Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Egyéni városlátogatás: Lisszabon (5 Nap/4 Éj)

E-mail

A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. Nézzünk be a parázs vitáktól hangos tőkehalszagú bárokba, és kérjünk egy pohár ginjinhát (meggylikőrt), így lesz teljes a lisszaboni utunk!

 
Egyéni városlátogatás:
Lisszabon (5 Nap/4 Éj)
 
A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. Nézzünk be a parázs vitáktól hangos tőkehalszagú bárokba, és kérjünk egy pohár ginjinhát (meggylikőrt), így lesz teljes a lisszaboni utunk!
 
 
Szállás a választott kategóriában:
Szállás a 3*-os Sana Capitol Hotelben. 
Ez a modern, világos szálloda a város központjában fekszik. Mellette van a Marques de Pombal tér a metrómegállóval, de a repülőtéri busz is a szálloda közelében áll meg. A jól felszerelt légkondicionált szobák kábeltévével, minibárral, széffel, wifikapcsolattal rendelkeznek.
Ára: 91.900 Ft/Fő (Akciósan)!
 
 
Szállás a 4*-os Fenix Urban szállodában. 
A hotel Lisszabon központjában fekszik, nem messze az Avenida sugárúttól és a Marques de Pombal térről. A repülőtéri busz szinte a szálloda előtt áll meg, és pár perc séta a legközelebbi metrómegálló. A modern stílusú, légkondicionált szobákban minibár, kábeltévé és széf található. Az egész hotel területén a vendégek részére ingyenes wifi internet-szolgáltatást nyújtanak.
Ára: 97.900 Ft/Ft (Akciósan)!
 
 
Szállás az 5*-os Eurostars das Letras szállodában. 
A hotel Lisszabon központjában, a legfőbb látnivalóktól sétatávolságra, a híres Avenida sugárút és a Botanikus kert közelében fekszik. Elegáns, modern berendezésű szobái légkondicionáltak, széffel, minibárral és kábeltévével felszereltek. A vendégek részére ingyenes wifi internet-szolgáltatást nyújtanak.
Ára: 134.900 Ft/Fő (Akciósan)!
 
 
 
 
 
 
Programok - Javasolt látnivalók:
A középkori Szent György-vár (Castelo S. Jorge)
Szent Jakab-katedrális
Palota tér
Alfama negyed - a legrégebbi városrész
Baixa negyed - a sakktábla elrendezésű óváros
Belém negyed: Belém torony, Felfedezők Emlékműve, Jeromosok kolostora
Gyémántház (Casa dos Bicos)
Nemzetek Parkja és Tengeri akvárium
Kocsi Múzeum
Csempe Múzeum
Gulbenkian Múzeum
 
 
Portugália leírás/Tudnivalók:
Terület: 92 212 km² (Magyarországnál alig valamivel kisebb). -Népesség: kb. 10,43 millió (Magyarországénál kb. 550 ezerrel nagyobb). -Államforma: köztársaság. - Főváros: Lisszabon (népessége kb. 553 ezer, vonzáskörzetével együtt kb. 2,82 millió, 2500 kilométerre Budapesttől). - Országhívószám: +351. -Pénznem: euró (EUR), váltópénze a cent (1 euró = 100 cent), 1 euró = 309 Ft (2017. szeptember). Hivatalos nyelv: portugál. - Beszélt nyelvek: portugál, spanyol, angol (a legtöbben valamilyen szinten beszélik).
 
Árak: a magyarországihoz hasonló vagy annál némileg drágább árak. - Beutazási feltételek: érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. -Diplomáciai képviselet: magyar konzulátus: Calçada Santo Amaro 85, 1300 Lisboa., Telefon: 00-351-21/364-5928, 363-0395
 
Éghajlat: hosszú, száraz, meleg és napsütéses nyár; enyhe és csapadékos tél. Lisszabonban még késő tavasszal és kora ősszel sem ritka a 30 fok feletti hőmérséklet. Portó és az északi országrész hűvösebb és csapadékosabb, ez elsősorban télen mutatkozik meg. Algarve egész évben alkalmas a tengerparti nyaralásra. -Időeltolódás: a nyári és téli időszámítás alatt is -1 óra (pl. amikor Budapesten dél van, Lisszabonban délelőtt 11 óra). - Közbiztonság: jó - csak a szokásos elővigyázatosságra van szükség. Lisszabonban és Portóban fokozottan ügyeljünk értékeinkre.
 
Közlekedés: jobb oldali. Sebességhatárok: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90-100 km/h, autópályán 120 km/h. Az úthálózat jó, a nagyobb városokat autópályák kötik össze. A vasúti közlekedés olcsó és megbízható, a Porto-Lisszabon-Faro tengelyen nagysebességű vasúti szolgáltatás is közlekedik (Alfa Pendular). Lisszabonnak és Portónak fejlett metróhálózata és elővárosi vasúti hálózata is van, mellyel a környékbeli látnivalók is könnyedén megközelíthetőek.
 
Orvosi ellátás: a magyar társadalombiztosítással rendelkező utazók ugyanolyan feltétellel jogosultak igénybe venni a helyi egészségügyi szolgáltatásokat, mint a portugál állampolgárok. Ehhez az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) megyei irodájában lehet kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, TAJ-számmal, munkáltatói-, nyugdíjas- vagy diákigazolással. Az egészségügyi ellátásért változó mértékű önrészt kell fizetni. Célszerű külön baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást is kötni, amely bizonyos esetekben önrész nélküli ellátást tehet lehetővé, illetve amely az egészségügyi ellátás mellett egyéb károkra is fedezetet nyújt.
 
Szállások: hagyományos portugál szállásforma a residencial (panzió jellegű, kedvező árú szállások) és a pousada (vidéki kúriák, kastélyszállók). A szállodák besorolása a magyarországihoz hasonló, a három- és négycsillagos szállodák a legtöbb utazó igényét kielégítik. Az Algarve-i és a madeirai szállodáknak általában van saját medencéje.
 
Gasztronómia: a spanyol konyhához hasonló, de fűszeresebb, valamint gazdagabb egy kicsivel. Jellemző portugál étel a balcalhau: szárított, sózott tőkehal, melyet érdemes megkóstolni a turistáknak. Jellegzetes nemzeti ételük még például a zarzuella: halszeletekból, homárból, garnélarákból, kagylóból álló, valamint sósmandulával és fehérborral ízesített étel.
 
 
 
Részvételi díj: 119.900 Ft/Fő helyett most
Előfoglalási Akciós Áron: 90.000 Ft/Fő (2018. 09. 01 -IG)
 
 
 
Az ár tartalmazza: 
Repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg)
Szállás 4 éjszakára a választott szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli
 
Az ár nem tartalmazza: 
Repülőtéri illetékek: 41 000 Ft/fő
Helyi idegenforgalmi adó, mely a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1 EUR/fő/éjszaka)
Útlemondási biztosítást,
Feladott poggyász (max. 20 kg): 35 200 Ft/DB
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 750 Ft/Fő/Nap
 
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes.
Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
A főszezoni felár érvényessége: június 1.- szeptember 15.

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak