Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Egyéni utazások: Nepál, A Himalája Országa (8 Nap/7 Éj)

E-mail

A világ legmagasabb hegységénél fekvő legendás ország, Nepál, gazdag természeti és kulturális látnivalóval kiváló úticél. A főváros, Kathmandu, önmagában is sok érdekességet kínál, és feltétlenül érdemes megnéznünk a Kathmandu-völgy többi látnivalóját, így Bakhtapurt és Nagarkotot is. Pokhara Nepál második legjelentősebb városa, kellemes klímával, kiváló kirándulási lehetőségekkel és kilátással a Himalája legszebb csúcsaira.

 
Egyéni utazás: (8 Nap/6 Éj)
Nepál, A Himalája Országa
 
 
A világ legmagasabb hegységénél fekvő legendás ország, Nepál, gazdag természeti és kulturális látnivalóval kiváló úticél. A főváros, Kathmandu, önmagában is sok érdekességet kínál, és feltétlenül érdemes megnéznünk a Kathmandu-völgy többi látnivalóját, így Bakhtapurt és Nagarkotot is. Pokhara Nepál második legjelentősebb városa, kellemes klímával, kiváló kirándulási lehetőségekkel és kilátással a Himalája legszebb csúcsaira. 
 
 
Utazas:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Kathmandu útvonalon, átszállással
Repülőtéri transzferek Nepálban
Az összes program és városnézés Nepálban, angol nyelvű idegenvezetéssel
Privát transzferek az út teljes időtartama alatt
 
Szállás:
Kathmanduban 1 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Chitwanban 2 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Pokharában 2 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Nagarkotban 1 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 
Ellátás:
Reggeli
 
 
2018.12.29 - 2019.10.30.
-ig Egész Évben Foglalható, a szabad helyek függvényében! -Megjegyzés rövatba elég beleírni mettől-meddig kíván részt venni (8 Nap/6 Éj) dátumán akár hétköznep is!
 
 
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT !!! -NEPÁL TÉRKÉP
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT !!! -NELÁP INFORMÁCIÓK
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT !!! -NEPÁL BEVEZETŐ 
 
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT !!! -IDŐJÁRÁS
 
 
Programok: (8 Nap/6 Éj)
Első nap
Elutazás Budapestről isztambuli átszállással Kathmanduba 
a Turkish járataival (13.50-16.55, 20.35-06.15).
 
 
Második nap
Érkezés Kathmanduba reggel. Városnézés Kathmanduban: Durbar (Palota tér), Patan (volt királyi palota), Bodnath (buddhista templom), Pashupatinath (a legfontosabb hindu szent hely Nepálban). Szállás a nepáli fővárosban: Shanker Hotel.
 
 
Harmadik nap
Utazás a Chitwan Nemzeti Parkba. A Világörökség részét képező, Kathmandutól délnyugatra fekvő nemzeti park trópusi növényzetével, 700-nál is több állatfajával az egyik legszebb hely Nepálban. Szállás: Tigerland Safari Resort.
 
 
Negyedik nap
Reggel és délután szafari a nemzeti parkban. 
Ha szerencsénk van, akár bengáli tigrist is láthatunk!
 
 
Ötödik nap
Utazás Pokharába, Nepál második legnagyobb, gyönyörű természeti környezetben, a hegyek lábánál fekvő városába. Szállás Pokharában: Hotel Waterfront.
 
 
Hatodik nap
Kora reggel megnézzük a napfelkeltét a közeli Sarangkot faluból. Utána városnézés Pokharában, hajókirándulással a Phewa-tavon. Szállás Pokharában.
 
 
Hetedik nap
Visszautazás Kathmandu közelébe, a Kathmandu fölötti magaslatokban fekvő Nagarkotba, ahonnan mesés kilátás nyílik a Himalája hegycsúcsaira. Szállás Nagarkotban, a Hotel Fort Resortban.
 
 
Nyolcadik nap
Elutazás Kathmanduból isztambuli átszállással Budapestre 
a Turkish járataival (07.45-12.40, 18.10-19.10). 
 
 
Nepál Tudnivalók/ Leírás:
Nepál évszázadok óta vonzza az utazókat. 8000 méter feletti hegycsúcsok, évszázados paloták, templomok, nagy múltú völgyek váltják egymást. Kathmandu, a legendás főváros önmagában megér egy látogatást fantasztikus látnivalóival. Pokhara, az ország második legnagyobb városa szintén sok érdekességet rejt, és ha már Nepálban járunk, érdemes a falvakba is eljutnunk, és megfigyelnünk, hogyan élnek a helyiek.
 
Terület: 147 181 km² (Magyarország területének több mint másfélszerese). - Népesség: kb. 26,5 millió (Magyarországénak közel 2,7-szerese). - Államforma: szövetségi köztársaság. - Főváros: Kathmandu (népessége kb. 1 millió, 6040 kilométerre Budapesttől). - Országhívószám: +977. - Pénznem: nepáli rúpia (NPR), váltópénze a paisa (1 rúpia = 100 paisa). 1 rúpia = 2,751 forint (2017 szeptember). A rúpia csak helyben váltható, leginkább USA-dollár ellenében. - Hivatalos nyelv: nepáli. - Beszélt nyelvek: nepáli, kisebbségek nyelvei; angol. - Árak: a magyarországihoz hasonló vagy annál némileg olcsóbb árakkal találkozhatunk. - Beutazási feltételek: érvényes útlevéllel és a belépési repülőtéren kiváltott, többszöri belépésre jogosító, 15 napra érvényes vízummal. - Diplomáciai képviselet: Nepál magyar képviseletét az újdelhi magyar nagykövetség és konzulátus látja el. - Cím: 2/50-M Niti Marg,Chanakyapuri, New Delhi - 110-021. - Telefon: 00-91-11/2688-1135.
 
Éghajlat: az ország középső részében (Kathmandu és környéke) szeptembertől májusig, beleértve a téli időszakot is, napközben kellemesen meleg napsütésre, éjszaka mérsékelten hüvős időre számíthatunk. Dél-Nepálban trópusi, északon magashegységi klíma uralkodik. - Időeltolódás: a nyári időszámítás alatt +3 óra 45 perc, a téli időszámítás alatt +4 óra 45 perc (pl. amikor télen Budapesten dél van, Kathmanduban délután 4 óra 45 perc). - Közbiztonság: megfelelő. Legyünk elővigyázatosak, a politikai tüntetéseket kerüljük el.
 
Közlekedés: BALOLDALI. A közúti közlekedés Indiához hasonló: nagyon kaotikus. A távolságok megtételéhez a vártnál lényegesen több időre van szükség. - Orvosi ellátás: semmilyen oltásra nincsen szükség. - Hegymászótúrák esetén érdemes lassan emelkedni, hogy elkerüljük a magassági betegséget. Dél-Nepál trópusi részein a monszun idején (június-augusztus) malária előfordulhat, más időszakban, illetve az ország más részein a magasság miatt ez a veszély nem fenyeget. A közegészségügyi ellátás olcsó, de alacsony szintű. A magánorvosi ellátás drága, de megfelelő. Érdemes utasbiztosítást kötni.
 
Szállások: a helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák egy része több más országban kétcsillagosnak, a négycsillagosok háromcsillagosnak felelnek meg. Az ötcsillagos szállodák közül több eléri a nemzetközi színvonalat. - Gasztronómia: az indiai konyhához hasonló, főként vegetáriánus ételeket fogyasztanak. - Turista etikett: az üdvözlés módja azonos az Indiában megszokottakhoz, a tenyereinket összerakva hajolunk meg. Ezt érdemes az utazás során alkalmazni, jelezve udvariasan a helyi szokásokhoz való alkalmazkodást.
 
 
 
Részvételi díj: 580.000 Ft/Fő -től
MOST AKCIÓSAN. 520.000 Ft/Fő -től
 
 
Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Kathmandu útvonalon, átszállással
Repülőtéri transzferek Nepálban
Az összes program és városnézés Nepálban, angol nyelvű idegenvezetéssel
Privát transzferek az út teljes időtartama alatt
Szállás Kathmanduban 1 éj helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Szállás Chitwanban 2 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Szállás Pokharában 2 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Szállás Nagarkotban 1 éj, helyi besorolás szerint 4*-os szállodában, kétágyas szobában
Reggeli
 
Az ár nem tartalmazza: 
Repülőtéri illetékek: 99 000 Ft/fő
Vízum Nepálba (kb. 25 USD, helyben fizetendő)
Belépőjegyek (kb. 60 USD, helyben fizetendő)
Útlemondási biztosítás (választható) 
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 12.480 Ft/Fő (68 éves kor-ig)

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak