Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Az Ismeretlen Szicilia és Corleone

E-mail

Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a KERESZTAPA C. FILMtrilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, a hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja önt az ismeretlen Szicíliában!

 
Az Ismeretlen Szicilia
és Corleone
 
Corleone kicsi, de annál híresebb falu és régió Szicíliában, elég csak a Keresztapa c. filmtrilógiára gondolni. Hírhedt vagy híres, de mindenképpen izgalmas ellátogatni a sziget belsejébe, a hegyek közé, az igazi szicíliai hangulat átéléséhez. Ilyen és sok más látványos, érdekes program várja önt az ismeretlen Szicíliában!
 
 
2019. ............
 
 
Útvonal:
2 éj Taormina - Catania környéke,
4 éj Cefalú környéke, 1 éj Catania környéke 
 
Utazás:
a Wizz Air közvetlen repülőjáratával 
Budapest - Catania - Budapest útvonalon menetrend szerint, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 
 
Tervezett menetrend:
október 20. Budapest 19:20 Catania 21:05
október 27. Catania 21:45 Budapest 23:50 
 
Elhelyezés:
középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Taormina - Catania környéke, Sporting Baia vagy hasonló
Chefalu, Santa Lucia and Le Sabbie D’Oro vagy hasonló 
 
Ellátás:
kontinentális reggeli 
 
Minimum létszám:
15 fő (a fakultatív programokra 10 fő) 
 
Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 
 
Catania • Etna • Taormina • Ragusa • Siracusa • Ortigia •
Cefalú • San Mauro • Corleone • Monreale • Palermo • Agrigento
 
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. NAP / OKTÓBER 20.
Elutazás Cataniába. Megérkezés után séta és rövid szabadprogram a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyen Taorminában (a menetrend függvénye).
Szállás Taormina környékén.
 
 
2. NAP / OKTÓBER 21.
Fakultatív program: elutazás Ragusába, ahol egy 17. századi földrengés következtében épült újjá a két részből álló város és kapta ma is ragyogó barokk arculatát. Napjainkban az UNESCO Világörökségéhez tartozik. San Giorgio Templom, San Giovanni Battista Katedrális és még számtalan templom és köztér tartozik látványosságai közé. A barokkon kívül gótikus, rokokmó és neoklasszicista épületek is felfedezhetők. Továbbutazás Siracusába, amely Cicero szerint a „legnagyobb görög város és mind közül a leggyönyörűbb”. Korintoszi görög telepesek alapították, Szicília legősibb városa számtalan görög és római emlékkel. Ezek közül a legismertebbek közé tartozik a Görög Színház és a római amfiteátrum, mely egykor gladiátorok küzdelmének adott otthont. Siracusa eredeti városközpontja egy kis szigetre épült, ez volt Ortigia. Rövid séta az Ortigia-sziget hangulatos, szűk utcácskáin.
Szállás Taormina környékén.
 
 
3. NAP / OKTÓBER 22.
Reggeli után elutazás a világ egyik legnagyobb működő vulkánjára, az Etnára. 2000m magasságig autóbusszal lehet felmenni (a 3000m magasan található kráter fakultatív lehetőségként, helyszíni fizetéssel, dzsippel közelíthető meg). Továbbutazás a sziget nyugati felére, Cefalú üdülővárosba, mely egy csodás tengeröböl mentén terül el, látványát már messziről jelzi egy hatalmas sziklahegy és a rajta álló 12. századi dóm.
Szállás Taormina környékén.
 
 
4. NAP / OKTÓBER 23.
Reggeli és üdülés a tengerparti üdülővárosban, ahol nem csak a középkori óváros kis utcácskái, üzletek, kávézók és éttermek várják a látogatókat. Hosszú tengerparti sétánya mentén homokkal feltöltött, néhol sziklás, sekély vizű tengerparti strandok bérelhető napernyővel és nyugággyal nagyszerű kikapcsolódást ígérnek. Fakultatív programlehetőség: látogatás Corleoneban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában.
Szállás Cefalúban.
 
 
5. NAP / OKTÓBER 24.
Szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőség: Monreale és Palermó városnézés, utazás autóbusszal Monreáléba, ahol az aranyozott mozaikokkal díszített katedrális megtekintése, majd városnézés a sziget fővárosában, Palermóban. A város viharos történelmét nagyban meghatározta stratégiai elhelyezkedése, a föníciaiaktól a Bourbonokig számos hatalom uralma alatt állt. Köszönhetően a sokféleségnek, az évszázadok csodás építészeti emlékeket hagytak maguk után, melyek megtekintésére egy városnéző program csupán ízelítőt ad: Conca D’Oro, dóm, Capella Palatina, Chiesa degli Eremiti.
Szállás Cefalúban.
 
 
6. NAP / OKTÓBER 25.
Szabad program Cefalúban. Délelőtt fakultatív programlehetőség: látogatás Corleonéban a hegyek között, utazás autóbusszal. A kisváros Palermótól 60 km-re fekszik, kis főtér és az Antimaffia Múzeum meglátogatása, séta a városkában. Délután fakultatív programlehetőség: kirándulás San Mauroba és vacsora egy tipikus szicíliai hegyi étteremben zenével - San Mauro Castelverde tipikus szicíliai város és megye, gyönyörű fekvése már önmagában megér egy kirándulást. A tengerszint felett 1000 méterre lévő hegyen terül el, a város telis-tele szicília vallásos történelmének nyomaival: Chiesa Madre a 15. századi haranggal, a 16. századi márvány oltárral, az egykori városháza, mely manapság régészeti múzeumnak ad helyet, és a kis utcácskák igazi szicíliai hangulatot árasztanak. A városnézés után tradícionális ételekből álló, hangulatos, zenés vacsora.
Szállás Cefalúban.
 
 
7. NAP / OKTÓBER 26.
Reggeli után elutazás a szárazföld belseje felé, városnézés Agrigentóban és a Templomok völgye meglátogatása, ahol hét dór stílusban épített fenséges templom látható. Ezek az emlékek a Görögországban láthatókon kívül a legjobban megőrzött ókori görög épületek. Kirándulás a Templomok völgyébe, látogatással a Concordia templomnál, amely majdnem teljes épségben megmaradt.
Szállás Catania környékén.
 
 
8. NAP / OKTÓBER 27.
Reggeli után látogatás a Görög Színházban, amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során. A program után transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk!
Minimum létszám: 20 fő
 
 

Részvételi díj: 229 000 Ft/fő
Egyágyas felár: 52 000 Ft/fő
Pótágykedvezmény: 5 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 68 000 Ft/fő
 
Ragusa, Siracusa, Ortigia*: 22 000 Ft/fő
Corleone*: 16 000 Ft/fő
San Mauro*: 20 000 Ft/fő
Palermo-Monreale*: 19 000 Ft/fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest - Catania - Budapest útvonalon, 
repülőtéri transzfereket
közlekedést Szicílián belül légkondicionált autóbusszal, 
7 éjszaka szállást,
reggelivel,
a leírásban szereplő programokat, 
magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről,
BBP baleset- betegség- és poggyász biztosítást, 
útlemondási biztosítást
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illetékek és díjak, 
belépők a helyszínen, 
fakultatív programok,
helyi borravaló (kb. 42 EUR/fő).

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak