Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Az USA legendás Nemzeti Parkjai (Denver, Arches, Canyonland, Gand Teton, Yellowstone és a Sziklás Hegység Nemzeti Park Salt Lake City, Jackson, Rushmore hegy, Rapid City)

E-mail

Az USA legendás Nemzeti Parkjai (Denver, Arches, Canyonland, Gand Teton, Yellowstone és a Sziklás Hegység Nemzeti Park Salt Lake City, Jackson, Rushmore hegy, Rapid City) -4. nap: Yellowstone Nemzeti Park: Reggelit követően a világ legrégebbi nemzeti parkjában, a Yellowstone Nemzeti Parkban nézelődünk tovább, amely három állam, Idaho, Monatana és Wyoming területén, összesen 8980 km2-en terül el (jávorszarvas, grizzlymedve, farkas, bölény) is láthatunk néhányat. Vacsora, szállás a Yellowstone Nemzeti Parkban...

 
Az USA legendás Nemzeti Parkjai
(Denver, Arches, Canyonland, Gand Teton, Yellowstone
és a Sziklás Hegység Nemzeti Park Salt Lake City,
Jackson, Rushmore hegy, Rapid City)
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés külön busszal
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
Amerikai Egyesült Államok
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú 
(kb. 3*-nak megfelelő) szállodákban, 
kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban
 
Ellátás:
részben kontinentális, 
részben büfé reggelikkel
 
 
2018.08.18 - 08.30.
-BETELT !!! / 1 CSOPORT  / 2 CSOPORT VIP
 
2019.08.16 - 08.28.
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (13 Nap/11-10 Éj)
1. nap: Budapest – Salt Lake City
Elrepülés Budapestről átszállással Salt Lake Citybe.
Étkezések a gép fedélzetén. Érkezés a délutáni/esti órákban.
Vacsora, Szállás Salt Lake Cityben.
 
 
2. nap: Salt Lake City – Montpelier - Jackson
Reggeli a szállodában, majd utazás északi irányba. Először Montpelier városában állunk meg, ahol meg ismerkedünk az Oregon Trail nevű úttal, ami több, mint háromezer kilométer hosszan kötötte össze a Csendes-óceánt a Prérivel, és amin számtalan pionír érkezett Nyugatra a XIX. század folyamán. Továbbhaladunk, hogy elérjük mai végállomásunkat, egy újabb meseszép természeti környezetben fekvő városkát, a Wyoming állambeli Jacksont, amely a Grand Teton Nemzeti Park szomszédságában található. Vacsora, szállás Jacksonban.
 
 
3. nap: Jackson – Grand Teton Nemzeti Park
– Yellowstone Nemzeti Park
Reggeli a szállodában. A mai napon két csodálatos nemzeti parkot látogatunk meg. A Grand Teton- és a világhírű Yellowstone Nemzeti Parkok egymás szomszédságában fekszenek. Gejzírek, hőforrások, iszapfortyogók és számos lenyűgöző természeti szépség és érdekesség, ami ránk vár. Vacsora, szállás a Yellowstone Nemzeti Parkban.
 
 
4. nap: Yellowstone Nemzeti Park
Reggelit követően a világ legrégebbi nemzeti parkjában, a Yellowstone Nemzeti Parkban nézelődünk tovább, amely három állam, Idaho, Monatana és Wyoming területén, összesen 8980 km2-en terül el. Gyönyörködünk a leghíresebb gejzír (Old faithful) több, mint száz méter magas kitöréseiben, és ha szerencsénk van, akkor a Nemzeti Park híres nagytestű lakóiból (jávorszarvas, grizzlymedve, farkas, bölény) is láthatunk néhányat. Vacsora, szállás a Yellowstone Nemzeti Parkban.
 
 
5. nap: Yellowstone Nemzeti Park – Cody - Billings
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat és a Yellowstone szomszédságában fekvő Cody városába érkezünk, mely a nevét William Frederick Codyról kapta (ismertebb nevén Buffalo Bill). A látogatás kapcsán megismerkedünk néhány XIX. századi eseménnyel, hogy hogyan is zajlott a vasútépítés ebben a térségben, mi történt a sokmilliós bölénypopulációval, hogyan törte fel a fehér ember a kontinens nyugati felét. Folytatjuk utunkat és délutánra a Montana állam déli részén található kisvárosba, Billingsbe érkezünk. Vacsora, szállás Billingsben.
 
 
6. nap: Billings – Little Bighorn – Rapid City
Reggeli után útnak indulunk Rapid Citybe. Útközben látogatás Little Bighornban, melynek kapcsán tovább foglalkozunk az Egyesült Államok XIX. századi eseményeivel és megismerkedünk az amerikai őslakos indiánok történetével. A legvéresebb harcok az indiánok és az amerikaiak között a XIX. század második felében zajlottak. Az egyik leghíresebb csata itt Little Bighornál történt, ahol, a könyörtelen Custer alezredes vezette amerikai hadsereg az Ülő Bika által vezetett indián törzsekkel csapott össze. Továbbutazás kelet felé Rapid Citybe. Vacsora, szállás Rapid Cityben.
 
 
7. nap: Black Hills - Rushmore
Reggeli a szállodában. Szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: mai napunkat Dél-Dakota szépségeinek szenteljük, ahol a természeti csodák mellett az ember alkotta érdekességek is megtalálhatóak. A leghíresebb közülük a Rushmore Hegybe vájt négy amerikai elnök arcképe. A tizennégy éven át készült szoborcsoport ma az Egyesült Államok egyik legismertebb emlékhelye. A másik még épülőben lévő emlékmű a Crazy Horse szobor, ami szintén egy hegyoldalban készül és egy Lakota indián (Crazy Horse) lovas szobra lesz, amikor teljesen elkészül. A tervezett méretek döbbenetesek. A program ára: 26.500 Ft. Vacsora, szállás Rapid Cityben.
 
 
8. nap: Rapid City - Denver
Reggeli a szállodában, majd délnek fordulunk és a Préri és a Sziklás hegység határán megérkezünk Denverbe. Délután informális városnézés Colorado állam fővárosában, Denverben, mely amerikai léptékkel inkább tűnik egy vidéki városkának, mint sűrűn lakott, nyüzsgő metropolisznak, noha hatszázezres lakosságával az állam legnépesebb települése és a térség fontos gazdasági központja. Vacsora, szállás Denverben.
 
 
9. nap: Denver – Sziklás Hegység Nemzeti Park –
Vail – Grand   Junction
Reggeli után a város határában lévő Sziklás Hegység Nemzeti Parkba látogatunk el, ahol megcsodáljuk a park hihetetlenül gazdag növény- és állatvilágát. Az út, amin elérjük a Nemzeti Parkot a legmagasabban fekvő aszfaltborítású út az az Egyesült Államokban. Nyugat felé haladva áthaladunk a kontinentális vízválasztón is, majd hamarosan Vailbe érkezünk, amely egy néhány ezer lakosú hegyi település csodálatos környezetben. Ezen a környéken találhatóak az Egyesült Államok leghíresebb sípályái és magát Vail városát is ez a sport keltette életre még az 1960-as években. Vacsora, szállás Grand Junctionban.
 
 
10. nap: Arches- és Canyonland Nemzeti Park – Moab
Reggeli után ismét két csodálatos nemzeti parkot látogatunk meg: a Canyonlands- és az Arches Nemzeti Parkokat, ahol magunk is szemtanúi lehetünk, hogy milyen csodákra képes a természet. A szél, a víz és a jég elképesztő felszínalakító képességét csodálhatjuk meg mindkettőben. Bámulatos sziklaformációk és kanyonok várnak ránk a nap során. Továbbutazunk, hogy a nap végén Moab kicsi városkájába érkezzünk meg. Vacsora, szállás Moabban.
 
 
11. nap: Moab – Salt Lake City
Reggeli után Utah fővárosa, Salt Lake City felé indulunk tovább. Utahban a táj még az országúton haladva is gyönyörű. Utunk az elbűvölő Provo városkán vezet keresztül, melyet 1849-ben alapítottak a mormonok. Délután Vacsora, szállás Salt Lake Cityben.
 
 
12. nap: Salt Lake City - …
Reggeli, majd városnézés a szintén mormonok által alapított Salt Lake Cityben. Megismerkedünk a Mormon egyház történelmével, XIX. századi megpróbáltatásaikkal illetve jelen helyzetükkel, miközben megtekintjük a város kapcsolódó nevezetességeit: a Templom teret, a Mormon templomot, a Sirály Emlékművet, stb. Az elmúlt napok élményeivel telve elindulunk a repülőtérre, és átszállással hazautazás Budapestre. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
13. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Yellowstone Nemzeti Park
 
 
 
Részvételi díj
Repülőjeggyel: 699.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-nak megfelelő) szállodákban, 
           kétágyas, fürdőszobás/zuhanyzós szobákban, 
ellátás részben kontinentális, részben büfé reggelikkel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 295 USD
                            (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó: 11.870 Ft (biztosítás a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
A 10. napi fakultatív program : 26.500 Ft (Rushmore)
Egyágyas felár: 295.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
ESTA engedély*: 6.500 Ft
Létszámfelár 20-25 fő: 45.000 Ft
Létszámfelár 26-34 fő: 25.000 Ft
 
 
 
 
A 295 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. /Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 35 fő
- 26-34 fő közötti felár: 25.000 Ft
- 20-24 fő közötti felár: 45.000 Ft
 
*A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek díja: 6.500 Ft. (Kivéve azoknak, akik 2011 óta Irakban, Iránban, Szudánban, Szíriában, Líbiában, Szomáliában vagy Jemenben jártak. Számukra jelenleg vízum szükséges az USA-ba történő beutazáshoz, melynek költségét és ügyintézését az Utasoknak kell vállalniuk.) /Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak