Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Atomjégtörővel: Az Északi-Sarkra (14 Nap/13 Éj)

E-mail

Miért ez az út? / Az Északi-sark a legkülönlegesebb helyek egyike bolygónkon, hiszen itt nincs négy égtáj. Akármerre nézel, csak Dél van, a csillagok sohasem tűnnek el az égboltról, az Északi-félteke utazóinak iránytűje, a Sarkcsillag pedig mintha megmerevedett volna a láthatáron. Garantált indulás!

 
Atomjégtörővel:
Északi-Sarkra
 
 
Miért ez az út? / Az Északi-sark a legkülönlegesebb helyek egyike bolygónkon, hiszen itt nincs négy égtáj. Akármerre nézel, csak Dél van, a csillagok sohasem tűnnek el az égboltról, az Északi-félteke utazóinak iránytűje, a Sarkcsillag pedig mintha megmerevedett volna a láthatáron. -Garantált indulás!
 
 
 
 
Utazás:
repülővel, 
menetrend szerinti járattal
/+program szerint, + transzferek, hajó, csónak, gyalog, .....stb., 
 
Elhelyezés:
1 éj Murmanszkban, 
1 éj Moszkvában, 
11 éj hajón
 
Ellátás:
reggeli és teljes panzió
"első éjszaka Murmanskban és  
utolsó éjszaka Moszkvában reggelivel
a hajón teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora)
kávé, tea és kakaó bármikor a nap folyamán"
 
Utazáshoz -FONTOS TUDNIVALÓK!
 
 
 
 
2019.06.12 - 06.25.
2019.06.23 - 07.06.
2019.07.07 - 07.19.
2019.07.18 - 07.30.
2019.07.29 - 08.10.
 
 
 
 
Program: (14 Nap/13 Éj) / (13 Nap/12 Éj)
1. nap: Érkezés Murmanskba
Murmanskba történő érkezés után transzfer a szállodába.
 
 
2. nap: Beszállás az atomjégtörő hajóba - Irány az Északi-sark
Beszállás a világ legerősebb, „50 Éves Győzelem” nevű hajóra.
Rövidesen elhagyjuk a kontinenst és felkészülünk a sarkvidéki kalandokra,
irány az Északi-sark!
 
 
3. nap: Barents-tenger
Az expedíciós legénység részletes beszámolót tart a partraszállás sajátosságairól és az atomjégtörő illetve a helikopter biztonsági előírásairól. Miután már a legénység minden részletes tudnivalóba beavatott minket, úgy érezhetjük elérkezett a nap fénypontja, megmutatják a hajó szívét: az atommeghajtású motort.
 
 
4–6. nap: Hajózás az Északi-sark felé
Nehéz megfogalmazni, hogy mi az, ami jobban ámulatba ejt: a cél elérése vagy az utazás izgalmai a cél felé. 75 ezer lóerő segítségével töri szét maga előtt az atomjégtörő a több méter vastagságú jégtakarót, ez az, ami az utazásunk egyik legemlékezetesebb élményei közé fog tartozni. Amint az időjárási viszonyok engedik, kiszállunk a hatalmas jégtakarón vagy teszünk egy helikopter kirándulást az arktikus szigetvilágban. Képzeljék csak el, milyen különleges fotókat készíthetünk! A sarkvidék minden egyes részletét igyekszünk megismerni a rendelkezésre álló idő alatt.
 
 
7. nap: Északi-sark: a Világ tetején!
Az Északi-sark az a pont a Világon, ahol nincsenek égtájak, ahol az idő fogalma átértékelődik. A kapitány pontosan a 90. szélességi kör fölé kormányozza a hajót, ezzel megérkeztünk a földrajzi Északi-sarkra. Megáll a hajónk, kiszállunk a jégre, ezzel utazásunk kiteljesedéséhez érkeztünk. Valószínűleg már mindenki elképzelte, hogy mi az amit, feltétlenül meg tennie kell az Északi-sarkon. Itt az idő, az Önök órája, az egész világ tetején, problémák és minden egyéb földi halandóság felett. Mi hagyományosan ajánljuk minden kedves utasunknak felírni a saját kívánságait egy kis cetlire, amelyet beleteszünk egy olyan speciális fémből készült kapszulába, amelyből az atomjégtörő is készült. Ezt a kapszulát expedíciós vezetőnk beledobja az óceánba, rábízzuk óhajainkat az óceánra, ezáltal Istenre, a jövő nemzedékére, vagy éppen, ahogy mi gondoljuk. A nap legizgalmasabb eseményei az északi-sarki barbecue, illetve a legbátrabbak pedig csobbanhatnakaJeges-tengerben!
 
 
8–10. nap: Az orosz arktika szigetvilága
Félretéve, hogy utazásunk célját már teljesítettük, még sok érdekesség vár ránk. A megjelenő fehér sarki sirályok azt sugallják, hogy szárazföld felé közeledünk. Valószínűleg az errefelé járt régi felfedezőknek is hasonlóképpen mutatták a sirályok Ferenc József-föld közeledtét. Geometriailag szabályok jéghelyek, Holdon található kráterekre emlékeztető alakzatok kísérik utunkat. A Ferenc József-föld kiváló alkalmat nyújt természetfotózásra is, sziklaszirtek között röpködő madarak ezreit, vagy akár partokon lustálkodó fókákat és rozmárokat csodálhatunk meg. Hajóutunk során a természet jegesmedvék társaságával is megajándékozhat bennünket.
 
 
11 – 13. nap: Barents-tenger - Murmanszk
Az atomjégtörő hajónk Murmanszk felé veszi az irányt. A hajó bárja az utazás utolsó napjaiban általában tele van, az utasok egymásnak tartanak élménybeszámolókat, fényképeket mutogatnak, kérdéseket tesznek fel a szakértőknek. Ha eddig kihagyták volna a lehetőséget, akkor itt az alkalom, hogy megmártózzanak a medencében, szaunázzanak vagy felkeressék az edzőtermet. A 13. napon kikötés Murmanszkban, majd transzfer a reptérre, repülés Moszkvába, éjszaka a szállodában.
 
 
14. nap: Elutazás Moszkvából
Utazás egyénileg Moszkvából repülővel.
A programleírás tájékoztató jellegű, ugyanis sok tényező befolyásolhatja 
az utazás menetrendjét (pl. időjárás, jégviszonyok). 
A programot szervező iroda a változtatás, és módosítás jogát fenntartja.
 
 
 
Részvételi díj: Adott A Dátumokhoz !!!
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
egy éjszaka szállás: kihajózást megelőző éjszaka Murmanskban reggelivel
transzfer Murmanskban a repülőtér és a szálloda között
transzfer Murmanszkban a hajó és a reptér között
elhelyezés a hajón teljes ellátással (reggeli, ebéd, vacsora)
helikopteres és zodiac csónakokkal történő partra szállások
kikötői illetékek
speciális utasbiztosítás a hajóút időtartamára
előadásokon való részvétel
programok a leírtak szerint
expedíciós parka kabát
a hajózás időtartamára vízálló bakancs
hajszárító és fürdőköpeny minden kabinban
ajándék dvd az utazásról készült fotókkal
kávé, tea és kakaó bármikor a nap folyamán
 
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegy Budapest - Moszkva - Murmansk - Moszkva - Budapest
                    útvonalon: kb.: 180 000 Ft/Fő, +illetékkel együtt
fakultatív helikopteres programok
orosz vízum díja: 21.000 Ft/Fő
távközlési szolgáltatások, mosoda, bárban történő fogyasztás
borravalók
BBP utasbiztosítást 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Fizetési és lemondási feltételek:
A részvételi díj 25%-a a foglaló, 90 nappal az indulás előtt a teljes részvételi díj fizetendő.
Kötbér:
120 nappal az indulás előtt: 5% kezelési költség térítendő
119 - 91 napon belül: 20% (vagyis a foglaló teljes értéke) kötbér fizetendő
90 napon belül: 100% kötbér és a charter repülőjegy 100%-a fizetendő, mint kötbér
 
Vízum:
Oroszországba való belépés vízumköteles. A vízumügyintézést irodánk végzi el. / A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db színes igazolványkép, illetve Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ügyintézési idő: 1,5 hét. 
 
Északi Sark:
Az Északi-sark az a pont a Világon, ahol nincsenek égtájak, ahol az idő fogalma átértékelődik. A kapitány pontosan a 90. szélességi kör fölé kormányozza a hajót, ezzel megérkeztünk a földrajzi Északi-sarkra. Megáll a hajónk, kiszállunk a jégre, ezzel utazásunk kiteljesedéséhez érkeztünk. Valószínűleg már mindenki elképzelte, hogy mi az amit, feltétlenül meg kell tennie az Északi-sarkon. Itt az idő, az Önök órája, az egész világ tetején, problémák és minden egyéb földi halandóság felett. Minden kedves utasunknak ajánlatos felírni a saját kívánságait egy kis cetlire, amelyet beleteszünk egy olyan speciális fémből készült kapszulába, amelyből az atomjégtörő is készült. Ezt a kapszulát expedíciós vezetőnk beledobja az óceánba, rábízzuk óhajainkat az óceánra, ezáltal Istenre, a jövő nemzedékére, vagy éppen, ahogy mi gondoljuk. A nap legizgalmasabb eseményei az északi-sarki barbecue, illetve a legbátrabbak pedig csobbanhatnak a Jeges-tengerben!
Az északi sarkvidék gyakorlatilag egy óceán, kontinens nélkül, rengeteg szigettel, az óceánt környező szárazföldeket pedig a tundra-vidék jellemzi, az időjárás pedig rövid nyarakból és hosszú telekből áll. Így - noha a tengerfelszín változó mértékben, néha igen vastagon, be van fagyva - a sajátos tengeri élővilág jelen van. Az állatvilág különleges, jól ismert nagy testű képviselői a hideghez és a vízi életmódhoz jól alkalmazkodott fókák és rozmárok, és a jég hátán való élethez alkalmazkodott jegesmedvék.
 
Isten Hozott a Fedélzeten!
Szeretnénk hozzájárulni a felkészüléshez, ezért összeállítottuk a legfontosabb dolgok listáját mielőtt elindulnál. Számunkra az a legfontosabb, hogy élvezd a biztonságos és felejthetetlen utazást. Számíthatsz rá, hogy változatos, egyéni utastársaid lesznek a hajóút során. Mivel egy sarki utazás különböző nemzetiségű embereket gyűjt össze a világ minden tájáról, egy biztosan közös lesz bennetek az utastársaiddal, mégpedig a komoly érdeklődés a világ legtávolibb, legérdekesebb helyeinek felfedezésére.
 
Mire számíthatsz?
Egy sarki utazás kiszámíthatatlanabb, mint egy átlagos hajóút, ezért arra ösztönzünk, hogy nagy kalandvággyal érkezz a fedélzetre. A váratlan dolgokkal való szembesülés az utazás része - és épp ettől olyan izgalmas! Minden utazás alkalmával történik valami más, valami új. A természet rengeteg meglepetést tartogat, ezért nincs garancia arra, hogy minden felsorolt állomást teljesíteni tudunk. A rugalmasság képessége olyan dolog, amit mindenkinek magával kell hoznia a hajóra. Ha a felsorolt állomások közül valamelyiket nem tudjuk megtekinteni, pótoljuk valamelyik másik, hasonlóan izgalmassal.
 
Mindennapok a fedélzeten
Napi program:
A napi programok, étkezések és prezentációk listáját mindig egy nappal előre kapod meg. Kérlek, vedd figyelembe, hogy előfordulhatnak olyan váratlan helyzetek, hogy amíg Te békésen alszol, nekünk át kell szerveznünk a következő napi programokat. A programok mindig egyfajta irányadók nem pedig kőbe vésett szabályok.
Mialatt hajózunk a kapitány és a legénység folyamatosan ellenőrzi az időjárási feltételeket és a jég állapotát, hogy hozzájáruljanak ahhoz, hogy minél több és izgalmasabb programra tudjunk elvinni, mint például a zodiacos túrák vagy esetleges helikopteres repülések. Épp arra készülsz, hogy csatlakozz egy expedíciós csapathoz, amit gondosan válogattunk a tapasztalatuk, tudásuk és elhivatottságuk alapján. / A formális, illusztrált előadások és informális beszélgetések mellett az expedícióvezető és az expedíciós csapat széles skáláját biztosítja különböző témáknak, mint például ornitológia, tengeri biológia, glaciológia, földrajz, geológia, történelem és a környezetet. Minden bizonnyal élvezni fogod a lelkesedést amit a csapat érez az expedíció iránt.
 
Napi tájékoztatók:
A hajóút során rendszeresen kapsz majd napi tájékoztatókat, amelyekkel naprakész
információkat kapsz a vezetőtől és a csapattól a várható változásokkal és
a következő napi programokkal, partraszállásokkal kapcsolatban.
 
Általános Biztonsági Előírások
A biztonságod az út során elsődleges a számunkra.
Ha követed a következő tippeket akkor segítesz biztosítani,
hogy az utazásod a kellemes élmények miatt legyen felejthetetlen!
- A saját biztonságodért vállalj felelősséget
- Figyelj minden biztonsági figyelmeztetésre amit a személyzet közöl
- Figyelj az evakuációs útvonalakra
- Figylej rá hol vannak a villanykapcsolók
- Ügyelj arra, hogy a külső fedélzet jeges/vizes lehet, kapaszkodj a korlátokba és ne viselj csúszós talpú cipőt
- Mindig kapaszkodj a korlátokba, ugyanis a hajó váratlan és hirtelen elmozdulásokat is végezhet
- Az ágyban nem szabad dohányozni
- A hajóról semmit sem szabad a vízbe dobni
- A kabinban (különösen a fürdőszobában) tartsd zárt helyen a dolgaidat,
  nehogy elguruljanak, ezzel balesetveszélyt okozva
 
Fizetőeszközök
A fedélzeten:
Az US dollár a standard fizetőeszköz a fedélzeten.
Természetesen használhatsz Visa, Mastercard, Diners Club
vagy american Express kártyákat is.
 
Miután elindulunk, a Hotel Manager leellenőrzi a kártyádat és az adatait, hogy ha a későbbiekben használod, arra terheljék a fedélzeti költségeidet, mint például kabinköltség, mosoda és kommunikációs díjak. A hajón „chit” rendszer működik. Ez azt jelenti, hogy aláírod az általad vásárolt termékeket pl. Alkoholos italok, de csak az utazás végén terhelik a számládat. A fizetés történhet készpénzzel. Utazási csekkel vagy hitelkártyával. / Megjegyzés: Ha megosztod a kabinod és külön számlát szeretnél ezt jelezned kell a Hotel Manager felé. / Indulás előtt mindenképp ellenőrizd a kártyád és a banki fedezeted, hogy elkerüld az esetleges kellemetlenségeket!
 
Költségek:
Finnországban a nyugat-európai színvonalnak megfelelő árakkal találkozunk. Az éttermi étkezés és az alkohol drága, de a piacokon és a szupermarketekben kedvezőbbek az árak. Sok esetben lehet a magyarországiaknál alacsonyabb áron venni jó minőségű ruhát. / Néhány jellemző ár: múzeumi belépők 5-8 euró, olcsó éttermi ebédmenü 8-10 euró, ásványvíz szupermarketben 1 euró.
 
Borravaló, adók, kikötői illetékek
A részvételi díj tartalmazza az összes adót, beleértve az étkezéseket, csomagkezelést, sofőrt és guide-okat. A részvételi díj nem tartalmazza a szokásos borravalót a hajószemélyzetnek, ami megoszlik a legénység, az expedíciós csapat és a hospitality team között. / Az ajánlott átlagos napi borravaló 13-15 $/utazó/nap. Azt az összeget, amelyet felajánlasz a személyzetnek, hozzáadhatod a fedélzeti számládhoz.
 
Hogyan csomagolj? 
Tekintettel az időjárásra
A sarkvidékre készülsz a sarki nyár idején amikor az időjárás enyhe és változékony. Az élvezetes napos időt gyorsan felválthatja egy hideg, szélvihar hózáporral és magas hullámokkal. / Réteges ruházatot pakolj, így majd könnyen tudsz alkalmazkodni az időjárás szeszélyeihez. Az átlagos napi hőmérséklet a középszezonban 12° de 0° és +20° között ingadozihat, az aktuális hőmérsékletet bár a széltől néha hidegebbnek is érezheted.
 
Amiket biztosítunk:
Csizma
A vízálló csizma az expedíció elengedhetetlen kelléke.
Hogy helyet takarítsunk meg a bőröndödben ezt mi biztosítjuk számodra.
 
Parka – Az ár tartalmazza!
Mindenki hazavihet egy ingyenes kabátot, amit különlegesen terveztünk az évek során begyűjtött tapasztalatokra alapozva. Ez a szigetelt, vízálló, zárt varrással készült 3 az 1-ben kapucnis télikabát jó szolgálatot tesz majd és melegen tart az expedíció során.
 
Alapvető felszerelés:
Nadrág: A vízálló alsónadrág elengedhetetlen a zodiac utazásokhoz vagy a parti tevékenységekhez. Ezeket egy meleg nadrág alá vedd, hogy megfelelően kombináld a meleget és szárazon is maradj.
 
Kesztyűk: Hogy meleg és száraz maradjon a kezed minimum két pár réteges kesztyűt pakolj be. Fotózáshoz szükséged lesz egy pár vékonyabb, polipropilén kesztyűre is, amit akár egy nagyobb, meleg kesztyű alá is viselhetsz. Erősen ajánljuk, hogy mindenképp hozz magaddal tartalékkesztyűt arra az esetre, ha az egyik átnedvesedne vagy eltűnne.
 
Sapka és Sál: Pakolj meleg, gyapjú sapkát, ami betakarja a füleidet, ugyan ilyen sálat is, nyakvédőt vagy valami hasonlót, ami megóv a hideg széltől. A kalap is jó döntés lehet, mert a karimája a naptól is védi a szemed de vigyázz, hogy legyen rajta madzag, ami rajtad tartja ha lefújná a szél a fejedről.
 
Zokni: A maximális meleg kedvéért javasoljuk, hogy több zoknit is viselj a bakancsodban/ csizmádban. Csomagolj magas szárú meleg zoknikat, ami alá felvehetsz vékonyabb selyem vagy polipropilén zoknit. Ahogy a sarkvidéken mondják: zokniból sosem elég!
 
Felsőruházat: Legyen néhány meleg, gyapjúpulóvered
vagy felsőd és számos garbód a réteges öltözködéshez.
 
Alapréteg: Gyapjú, selyem vagy polipropilén alsónemű, ami szépen és melegen tart Ezekből találhatsz extra könnyű változatot is ha feláldoznál egy ici-pici meleget a nagyobb pakolási hely érdekében.
 
Hátizsák: Hogy kényelmesebb legyen a csónakos landolás szükség lesz mindkét kezedre, ezért hozz vízálló hátizsákot, hogy a fényképezőgéped, kamerád, és az extra zoknik/kesztyűk szárazon maradjanak.
 
Lábbeli: Szükséged lesz egy csúszásmentes talpú cipőre a fedélzeti közlekedéshez.
A papucsok, flip-flopok nem biztonságosak a fedélzeten!
 
Talpbetét a Csizmádba: Melegebb érzetet biztosítanak a gumicsizmában.
 
Extra szemüveg: Azoknak akik kontaktlencsét hordanak,
hiszen a só és a szél irritálhatja a szemet.
 
Fürdőruha
Szállodába, néhány hajó esetében a fedélzetre vag (esetleg) egy sarki csobbanásra
 
Gyógyszerek
Mindenki jó előre gondoskodjon azokról a gyógyszerekről, amiket rendszeresen szed,
ill. esetleg szüksége lehet (tengeribetegség, fejfájás stb),
hiszen a hajón nincs lehetőségük vásárolni.
 
Távcső: Hogy ne maradj le semmiről.
Műanyag zacskó: Zárható tasak a kamerának például.
Füldugó: Nagyon hasznos kis kellék ha esetleg egy horkolós utassal osztozol a kabinodon!
 
Napszemüveg: A napszemüveg mellett testápoló,
naptej és szőlőzsír (ajakír) hozatala is javasolt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak