Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

A Bélai Cseppkőbarlang és a Lombkorona Ösvény

E-mail

A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A kilátó különlegessége a 67 méter hosszú száraz csúszda, a bátor vállalkozók külön belépő ellenében akár ezzel is megtehetik a lefelé vezető utat. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után felvonóval jutunk vissza a településre, ahol egy késői ebédszünetet követően elindulunk hazafelé.

 
A Bélai Cseppkőbarlang és
Lombkorona Ösvény
 
 
 
Utazás: autóbusszal
2018.10.06. (Szombat)
-BETELT !!! / 1 . BUSZ
 
 
Program:
Indulás a hajnali/kora reggeli kb.: (05:00) órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, egy kis technikai szünettel. Besztercebányán és Poprádon át délelőtt érkezünk meg a Bélai-Tátra lábánál található Barlangligetre. A parkolóból fél órás meredek sétával érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Park egyetlen látogatható barlangja, a Bélai cseppkőbarlang bejáratához (1 km, 122 m szintkülönbség). A Kobold-hegy északi lejtőjén kialakult látványos cseppkőbarlang kb. másfél km hosszúságú, mintegy 70 perc alatt végigjárható látogatható részén 860 lépcsőfokot kell leküzdeni. A barlangot, amelybe a XIX. sz. végén Európában az elsők között vezették be az elektromos világítást, magyar nyelvű audio idegenvezetéssel járjuk végig, a túra útvonala hatalmas termeken, szűk járatokon át vezet. A barlangban a a sztalaktitektől kezdve a sztalagmiteken át a sztalagnátokig bezárólag számos cseppkőformáció megtalálható, láthatunk itt pagodaszerű állócseppköveket, látványos cseppkővízesést és számos kisebb barlangi tavacskát.
 
A barlangtúra után autóbuszunkkal tovább utazunk a közeli Zár (Ždiar) településre, hogy bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a 2017 őszén megnyitott Lombkorona tanösvényt. A településről ülőszékes felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A kilátó különlegessége a 67 méter hosszú száraz csúszda, a bátor vállalkozók külön belépő ellenében akár ezzel is megtehetik a lefelé vezető utat. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után felvonóval jutunk vissza a településre, ahol egy késői ebédszünetet követően elindulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg. A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
 
 
 
Részvételi díj: 12.600 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal
 
 
Az ár nem tartalmazza:
BBP Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1.130 Ft/Fő
Programok költségei
 
Várható költségek:
Szlovák Tátra belépő + Bélai-cseppkőbarlang belépő + Felvonó a tanösvényhez
+ Lombkorona tanösvény 4 DB belépő összesen: 33 €/Fő
 
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. 
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

 

INFORMÁCIÓ/TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ: 
A tanösvény a Magas-Tátra irányából Zár községbe érkezve rögtön a település elején jobbra nyíló Bachleda-völgyben található. A személykocsival érkezők a főúttól egy km-re lévő parkolóig mehetnek fel autóikkal. Innen már csak a három személyes Tatrapoma TS3 ülőszékes felvonóval, vagy pedig a Bachledka I. sípálya nyomvonalán vezető gyalogösvényen mehetünk tovább. A felvonó alsó állomása 926, a felső állomás 1180 méter tengerszint feletti magasságban található, a menetidő kb. 20 perc. Aki gyalogosan vág neki az emelkedőnek, annak a füves terepen kb. 2 km távval és 255 méter szintkülönbséggel kell számolnia. Az út során három, főleg a gyerekek, valamint a játékos kedvű felnőttek adrenalin szintjét megemelő „akadály” állja utunkat, ahol az alattunk lévő, látszólag veszélyes szakadék felett kell egyensúlyozni, természetesen maximálisan biztonságos körülmények között. Ezen kívül ugyancsak három helyen interaktív, adott esetben humoros módon ismerkedhetünk meg a lábunk alatt elterülő erdő állat- és növényvilágával.
 
A tanösvény üzemeltetői természetesen gondoltak a mozgásukban korlátozott személyekre is. Jelenleg azzal tudják őket segíteni, hogy az ülőszékes felvonót fel- és leszállásuk idejére megállítják, jövőre azonban egy új, kabinos felvonó építését tervezik, amely akadálymentesen lehetővé teszi majd a mozgássérültek eljutását a tanösvényhez.
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak