Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

BURMAI DRÁGAKÖVEK

E-mail

6. nap: Inle-tó – Pindaya: A Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. Ismét csónakokba szállunk, és folytatjuk a tó felfedezését. Az úszó kertek, úszó falvak, a természet szépsége és a találékony emberek munkája lenyűgöző! Megfigyelhetjük a halászok egyedi evezőtechnikáját: ők a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, ........

 
BURMAI DRÁGAKÖVEK 
(MIANMARI NAGYKÖRÚT:
KI KORÁN KELL ARANYAT LEL...)
 
Drágakövek – rubin, zafír és smaragd – birodalmába invitáljuk Önöket! Mianmart a helyiek őszinte, tolakodástól mentes kedvessége emeli Délkelet-Ázsia egyre kedveltebb úti céljává.
 
 
Utazás: 
Budapest – Doha – Rangun - Doha – Budapest útvonalon 
menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. 
Burmában helyi repülőjáratokkal. 
A programokon légkondicionált autóbusszal és csónakokkal.
 
Elhelyezés: 
helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, 
zuhanyozós / WC-s szobáiban.
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően).
 
01. nap: Budapest – Rangun (Yangon)
02. nap: Rangun
03. nap: Bago – Arany Szikla – Kyaiktio
04. nap: Bago – Rangun
05. nap: Heho – Inle-tó
06. nap: Inle-tó – Pindaya
07. nap: Pindaya – Mandalay
08. nap: Mingun – Mandalay
09. nap: Amarapura – Sagaing – Inwa – Mandalay
10. nap: Mount Popa – Bagan
11. nap: Bagan
12. nap: Bagan – Rangun
13. nap: Rangun – Doha
14. nap: Doha – Budapest
 
2019.02.08 - 02.21.
 
 
 
 
 
 
Program: (14 Nap/11 Éj)
1. nap: Budapest – Rangun (Yangon)
Repülés Budapestről dohai átszállással Rangunba.
Éjszaka a repülőn.
 
 
2. nap: Rangun
Korareggeli érkezés Rangunba. Városnézés a közelmúlt fővárosában: a zarándoklatok fontos központja a 48 méter magas, 8 szegletű Sule Pagoda, belváros és a gyarmati negyed, a Bogyoke piac, amit Scott Market-nak is hívnak. Mianmar legnagyobb buddhista temploma, szent helye és legfőbb nevezetessége a Shwedagon Pagoda, az UNESCO Világörökség része. Egyfajta buddhista mekka, minden hívőnek álma eljutni ide. A naplemente elképzelhetetlen látvány a 20.912 darab színarany téglából álló, több mint 10.000 gyémánttal és különböző drágakövekkel díszített sztúpákon. Szállás Rangunban.
 
 
3. nap: Bago – Arany Szikla – Kyaiktio
BAGO-ba, a második uralkodói dinasztia fővárosába utazunk. A település határában található a Kyaikpun Pagoda, melynek a 30 m magas, egymásnak háttal ülő Buddha szobrok a főbb látnivalói. Továbbutazás KYAIKTIO-ba, az Arany Sziklához, mely a színarany bevonatról kapta nevét, és a legenda szerint Buddha egy hajszála tartja. Nemcsak a látvány, az utazás is különleges a hajtűkanyarokban gazdag úton, hiszen a terepviszonyok miatt csak nyitott teherautón tudjuk megközelíteni. A naplementét a Sziklánál töltjük, majd visszautazás a kyaiktioi szálláshelyre.
 
 
4. nap: Bago – Rangun
Visszatérünk BAGO-ba, és folytatjuk az ismerkedést az egykori fővárossal: a hatalmas fekvő Buddha pagodája (Shwethalyaung), a 16. században épült egykori uralkodói Kanbawzathadi Palota és Múzeum. Délután visszautazás Rangunba, szállás.
 
 
5. nap: Heho – Inle-tó 
Reggeli órákban átrepülünk Heho-ba, onnan továbbutazás autóbusszal az Inle-tó partjára. Hajókázás a tavon és a tóra épült cölöpházak között kb. 4–5 fős csónakokon felejthetetlen élmény. A tóra épült szálláshely felé haladva, megállunk néhány helyi falu kézműves manufaktúrájánál, ahol sokféle ajándéktárgyat vásárolhatunk. Szállás az Inle-tónál.
 
 
6. nap: Inle-tó – Pindaya 
A Shan-hegység által határolt, 900 méter magasan fekvő legendás INLE-TÓ igazi oázis. Ismét csónakokba szállunk, és folytatjuk a tó felfedezését. Az úszó kertek, úszó falvak, a természet szépsége és a találékony emberek munkája lenyűgöző! Megfigyelhetjük a halászok egyedi evezőtechnikáját: ők a lábukra erősítik az evezőlapátot és így hajtják a csónakjaikat, mert a halászathoz szükségük van mindkét kezükre. A nap során megnézzük még a Phaung Daw Oo pagodát, az Inn Paw Khon falut, amely selyemszövésről híres és felkeressük a térségben élő, nyakgyűrűt viselő Padaung törzset. A zsiráfnyakú nők nyakát gyermekkoruktól kezdve nyújtják fém karikák használatával. Délután továbbutazás Pindaya-ba. Szállás.
 
 
7. nap: Pindaya – Mandalay
Látogatás a SHWE U MIN sztupáknál. PINDAYA barlangjainak zegzugos járataiban több mint 8.000 különféle anyagból készült Buddha-szobor található. Továbbutazás Mandalay-be, szállás.
 
 
8. nap: Mingun – Mandalay
Délelőtt hajókirándulás a közeli MINGUN-ba, Mianmar utolsó királyi városába, ahol a világ legnagyobb, épségben megmaradt harangja található. Séta a befejezetlen Mingun Pagodához, melynek tetejéről páratlan kilátás nyílik a környékre. Délután városnézés a Burma szívében található MANDALAY-ben, amely az ország második legnagyobb települése és egykor fővárosa is volt. Látogatás a Mahamuni Pagodában, majd a Kuthodaw Paya-t nézzük meg, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik, a világ legnagyobb könyve. Végezetül a Shwenandaw Kyaung fából épült kolostorba látogatunk, ahol a szerzetesek esti imához vonulását is láthatjuk. Szállás Mandalay-ben.
 
 
9. nap: Amarapura – Sagaing – Inwa – Mandalay
Egész napos kirándulás az egykori királyi városokba. Elsőként az ősi fővárosba, AMARAPURA-ba látogatunk, megtekintjük a Mahagandayon kolostorban élő kb.1200 szerzetes ételosztási ceremóniáját Továbbutazás az Ayeyarwardy-folyó túloldalán épült és „Kis Bagannak” tartott vallási központba, SAGAING-ba. Majd ismerkedés INWA-val, a Burmai Királyság egykori fővárosával. Szállás Mandalay-ben.
 
 
10. nap: Mount Popa – Bagan
A kialudt MOUNT POPA vulkán Burma istenvilágának Olimposza, ahol az ősi szellemek palotája épült. Megtekintéséhez nehéz, meredek, lépcsős utat kell megtenni. Akinek ez megterhelő, a hegylábánál gyönyörködhet a vulkán és a környék látványában. Továbbutazás Kyaukse és Meiktila városokon keresztül Baganba. A naplementét az Ayeyawady folyón hajózva csodáljuk meg. Szállás Baganban.
 
 
11. nap: Bagan
Egész napos városnézés a burmai civilizáció bölcsőjében, BAGAN-ban, a mianmari Angkor-ban. Ázsia legnagyobb régészeti területe az UNESCO Világörökség része, a több ezer pagoda leírhatatlan látványt nyújt. A romterületen barangolás során láthatjuk többek között: Shwezigon pagoda, Ananda templom, Dhanna Yangi templom, Bupaya pagoda, Byaukgyi templom. Szállás Baganban.
 
 
12. nap: Bagan – Rangun
Délelőtti órákban átrepülünk Baganból Rangunba. Ismerkedés a város további látnivalóival: a Chauk Htat Gyi Pagoda (hatalmas fekvő Buddha pagoda), a Kandawgyi tó környéke. A tó a város közepén található, tökéletes helyszín a sétálásra, naplementekor pedig a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vízében. A napot a színes kínai éjszakai piacon zárjuk vacsorával. Szállás Rangunban.
 
 
13. nap: Rangun – Doha
Indulás Dohába a kora reggeli órákban. Menetrendváltozás miatt megajándékozzuk Önöket egy városnézéssel Katar fővárosában: Emír Palota (kívülről), Kard emlékmű, Gyöngy emlékmű, Óratorony, erődök, kikötő és természetesen az elmaradhatatlan bazár stb. Hazautazás az éjjeli órákban.
 
14. nap: Doha – Budapest
Érkezés Budapestre a hajnali órákban,
a menetrend függvényében.
 
UNESCO Világörökség:
- Rangun: Shwedagon Pagoda
- Bagan régészeti területe
 
 
 
Részvételi díj: 589.900 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Rangun – Bp. útvonalon, átszállással
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbuszokkal,
                                       nyitott teherautóval, hajóval/csónakkal
- 11 éjszaka szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd vagy vacsora programoktól függően)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- belépőjegyek árát a programokhoz
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 115.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- a belföldi repülések árát: 340,- USD / fő
     (Irodánkban fizetendő készpénzben vagy
       bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018.december 8-a!
 
- burmai vízumot: kb. 50,- USD / fő
  (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal együtt készpénzben
    vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!)
- vízum ügyintézési díja: 3.500,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 60,- USD / fő
   (helyi idegenvezetők, és buszsofőrök részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén +46.300 Ft/Fő
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett,
    az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat) 
- egyágyas felár: 158.500,- Ft
 

 

 

VÍZUM: 

A burmai vízumot előzetesen, online, irodánk intézi, melyhez az útlevél másolata, valamint 1 db színes szabványméretű, 1 évnél nem régebbi igazolványkép szkennelt változatát irodánkba kérjük elküldeni. További feltétel: az útlevélben egymással szembeni 2 üres oldal. Mindezek leadási határideje: 2018. október 15.
 
ÚTI OKMÁNY: Útlevél. Az útlevélnek az utazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Kérjük, ellenőrizzék az útleveleiket! FIGYELEM! Az utazásra jelentkezéskor ÚTI OKMÁNYÁRÓL irodánk FÉNYMÁSOLATOT készít. Amennyiben ÚTLEVELE nincs Önnél, úgy 1 héten belül szükséges bemutatnia, vagy másolatát (beszkennelve) elküldenie. Ennek el mulasztásából eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget!Kérjük, hogy szerződéskötéskor az ÚTLEVÉLBEN SZEREPELŐ NEVE(KE)T, illetve PONTOS adatokat: lakcím (irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó), születési dátum (év, hónap, nap) szíveskedjen megadni.
 
VÉDŐOLTÁS: Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak: Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT
 
 
FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET! KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak