Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Sorrentói-félsziget (Nápoly – Vezúv – Capri – Amalfi part)

E-mail

A Sorrentói-félsziget az egyik leglátogatottabb turistacélpont Olaszországban, úgy természeti szépségei, mint gazdag történelmi-kulturális öröksége miatt. Az Amalfi-part, Pompei és Nápoly történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Az utazás során felkeressük Assisi-t is, Szent Ferenc és Szent Klára városát....

 
Sorrentói félsziget (7 Nap/6 Éj)***/****
(Nápoly, Vezúv, Capri, Amalfi part, Assisi)
 
 
A Sorrentói-félsziget az egyik leglátogatottabb turistacélpont Olaszországban, úgy természeti szépségei, mint gazdag történelmi-kulturális öröksége miatt. Az Amalfi-part, Pompei és Nápoly történelmi belvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi. Az utazás során felkeressük Assisi-t is, Szent Ferenc és Szent Klára városát.
 
 
Utazás: 
légkondicionált, komfortos autóbusszal
 
Szállás: 
4 csillagos elhelyezéssel a Nápolyi-öbölben 
3 csillagos szállodákban a tranzit szállásokon
 
Ellátás:
Reggelis, +Igényelhető Félpanzió: 25.900 Ft/Fő
 
2018.10.09 - 10.15.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
Progra: (7 Nap/6 Éj)
1. Nap:
Találkozó 6.00 órakor, majd indulás reggel 6.15-kor Budapestről a Népliget metrómegállótól (a Planetárium előtti szervizúttól). Folyamatos utazás Szlovénián át Olaszországba. A szállás elfoglalása az esti órákban Arezzo környékén.
 
 
2. Nap:
Reggeli után továbbutazunk Nápolyba. Érkezés kora délután kirándulásunk első állomására, az 1281 méter magas Vezúv csúcsára. A vulkántúrát egy 900 méter hosszú emelkedővel kezdjük, mely során feljutunk az európai kontinens egyetlen működő vulkánjának kráteréhez. A kürtő peremén sétálgatva belenézhetünk az alvó vulkán beomlott kráterébe, mely még így is több, mint 200 méter mély; a tenger felé fordulva pedig nem mindennapi látványban lesz részünk: a teljes Nápolyi-öböl panorámája a Sorrentói-félszigettel, az északi vulkáni szigetekkel és Capri szigetével, 1000 méteres magasságból. Este a szállások elfoglalása a Nápolyi-öbölben. Belépő + busz: 25 €/fő
 
 
3. Nap:
Egész napos autóbuszos kirándulás az Amalfi parton. Az út során a meredek partról rálátni a tengerre, a háttérben pedig 1000-1400 m magas hegyek látványa bűvölik el a látogatót. A táj kivételes szépsége már az ókorban is vonzerőt jelentett, bár évszázadokon keresztül csak a tengerről vagy gyalog lehetett megközelíteni. A szerpentinekkel tűzdelt utakon először Positano kilátójánál állunk meg, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra. Ezt követően folytatjuk utunkat a lélegzetelállító hegyi utakon, közben kisebb-nagyobb települések, a hegyek és a tenger látványában gyönyörködve. Amalfi érve az egykori hajós köztársaság központjában teszünk egy sétát. A város legimpozánsabb épülete a Szent András Dóm, mely egy ma már több, mint ezer éves épületegyüttes kriptával, monumentális lépcsővel, előcsarnokkal, harangtoronnyal, és kolostorral.
 
Délután felkapaszkodunk az Amalfi-part legszebb panorámájával rendelkező városkájába, Ravelloba. A település Ravelloa 350 m magas Monte Torello hegyre épült, gyönyörű környezetben és csodálatos kilátással az Amalfi partszakaszra. A város látnivalói a 11. században épült dóm, a Rufolo család egykori rezidenciája, a Villa Rufolo, és az ókori emlékeket is tartalmazó Villa Cimbrone, melynek leglátványosabb része a Végtelenség terasza – egy a ravellói szikla peremén kialakított terasz, melyről egyedülálló kilátás nyílik a teljes Salernói öbölre. A kirándulás ára: 65 €/fő (helyi busz, belépő a Villa Cimbrone-be)
 
 
4. Nap:
Kirándulási lehetőség Capriba és Anacapriba. A Sorrentói-félszigetről hajózunk át Capri szigetére. Minibusszal Anacapriba kirándulunk, ahol kóstolót kapunk a környék jellegzetes citromlikőrjéből, a Limoncelloból. A város hangulatos sétálóutcáján végighaladva egy fantasztikus kilátóhoz jutunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kikötőre és a sziget túloldalán fekvő Caprira. Anacapriból libegővel lehet feljutni a sziget legmagasabb pontjára, az 589 méter magas Monte Solarora – a csúcsról egyedülálló kilátás nyílik a szigetre és a Nápolyi-öbölre. 
 
Ezt követően Capri települését fedezzük fel, melyet a „Világ szalonjának” is neveznek. Kávézókkal, éttermekkel és előkelő szállodákkal szegélyezett hangulatos utcákon sétálgatunk, mediterrán növények illatárjában. Augustus kertjéből pedig megcsodálhatjuk a sziget jelképeit: a Faraglioni sziklákat. A kikötőbe visszatérve, jó idő esetén fürödni is lehet. Este visszahajózás visszatérés a szállásra. A kirándulás ára: 85 €/fő (komp oda-vissza, kisbusz Capriból Anacapriba és vissza, Augustus kertje, helyi idegenvezető, fülhallgató)
 
 
5. Nap:
Délelőtt városnézés Nápolyban. Nápoly a legtöbb olasz várossal ellentétben évszázadokon keresztül királyi főváros volt. Építészetére, fejlődésére, kultúrájára nagy hatással voltak a híres európai dinasztiák, az Anjouktól az Aragóniaiakon és Habsburgokon át a Bourbonokig. A spanyol “örökség” még ma is érződik, híres-hírhedt városrésze a Spanyol negyed, ahol még nappal is csak óvatos sétákat érdemes tenni. A városnézés során felfedezzük Nápoly történelmi belvárosát (Duomo, San Lorenzo Maggiore templom, Spaccanapoli, Piazza del Gesu Nuovo, Santa Chiara templom és kolostor), a sétát a királyi Nápolyban zárjuk (Piazza Plebiscito, Királyi palota, Galleria Umberto, San Carlo színház, Castel Nuovo), a szabadprogram idején pedig lehetőségünk lesz belekóstolni az igazi nápolyi életbe és megkóstolni a legendás nápolyi pizzát. A délutánt az elfeledett városban, Pompeiben zárjuk, mely egykor a Római Birodalom leggazdagabb városai közé tartozott. A Vezúv 79-es kitörése idején elpusztult város romjai ma a Világörökség részét képezik. A látogatás során helyi vezetés mellett ismerjük meg ennek a különleges romvárosnak a történetét és érdekességeit. Este visszatérés a szállásra. Belépő Pompeibe: 35 €/fő (belépő, helyi idegenvezető, fülhallgató)
 
 
6. Nap:
Reggeli után indulás Assisibe, Szent Ferenc és Szent Klára városába. Az Umbriai város Itália egyik középkori gyöngyszeme. Az UNESCO világörökség részét képező Szent Ferenc-bazilika mellett a város hangulatos óvárosát és egyházi műemlékeit is megnézzük (Piazza del Comune, Santa Maria sopra Minerva templom, Chiesa Nuova, Szent Klára-bazilika). Szabadidő, majd a szállás elfoglalása Perugiában.
 
 
7. Nap:
Reggeli után indulás Budapestre. 
Érkezés Budapestre az esti órákban.
 
 
 
Részvételi díj: 129.900 Ft/Fő helyett most
FIRST MINUTE AKCIÓ: 85.900 Ft/Fő (2018. 08. 08-ig)
 
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal
 
Szállás: 6 éjszakára, 4 csillagos elhelyezéssel a Nápolyi-öbölben 
3 csillagos szállodákban a tranzit szállásokon
 
Ellátás: Reggelis
Magyar nyelvű csoportkísérőt/idegenvezetőt
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
Idegenforgalmi adó + Városbelépési díjakat: 25 €/Fő
Egyágyas felár: 35.900 Ft/Fő
Félpanzió felár: 25.900 Ft/Fő
 
A várható belépők/programok költségeit: összesen kb.: 210 €/Fő 
2. Nap: Belépő + busz: 25 €/Fő
3. Nap: A kirándulás ára: 65 €/fő (helyi busz, belépő a Villa Cimbrone-be)
4. Nap: A kirándulás ára: 85 €/fő (komp oda-vissza, kisbusz Capriból Anacapriba
                                                   és vissza, Augustus kertje, helyi idegenvezető, fülhallgató)
5. Nap: Belépő Pompeibe: 35 €/fő (belépő, helyi idegenvezető, fülhallgató)
 
A buszainkon szabadon választhat ülőhelyet az induláskor. 
Amennyiben szeretné előre lefoglalni a helyét 3.000 Ft/Fő (Normál) -vagy
5.000 Ft/Fő (Prémium – bal oldalt (1. sor is) és -jobb oldalt, 2-3-4. sor) foglalási díj ellenében megteheti.
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak