Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Az Osztrák Alpok: Virágoskertje (5 Nap/4 Éj)

E-mail

Folytatjuk a Schladming közeli kirándulást, ma Steiermark legmagasabb csúcsához indulunk, a Dachsteinhez. Az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátójára, 2680 m magasra a Hunerkogel felvonóval (fizetős) jutunk fel, ez a régió része az UNESCO világörökségnek is. A lenyűgöző panoráma mellett lesz lehetőségünk egy-két szokatlan dolgot is kipróbálni. Egyrészt megnézhetjük a gleccserben kialakított jégpalotát, sétálhatunk a jégfolyam tetején is, másrészt átsétálhatunk a két szikla között kiépített függőhídon és letekinthetünk az üvegaljú panorámateraszról.

 
Az Osztrák Alpok:
Virágoskertje (5 Nap/4 Éj)
 
 
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3***- 4**** szálloda
Ellátás: Félpanzió
 
 
2018.07.02 - 07.06.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.08.19 - 08.23.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj):
1. NAP: BUDAPEST – HEGYESHALOM –
PÜRGG – SCHLADMING (520 km)
Utunk nagy részét Steiermark területén tesszük meg, így hamar elérjük az Alpok vonulatait. Liezen érintésével érünk Pürggbe. A település egy hegyen található, ezért művészettörténeti értékei mellett a panorámája is elbűvölő. Egyik különlegessége a Szent György plébániatemplom, melynek alapjai és díszítései a középkorból valók. Innen rövid sétával érjük el a Szt. János kápolnát, melynek freskói a XII. században készültek. Ezért is érdemes felkeresni Pürggöt. Délután érkezünk Schladmingba. Először séta központban. Ezt követően kb. 50 perces kirándulást teszünk, egy mesés környezetben lévő szurdokban. Este elfoglaljuk szállásunkat.
 
 
2. NAP: DACHSTEIN – NYUGAT-TIROL (400 km)
Folytatjuk a Schladming közeli kirándulást, ma Steiermark legmagasabb csúcsához indulunk, a Dachsteinhez. Az Alpok egyik legkülönlegesebb kilátójára, 2.680 m magasra a Hunerkogel felvonóval (fizetős) jutunk fel, ez a régió része az UNESCO világörökségnek is. A lenyűgöző panoráma mellett lesz lehetőségünk egy-két szokatlan dolgot is kipróbálni. Egyrészt megnézhetjük a gleccserben kialakított jégpalotát, sétálhatunk a jégfolyam tetején is, másrészt átsétálhatunk a két szikla között kiépített függőhídon és letekinthetünk az üvegaljú panorámateraszról. Ezután indulunk el Tirol felé. Délután megállunk és megtekintünk egy csodás szurdokot. Mesés látvány a meredek sziklafalak közt sétálni, miközben alattunk nagy robajjal hömpölyög egy patak. Az esti órákban érkezünk meg tiroli szálláshelyünkre, mely egy ****-os szálloda, minden este vacsora (3 éj).
 
 
3. NAP: NYUGAT-TIROL TÚRÁZÁS (20 km)
Szállásunk Tirol nyugati felének csodás völgyében fekszik, ahol két teljes napunk lesz a hegyi felvonók, kirándulások, festői falvak látnivalóinak élvezetére. A tiroli felvonók használatáért és a Silvretta fizetős panorámaútjáért nem kell külön fizetni, mivel lesz Silvretta kártyánk (3–4. nap). Délelőtt Kappl kabinjaival jutunk fel a sípályák magasságáig, kb. 2.000 m magasságig. Túrázás fent a hegytetőn. Köröttünk ezer pompában úszó alpesi növények, virágok. Délután is túrázunk, mivel a Seeben lévő felvonóval megyünk a falu fölé magasodó hegyre. Kirándulunk a fennsíkon, majd gyalogosan lefelé túrázunk a hegyről, de ha valaki felvonóval akar visszajönni a település központjába, arra is van lehetősége.
 
 
4. NAP: ISCHGL – SILVRETTA HOCHALPENSTRASSE (80 km)
A nap jelentős részét Ischglben töltjük. Ez híres kirándulófalu, mely lenyűgöz csodás épületeivel és felvonórendszerével. Nagykabinos felvonóval, majd ülőliftekkel jutunk fel a hegytetőn lévő kirándulóponthoz, mely már a mormoták világa. Itt van a svájci határ is. Ezt követően a Silvretta hegyvonulat svájci területén felvonózunk, majd kirándulunk. Elképesztő a panoráma. Visszaúton – a hegyi sétánk során –, két óriási függőhidat érintünk, amin az átjutás önmagában is izgalmas élmény. Miután elbűvölve kifáradtunk, busszal folytatjuk a programunkat. Utunk során láthatjuk a környék lavináinak megfékezésére épített védfalakat. Ezután kezdjük meg a híres Silvretta Hochalpenstrasséra emelkedésünket. Ez egy panorámaút, melynek tetején a Silvretta Stausee partján 2.036 m magasságon tartunk pihenőt. Innen megyünk vissza szállásunkra.
 
 
5. NAP: TIROL – ENNS – BUDAPEST (810 km)
Folyamatos utazásunkat az autópálya pihenőkön kívül Enns városában szakítjuk meg, ahol a város főterének épületeiben gyönyörködhetünk és felkeressük a római korig visszavezethető Bazilika épületét. Enns Ausztria legrégebbi városa, ezért is érdemes megtekintésre. Hegyeshalom érintésével, Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
 
 
Részvételi díj: 132.000 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3***- 4**** szálloda
Ellátás: Félpanzió
Magyar nyelvű Csoportkísérő - Idegenvezető
 
 
Az ár nem tartalmazza:
Belépők ára: kb. 49 €/Fő + Idegenforgalmi adó: 6 €/Fő
Egyágyas felár: 24.000 Ft/1 Fő
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 2.900 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak