Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

BARANGOLÁS AZ OLASZ CSIZMA SARKÁN

E-mail

Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk. Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a

 
BARANGOLÁS
AZ OLASZ CSIZMA SARKÁN
 
Az "olasz csizma sarkán" végighúzódó Puglia tartomány rendkívül színes és változatos látnivalói ellenére még nem tartozik a tömegturizmus célpontjai közé, ezért igazi, háborítatlan olasz hangulat uralkodik itt. A vidéket olajfaligetek és szőlőbirtokok tarkítják, a kisvárosok keskeny utcáin számtalan érdekes látnivalót fedezhetünk fel, és lépten-nyomon a hagyományos olasz konyha remekeibe botlunk. Fedezze fel velünk Lecce, a "rózsaszín város" barokk emlékeit, a Világörökség részeként számon tartott Alberobello trulloit, Matera sziklába vájt házait és a görög stílusra emlékeztető Ostuni fehérre meszelt, csodálatos óvárosát! Sütkérezzen a tavaszi napsütésben, élvezze a tengert és a Dolce Vitát!
 
Az út kiemelt értékei:
Dél-Olaszország rejtett kincseinek felfedezése
Az utazás ideje magában foglalja március 15-i hosszú hétvégét
Szállás Bari központjában, középkategóriás szállodában
Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal, kedvező menetrenddel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 
 
 
2018.03.14 - 03.18.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT 
 
 
2018.10.31 - 11.04.
-BETELT !!! / 1 . CSOPORT
 
 
 
Utazás:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bari útvonalon, közvetlen járattal
Egy db kézipoggyász ( max. 10 kg, 55 x 40 x 23 cm )
Különbusz a teljes tartózkodás során
 
Szállás:
Bari belvárosában négy éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
 
Ellátás:
Reggeli
 
 
 
 
Programok: (5 Nap/4 Éj)
október 31., szerda
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Bariba (11:20-12:50). Városnézés Bariban: óváros, San Nicola templom, San Sabino templom, promenád. Késő délután bejelentkezés a szállodába: Hotel Moderno 3*. A kedvelt középkategóriás szálloda az óváros és a bevásárló negyed között található. Szobáiban saját fürdőszoba, hajszárító, széf, telefon, tévé és korlátlan wifi szolgálja a vendégek kényelmét.
 
 
november 1., csütörtök
Reggeli, majd egész napos kirándulás Materába és Alberobellóba. Matera, a Világörökség részeként számontartott sziklaváros. A térség legteljesebb ilyen jellegű települését többszáz ház és sziklatemplom alkotja. Az 1950-es évekig a szegénység elrettentő példájaként szolgált Olaszországban elmaradottsága miatt, amikor is a lakosság nagy része modernebb otthonokba költözött. Ma az épületek egy részében éttermek és szállodák üzemelnek, mindezek ellenére a Sassi (a városmag) megőrizte régi hangulatát, és a keskeny, zegzugos utcákon sétálva szinte érezni lehet, hogyan éltek az itteniek csupán fél évszázaddal ezelőtt. - Második megállónk Alberobello, a szintén UNESCO védettség alatt álló kis település. A hegyoldalra épült város magját a trullok alkotják: a méhkasra emlékeztető, fehérre meszelt, szürke tetős kis házak jelentős részét éttermekké, kávézókká, üzletekké alakították. Mégis, köztük sétálva visszarepülhetünk a kora újkori időkbe, amikor az első, ilyen jellegű, csak kőből, kötőanyag nélkül épült lakóházak - vagy inkább kunyhók - fedelet nyújtottak az itt élők számára.
 
 
november 2., péntek
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a bor, a történelem és a tenger jegyében: Castel del Monte és Trani (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő). Puglia tartomány termékeny földjein, déli lejtőin többféle remek borszőlő terem, melynek köszönhetően több évszázados kultúrája és történelme van a borászatnak ezen a vidéken. A környéken rengeteg kisebb-nagyobb szőlőbirtok húzódik, melyek közül több látogatható is. Ezek közül keresünk fel egyet, ahol a hagyományokon alapuló borászat mellett a táj másik jellegzetes termékével, az olíva olajjal és annak készítésével is megismerkedhetünk. - Castel del Monte az UNESCO világörökségének része, Dél-Olaszország egyik legtitokzatosabb látnivalója. A XIII. században épült vár a régió védelmi rendszerének részét képezte, de az építtető, II. Frigyes német-római császár egyik kedvenc vadászkastélya is volt. A jellegzetes, nyolcszög alaprajzú vár a XIX. századi helyreállításnak köszönhetően, régi pompájában fogadja a látogatókat. Trani, az Adriai-tengerpart egyik legszebb fekvésű kisvárosa. A történelmi központ egységes, fehér városképe az építkezésekhez használt, közelben bányászott márványszerű mészkőnek köszönhető. Barangolhatunk a középkori, macskaköves utcákon, beülhetünk egy trattoriaba ebédelni, sőt érdemes a friss, reggel fogott zsákmányból csemegézni: a kikötő környékén számos étterem kínál tengeri fogásokat. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.
 
 
november 3., szombat
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás: Ostuni és Lecce (60 Euró/fő, helyszínen fizetendő). Ostuni fehér házai messziről ragyognak a dél-olasz napsütésben. A fallal körbevett város boltíves épületei, keskeny utcái különleges hangulatot árasztanak a maguk egyszerűségével és rendezettségével. A fehérre meszelt falú házak közül - mintegy megtörve az egyhangúságot - kiemelkedik a homokszínű katedrális és a püspöki palota díszes épülete. - Lecce, Puglia tartomány ékköve. "Rózsaszín városként" vagy "Dél Firenzéjeként" is emlegetik. Bár ókori emlékekkel is büszkélkedhet, mégis a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartják számon: a környéken fellelhető puha és formázható mészkőnek köszönhetően, a templomokon minden képzeletet felülmúló, részletgazdag díszítések láthatók. Legszebb példája a Santa Croce bazilika. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket. Minimum létszám: 20 fő.
 
 
november 4., vasárnap
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. 
Hazautazás Budapestre menetrend szerint (13:25-14:55).
 
 
 
Részvételi díj: 129.000 Ft/Fő
 
 
Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bari útvonalon, közvetlen járattal
Egy db kézipoggyász ( max. 10 kg, 55 x 40 x 23 cm )
Különbusz a teljes tartózkodás során
Szállás Bari belvárosában négy éjszakára, 3*-os szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
Városnézés Bariban
Egész napos kirándulás Materaba és Alberobelloba, a szükséges belépőkkel
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: 29 000 Ft/Fő,
Útlemondási biztosítás,
Feladott poggyász (max. 20 kg): 21 000 Ft/DB,
Félpanzió (4 menüvacsora helyi étteremben): 35 000 Ft/Fő,
EUB Top BBP betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 580 Ft/Fő/Nap,
Egyágyas felár: 49 000 Ft/1 Fő
 
Fakultatív kirándulás: borkóstoló, látogatás Castel del Montéban és Traniban: 60 EUR/Fő,
Fakultatív kirándulás: Lecce és Ostuni: 60 EUR/Fő,
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak