Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

A Deményfalvi cseppkõbarlang és a Chopok-i csúcs

E-mail

Nemzeti Park egyik legrövidebb szurdoka, a Zejmar-szurdok torkolatához. A szurdokban található a Szlovák Paradicsom déli oldalának legjelentősebb vízesése, a Nálepka-vízesés (22,5 m), amely nem egy önálló vízesés, hanem több, kisebb zúgóból álló vízesések láncolata. A hegység többi szurdokvölgyéhez hasonlóan itt is mesterséges segédeszközök segítik az előrejutást.

 
A Deményfalvi cseppkõbarlang
és a Chopok-i csúcs
 
 
 
Utazás: autóbusszal
 
2018.03.03. (Szombat)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.03.24. (Szombat)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.04.08. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1. BUSZ   / 2. BUSZ 
 
2018.04.22. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.06.16. (Szombat)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.07.13. (Péntek)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.07.14. (Szombat)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.09.02. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
 
 
Program:
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákiába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezünk meg a Szlovákia leglátogatottabb cseppkőbarlangját rejtő Deményfalvi-völgyben található Szabadság-barlanghoz. A parkolóból mintegy 20 perces gyalogtúrával érjük el a barlang bejáratát (400 méter, 67 méter szintkülönbség). A cseppkövekkel gazdagon díszített Deményfalvi Szabadság-barlang járataiban és termeiben csodálatos cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk, túránk érinti a legszebb és legnagyobb látogatható termeket, így eljutunk a Nagy-terembe, a Rózsa-terembe és a Király-galériába. A földalatti járatokban hófehér lágy cseppkőkérgeket, különleges tavi cseppkőkérgeket és szivacsképződményeket láthatunk a több mint másfél órás túra során. A túra hossza 2 150 m, szintkülönbsége 86 m, 1 118 lépcsőfokkal. A látogatási időtartam kb. 100 perc. A barlang átlaghőmérséklete 6,1 - 7°C között van.
 
A barlangtúrát követően visszatérünk az autóbuszhoz, és elindulunk a Liptói-Tátra lábánál található Perbenye (Pribylina) községbe. Rövid utazás után részben önállóan, részben helyi vezető irányításával megtekintjük a település szélén található Liptói Falumúzeumot, amelyet a szentmáriai víztározó (Liptovská Mara) létrehozásakor elárasztott falvak legértékesebb építészeti emlékeiből hoztak létre. Szlovákia legfiatalabb falumúzeumának kiállítása a XIX-XX. század fordulója idején élő liptói lakosság lakáskultúráját mutatja be. A skanzen hűen tükrözi Liptó mindennapjait, a látogatók megismerhetik a liptói falvak egykori életét, a szegények kunyhóitól egészen a falu leggazdagabb polgárának házáig. A fából készült népi építészeti emlékek mellett a skanzen legszebb látnivalója az elöntött terület két legértékesebb épülete a XIV. századi eredetű gótikus-reneszánsz párisházai (Parížovce) kastély, valamint a védőfallal körülvett, fehérre meszelt korai gótikus Szent Mária templom hű mása. A falumúzeum saját állatparkkal is rendelkezik, elsősorban háziállat- és baromfitartással foglalkozik, a kicsik nagy örömére állatsimogató is van.
 
A falumúzeum megtekintése után ismét buszra szállunk, és egy szintén rövid utazás után érkezünk meg a Rózsahegy közelében található eredetei liptói sajtkészítő mintagazdaságba. A liptói túró és sajt hazájában lehetőség lesz megkóstolni és megvásárolni a kitűnő liptói sajtokat és túrókat, melyhez a helyi pékségben frissen sütött kenyeret és finom péksüteményeket vásárolhatunk, illetve a kolibához tartozó étteremben fakultatív ebéd keretében kóstolhatjuk meg a helyi finomságokat. Késő délután hazaindulás, szintén egy technikai megállással, érkezés Budapestre az esti órákban.
 
Hogyan készüljünk a látogatásra:
A barlang bejárata egy rövid, közepesen nehéz emelkedőt leküzdve érhető el, amely azonban normál kondícióval teljesíthető. A barlangba lépés előtt ajánlatos megpihenni, hogy a szervezet zökkenőmentesen tudjon alkalmazkodni a barlangi környezethez.
 
Öltözködésre vonatkozó információ:
Bár a túrák a nyári időpontokban indulnak, kérjük vegyék figyelembe, hogy a barlangban a hőmérséklet viszonylag alacsony, ezért meleg ruha feltétlenül szükséges, ahogyan a zárt, vízálló cipő, bakancs is elengedhetetlen.
A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.
 
 
 
Részvételi díj: 10.500 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal
 
Az ár nem tartalmazza:
BBP Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1.130 Ft/Fő (68 éves kor -ig)
 
Várható költségek: összesen kb.: 35 € /Fő
Belépő a cseppkőbarlangba: kb. 15 €/fő
Felvonó a Chopokra: kb. 20 €/fő
 
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák.
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség) Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak