Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Dalmácia kincsei és a Plitvicei Tavak (5 Nap/4 Éj)***

E-mail

Rövid ismertető: Csodáljuk meg a PLITVICEI tavak szépségét és vízesések varázsát, sétáljunk a májusi és szeptemberi napsütésben fürdőző TROGIR történelmi óvárosában, lépkedjük Diocletianus császár nyomában, SPLIT városban, hajózzunk a KORNATI SZIGETEK között, vagy strandoljunk a ZADAR környéki tengerparton!

 
Dalmácia kincsei és a
Plitvicei Tavak (5 Nap/4 Éj)***
 
 
Rövid ismertető: Csodáljuk meg a PLITVICEI tavak szépségét és vízesések varázsát, sétáljunk a májusi és szeptemberi napsütésben fürdőző TROGIR történelmi óvárosában, lépkedjük Diocletianus császár nyomában, SPLIT városban, hajózzunk a KORNATI SZIGETEK között, vagy strandoljunk a ZADAR környéki tengerparton!
 
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás.
+++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont),
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: H. ALBA***  Sv Filip Jakov- Biograd mellett 
(2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély)
 
Ellátás (krt): 4 reggeli (svédasztalos),
svédasztalos vacsora felár ellenében.
 
2019.05.22 - 05.29.
2019.09.14 - 09.18.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. nap: Zágráb:
Indulás reggel 6 órakor. Félúton kitérőt teszünk a horvát fővárosba, Zágráb-ba. Rövid  buszos városnézés után sétálunk a főtéren, a felsővárosban megismerkedünk a  neogótikus stílusú Szt. Marko templommal és térrel. Séta után továbbutazunk, tengrepart irányában. Szállás és vacsora Zadar környékén, a tengerparton. 
 
 
2. nap: Biograd, Zadar, strandolás:
Délelőtt a szomszédos, királyi városba, Biogradba utazunk, ahol egykor Kálmán király is uralkodott. A várossal való ismerkedés után Zadar óvárosába vezet utunk. A történelmi belváros számos magyar vonatkozású emléket rejt. Felkeressük a nevezetességeket (Nagy Arzenál, Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia székesegyház, római fórum), meghallgatjuk a tengeri orgonát, megcsodáljuk a „nap üdvözletét” - séta a természetes fényt kibocsátó univerzumban. Délután szabad program, strandolás a szállás aprókavicsos strandjain.
 
 
3. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás:
Split és Trogir, bor kostolóval
Ezen a napon választhat programot: pihen a tengerparton, vagy részt vesz az igazi csemegének számító, Split és Trogir városát bebarangoló, kulturális, egész napos fakultatív programon, helyi idegenvezetővel. Észak-Dalmácia fővárosában, Split-ben teljes szépségében láthatjuk Diocletianus, római császár gigantikus palotáját is, melynek eredeti falai az óvárost ölelik át. A közös városnézés után mindenki kedvére átkutathatja a várpince rendszert,  a város tágas tereit és szűk utcáit. Trogir és Split között felfrisülünk egy bór kolstóló mellett majd tovább utazunk Trogir-ba, ahol egyedülálló élményben lesz részünk e világörökség részeként számon tartott, kis szigetre épült, festői, olaszos hangulatú város látogatása során. Trogir, a vidék ékszerdoboza rejti Dalmácia egyik legjelentősebb egyházi épületét is, a Szt. Lőrinc katedrálist.  Élményekkel telli vissza megyunk a szálláshelyre. Részvételi díj: 35 EUR/fő.
 
 
4. nap: Pihenés vagy:
hajókirándulás a Kornati szigetekre 
Mivel töltsük a mai napot? Strandolhatunk a tengerparton vagy részt vehetünk egy egész napos hajós fakultatív kiránduláson, mely elvisz minket a Kornati szigetekhez és a Telascica Nemzeti parkba. Mint szikla óriások, úgy bújnak ki a lakatlan szigetek a kék Adriából. Mellettük elhajózva gyönyörködhetünk ennek az egyedülálló tájnak a bájában. Délben megállunk a Telascica öbölben, amíg a legénység az ebédet készíti, felsétálunk a sziklákra, melyek 200 méterre a tengerszint felett magasodnak. Lesétálunk a Sós-tóhoz, ahol ki-ki kedve szerint fürödhet a tóban vagy a tengerben. Az ebédhez ital is tartozik (bor, víz, üdítő), illetve a kirándulás alatti üditők és víz fogyasztása is.  Részvételi díj: 35 EUR/fő Nemzeti park belépővel együtt.
 
 
5. nap Plitvicei-tavak
Reggeli után búcsút veszünk az Adria-tól, és elindulunk hazánk irányába, de félúton Kora délutáni órákban elérjük a Világörökség részeként számon tartott, Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi területet, a Plitvicei tavakat és vízesések kavalkádját. A tájat a folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon,  időnként lépcsőkön és ösvényeken sétálva megközelíthető csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba, mely 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt kb. 6-8 km gyaloglásra kell számítani. A kb. 5 órás túra, kijelölt gyalog- és hajóútvonalakon történik, mely együttesen teszi a teljes kirándulást. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
 
 
 
Részvételi díj: 59.990 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza: 
Utazás: légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás.
+++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont),
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Szállás: H. ALBA*** Sv Filip Jakov- Biograd mellett
(2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély)
Ellátás (krt): 4 reggeli (svédasztalos),
svédasztalos vacsora felár ellenében.
Magyar nyelvű csoportkísérőt/idegenvezetőt
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást: 2.900 Ft/Fő (69 éves kor-ig)
Útlemondási díjat -Stornót az utazásra,
Foglalási díjat (1.500 Ft/fő), 
Üdülőhelyi díjat: 2.400 Ft/Fő/4 Éj
Fakultatív programokat és a belépőket
4 vacsora (svédasztalos): 9.000 Ft/Fő
Egyágyas felár: 18.000 Ft/Fő/4 Éj
 
Fakultatív programok (min 25 fő esetén): 
Split, Trogir, Primosten: 35 EUR/fő 
Kornati szigetek hajókirándulás: 35 EUR/fő 
Belépők a helyszínen: 
*Plitvicei Nemzeti Park: májusban 90 HRK, szeptemberben 250 HRK
*egyéb kb. 100-150 HRK nem kötelező (különböző Múzeumok, katedrálisok,
igény szerint szabad időben látogathjatóak).
 
 
 
Figyelem: Az Euro/Forint árfolyamváltozás miatt, fenti árainkhoz 5 % árfolyamkülönbözet számolandó! Rendszerünk az árkalkulációban folyamatosan generálja új árainkat. A generálás befejeztéig a statikus ártábla részvételi díjai + 5 % árfolyamkülönbözet a mérvadó!
 
 
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak