itt a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 25 EUR/fő.
 
 
5. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:
Albánia (Shkodra, Tirana, Durres):
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot az illír időkre visszanyúló történelemmel rendelkező, ódon hangulatot árasztó Shkodra-ban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba megyünk, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti-hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi és a városháza. Ezt követően az albán tengerparton Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik. Részvételi díj: 30 EUR/fő.
 
 
6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:
Bar, Stari Bar és hajókirándulás a Skadari tavon:
Reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és annak ódon vára az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki. A nap második felét a térség legnagyobb tava mellett kezdjük, egy ízletes ebédet fogyasztva, a festői szépségű Skadari-tó partján. A területen Montenegró Albániával osztozik, itt megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Ezután hajóra szállunk és gyönyörködhetünk a tó varázslatos víztükrében és a partot övező tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.
 
 
7. nap Ostrog kolostor, Moraca kanyon:
Reggeli után búcsút intünk a montenegrói partoknak és a "Fekete hegyek" felé vesszük az irányt. A mai utunk természeti és építészeti szépségekben bővelkedik. Az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon, mely a múltról, a jelenről és a jövőről tanúskodik, vallásról, kultúráról, a montenegrói nép hagyományairól, amely évszázadok óta ezen a területen él. Majd a Moraca kanyonon keresztül, Szerbia felé indulunk. Szállás elfoglalása és vacsora. 
 
 
8. nap Uvac folyó és kanyon:
Reggeli után ismerkedünk a A Szerbia délnyugati részén elterülő, 75 négyzetkilométer területű Uvac Tájvédelmi Körzet legszebb részeivel, az Uvac folyó által kivájt Uvac kanyont és három mesterséges tavával. A hihetetlenül zöld folyó, csillámló kígyóként tekergőzik végig a meredek mészkőfalakba vájt mederben. Ki-ki kedvére hajóra szállhat és közelről megismerkedheta folyó és kanyon szépségeivel,  számos hal és ritka madár lakja a területet, mint például a fakó keselyű. Hajókázás ára és a Tájvédelmi park belépőjegye kb. 15 EUR/fő.  Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés az esti órákban.
 
 
Részvételi díj: 96.990 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza: 
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata)/+program szerint,  
 
Fel és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Nagyvárad tér),
Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.
 
Szállás: 
- 1 éj Bosznia - Mostar környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas)
           fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
- 1 éj Szerbia - Szendrő környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás (krt): 
félpanzió (bővített kontinentális reggeli, menüvacsora) 
Montenegroban: a vacsora 3 menüből választható és saláta bárral kiegészített.
 
Magyar nylevű csoportkísérőt /idegenvezetőt.
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP baleset-, betegség -, és poggyász utasbiztosítást: 6.000 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Útlemondási stornódíjat az utazásra
Foglalási díjat: 1.500 Ft/Fő 
Üdülőhelyi díjat: 3.900 Ft/Fő 
Egyágyas felár: 27.900 Ft/1 Fő
Kedvezményes Ár- 12 Éves kor-ig 3. ágyon: 73.900 Ft/1 Fő
Fakultatív programokat és a Belépőket.
+++ Belépők a helyszínen kb. 40 EUR/fő
 
Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia: 30 EUR/fő
- Kotori öböl, Kotor, Budva: 25 EUR/fő
- Fishpiknik: 25 EUR/fő
- Skadari-tó, Bar, Stari Bar: 30 EUR/fő
- Uvac Hajókázás ára és a Tájvédelmi park belépőjegye kb. 15 EUR/fő. 
 
Fakultatív programok kedvezményes csomag: 
5 kirándulás: 125 EUR/Fő helyett csak 110 EUR/Fő !!!
 

 

Hasonló utazások, szállások:

Montenegro

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak