Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Dalmácia világörökségei és szigetvilága (6 Nap/5 Éj)***

E-mail

Rövid ismertető: Utunk során megcsodálhatjuk a Krka Nemzeti Parkban a lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzünk a világörökség részét képező "földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikot, áthajózunk a Lokrum- szigetre. Felfrissülünk a Kravica vízesésben, sétálunk Mostarban és Pociteljben is. Felkeressük Korcula- szigetét, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat. Hajókirándulás alkalmával meglátogatjuk az Elafiti szigeteket is. A gazdag program mellett marad még idő a csobbanásra is a szikrázó Adriai-tengerben.

 
Dalmácia Világörökségei és Szigetvilága,
(6 Nap/5 Éj)***
 
 
Rövid ismertető: Utunk során megcsodálhatjuk a Krka Nemzeti Parkban a lélegzetállító zuhatagrendszert és a vízeséseket. Felfedezzünk a világörökség részét képező  "földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikot, áthajózunk a Lokrum- szigetre. Felfrissülünk a Kravica vízesésben, sétálunk Mostarban és Pociteljben is. Felkeressük Korcula- szigetét, majd megkóstoljuk a Peljesaci borokat. Hajókirándulás alkalmával meglátogatjuk az Elafiti szigeteket is. A gazdag program mellett marad még idő a csobbanásra is a szikrázó Adriai-tengerben.
 
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal.
+++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér, BAH-csomópont),
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: Neum H.Sunce*** 
(2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, WiFi, szobák részben erkélyesek). 
Csak erkélyes szoba pótágyazható. 
Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.
 
Ellátás (krt): 5 reggeli (svédasztalos), felátr elenében (svédasztalos) vacsora.
 
2018.08.07 - 08.12. Dátum alatt - Vidéki gyüjtőjáratos felszállások:
(Ft/Fő, Oda-Vissza): 
- Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990 Ft/Fő
- Gyöngyös, Eger: 7 590 Ft/Fő
 
 
2018.06.29 - 07.04. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
2018.08.07 - 08.12.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ
 
2018.09.05 - 09.10.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. nap: Krka vízesés
Indulás reggel 6 órakor. Utunkat megszakítjuk egy frissítő sétával a Krka Nemzeti parkban, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljunk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó vízének varázslatos játékán és zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Felfrissülten folytatjuk az utunkat Neum felé, a szállásunkra. Nemzeti park belépőjegye a helyszínen fizetendő. 
 
 
 
2. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik, Lokrum sziget
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak”, vagy "dél smaragd szépségének” is nevezett Dubrovnik-ban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva, pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Majd kis hajókra szállva (kb.15 perc) a csodás Lokrum- szigetre érünk, mely egykor Habsburg Miksa osztrák főherceg tulajdona volt. Manapság az egzotikus fák és növények sokasága egy gyönyörű arborétumban talált helyet, a középkori kolostor mellett. A zöld sziget és a kristálytiszta kék tenger lélegzetelállító harmóniát alkot. Visszatérünk Dubrovnikba, ahol mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Visszaérkezést követően, vacsora előtt  marad még idő a part menti lazításra, strandolásra. Részvételi díj: 40 EUR/fő.
 
 
 
3. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás: Mostar, Pocitelj, Kravica
A mai, egész napos kiránduláson Boszniába, a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városba, Mostar-ba látogatunk. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Utunk tovább Pocitelj-be vezet, ahol szinte megállt az idő, ma is úgy néz ki, mint pár száz évvel ezelőtt. A város a helyi Hollókő: olyan állapotban maradtak fent az épületei, ahogy annak idején megépítették őket. Városnézés után megpihenünk a Kravica fáinak árnyékában elbújt, csodás vízesés mellett és megkeresünk tükörképünket a kristálytiszta tó vizében. Részvételi díj: 25 EUR/fő.
 
 
 
4. nap: Strandolás vagy fakultatív kirándulás:  Korcula sziget és Stoni "kínai fal", borkóstolóval. 
Mai buszos kirándulás a Peljesac-i félsziget hegyes, szőlőtőkékkel borított táján haladunk, majd áthajózunk Korcula városába. Ez  a középkori kincses város, ahol a híres utazó, Marco Polo született és ahol több műemléket, legendát és mesét őriztek meg, mint másutt. A városnézés alatt többek között felkeressük az ő házát is, a Szent Márk székesegyházat, mely 150 éven át épült, Szabó Lőrinc emléktábláját és a város falait. Szabad idő után visszahajózunk, majd megkóstoljuk a messzi földön híres peljesaci borokat egy jellegzetes Dalmát konobában.  Szállodánk felé indulva még megállunk Ston városkában, mely fölött magasodik a nagy 5,5 km hosszú stoni fal. Ez a fal a kínai nagy fal után, a második legnagyobb és a XIV. század titkait őrzi. Belépő elenében mindenki kedve szerint körbe járhatja a felújított, kisebb-nagyobb emelkedővel tarkított falat. A visszaérkezést követően marad idő még strandolásra is az Adria kristálytiszta vízében. Részvételi díj: 30 EUR/fő. 
 
 
 
5. nap Strandolás vagy fakultatív hajókirándulás Elafiti szigetekre
Ismét tengerre szállunk, hogy felkereshessük a környező csodálatos, vadregényes Elafiti szigeteket, Jakljan, Sipan, Lopud számos természeti csodával vár minket, és a program során lesz idő fürdésre is a kristálytiszta tengerben. Ne maradjon ki az élményből! Részvételi díj: 35 EUR/fő.
 
 
 
6. nap Split
Reggeli után észak felé indulunk a világ egyik legszebb tengerpartja mentén, a festői Biokovo-hegység árnyékában. A buszozást megszakítjuk egy remek sétával a bűbájos, nyüzsgő, mediterrán hangulatú Split-ben. Közép-Dalmácia fővárosa, ahol teljes szépségében láthatjuk Diocletianus római császár gigantikus palotáját, – melynek eredeti falai az óvárost ölelik át, – a Szt. Domnius Katedrálist a szfinxekkel, az Aranykaput, és a városi piacot. Split után búcsút intünk az Adriának és irány haza. Hazaérkezés az esti órákban.
 
 
 
Részvételi díj - A megadott dátumokhoz: 
2018.06.29 - 07.04. 
Részvételi díj: 94.690 Ft/Fő
 
 
 
2018.08.07 - 08.12.
Részvételi díj: 111.390 Ft/Fő
 
 
 
2018.09.05 - 09.10.
Részvételi díj: 94.690 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza: 
Utazás: légkondicionált autóbusszal.
++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér, BAH-csomópont),
Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
 
Szállás: Neum H.Sunce***  (2 ágy, fürdőszoba hajszárítóval, telefon, TV, klíma, ingyenes WiFi, a szobák részben erkélyesek). Csak erkélyes szoba pótágyazható. Neum közigazgatásilag Bosznia és Hercegovina-hoz tartozik.
 
Ellátás (krt): 5 reggeli (svédasztalos)
Magyar nyelvű csoportkísérőt/idegenvezetőt
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
BBP baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját: 3.480 Ft/Fő (68 éves kor -ig)
Útlemondási díjat, 
Foglalási díjat (1.500 Ft/Fő)
Üdülőhelyi díjat, 
Fakultatív programokat és a belépőket.
 
Felárak és belépők: 
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 2 000 Ft/fő/5éj
Vacsora felár (svédasztalos): 8 500 Ft/fő/5éj
Erkély felár: 6 500 Ft/fő/5 éj.
Tenger felőli erkély felár: 13 000 Ft/fő/5 éj. 
 
Egyágyas felár: 27.500 Ft/Fő (2018.06.29 - 07.04.)
Egyágyas felár: 33.500 Ft/Fő (2018.08.07 - 08.12.)
Egyágyas felár: 27.500 Ft/Fő (2018.09.05 - 09.10.)
 
 
Fakultatív programok (min. 25 fő esetén):
Dubrovnik és Lokrum hajójeggyel és Nemzeti park belépővel: 40 EUR/felnőtt
Korcula, Ston, borkostolóval: 30 EUR/felnőtt
Mostar, Pocitelj, Kravica vízesés belépővel: 25 EUR/felnőtt
Hajókirándulás Elafiti szigetekre: 35 EUR/fő
 
Belépők a helyszínen: 
útközben: Krka Nemzeti Park: junius és szeptember: 90 HRK/fő;
augusztusban: 145 HRK/fő
Igény szerinti: Dubrovniki Múzeumok vagy óvárosi várfal kb 200-250 HRK
Stoni falak: kb 40 HRK/fő.
Minimum létszám: 35 fő.
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak