Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Egyéni Városlátogatás: Portó és Lisszabon (5 Nap/4 Éj)

E-mail

Fedezzük fel Portugália két legismertebb és legnagyobb városát! Porto és Lisszabon látogatásával különleges hangulatú városokra, a Douro- és Tejo-folyókon átívelő gigantikus hidakra, izgalmas utcarészletekre lelhetünk. Mindemellett gazdag kulturális látnivalók, kiváló portugál konyha, és nem utolsó sorban világhírű borok színesítik utazásunkat!

 
Egyéni Városlátogatás:
Portó és Lisszabon (5 Nap/4 Éj)
 
 
Fedezzük fel Portugália két legismertebb és legnagyobb városát! Porto és Lisszabon látogatásával különleges hangulatú városokra, a Douro- és Tejo-folyókon átívelő gigantikus hidakra, izgalmas utcarészletekre lelhetünk. Mindemellett gazdag kulturális látnivalók, kiváló portugál konyha, és nem utolsó sorban világhírű borok színesítik utazásunkat!
 
 
2019. .............
 
 
 
 
 
 
ÚTVONALTERVEZŐ: ITT NÉZHETŐ !!!
 
 
Programok: (5 Nap/4 Éj) - Egyénileg
Első nap:
Elutazás Budapestről Portóba közvetlen járattal, majd szállás elfoglalása a 3*+-os BW Inca szállodában. Érkezés időpontjától függően ismerkedés a második legnagyobb portugál várossal.
 
Második nap:
Portói városnézés egyénileg. Főbb látnivalók Portóban:
Papok tornya és temploma (Torre dos Clérigos)
Katedrális
A neoklasszicista stílusú Tőzsdepalota
Ribeira negyed
Kortárs Művészeti Múzeum
A Kristály-palota parkja
Villamos múzeum
A portói bor múzeuma
Vila Nova de Gaia borházai
 
Harmadik nap:
Átutazás Lisszabonba vonattal (kb. 275 km és 3 óra), a szállás elfoglalását követően pedig szabadprogram a portugál fővárosban. Szállás a 3*-os Sana Capitol Hotelben.
 
Negyedik nap:
Városnézés Lisszabonban - Javasolt látnivalók Lisszabonban:
A középkori Szent György-vár (Castelo S. Jorge)
Szent Jakab-katedrális
Palota tér
Alfama negyed - a legrégebbi városrész
Baixa negyed - a sakktábla elrendezésű óváros
Belém negyed: Belém torony, Felfedezők Emlékműve, Jeromosok kolostora
Gyémántház (Casa dos Bicos)
Nemzetek Parkja és Tengeri akvárium
Kocsi Múzeum
Csempe Múzeum
Gulbenkian Múzeum
 
Ötödik nap:
Délelőtt szabadidő Lisszabonban,
majd hazarepülés közvetlen járattal Budapestre.
 
 
Portugália leírás/Tudnivalók:
Terület: 92 212 km² (Magyarországnál alig valamivel kisebb). -Népesség: kb. 10,43 millió (Magyarországénál kb. 550 ezerrel nagyobb). -Államforma: köztársaság. - Főváros: Lisszabon (népessége kb. 553 ezer, vonzáskörzetével együtt kb. 2,82 millió, 2500 kilométerre Budapesttől). - Országhívószám: +351. -Pénznem: euró (EUR), váltópénze a cent (1 euró = 100 cent), 1 euró = 309 Ft (2017. szeptember). Hivatalos nyelv: portugál. - Beszélt nyelvek: portugál, spanyol, angol (a legtöbben valamilyen szinten beszélik).
 
Árak: a magyarországihoz hasonló vagy annál némileg drágább árak. - Beutazási feltételek: érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. -Diplomáciai képviselet: magyar konzulátus: Calçada Santo Amaro 85, 1300 Lisboa., Telefon: 00-351-21/364-5928, 363-0395
 
Éghajlat: hosszú, száraz, meleg és napsütéses nyár; enyhe és csapadékos tél. Lisszabonban még késő tavasszal és kora ősszel sem ritka a 30 fok feletti hőmérséklet. Portó és az északi országrész hűvösebb és csapadékosabb, ez elsősorban télen mutatkozik meg. Algarve egész évben alkalmas a tengerparti nyaralásra. -Időeltolódás: a nyári és téli időszámítás alatt is -1 óra (pl. amikor Budapesten dél van, Lisszabonban délelőtt 11 óra). - Közbiztonság: jó - csak a szokásos elővigyázatosságra van szükség. Lisszabonban és Portóban fokozottan ügyeljünk értékeinkre.
 
Közlekedés: jobb oldali. Sebességhatárok: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 90-100 km/h, autópályán 120 km/h. Az úthálózat jó, a nagyobb városokat autópályák kötik össze. A vasúti közlekedés olcsó és megbízható, a Porto-Lisszabon-Faro tengelyen nagysebességű vasúti szolgáltatás is közlekedik (Alfa Pendular). Lisszabonnak és Portónak fejlett metróhálózata és elővárosi vasúti hálózata is van, mellyel a környékbeli látnivalók is könnyedén megközelíthetőek.
 
Orvosi ellátás: a magyar társadalombiztosítással rendelkező utazók ugyanolyan feltétellel jogosultak igénybe venni a helyi egészségügyi szolgáltatásokat, mint a portugál állampolgárok. Ehhez az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) megyei irodájában lehet kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, TAJ-számmal, munkáltatói-, nyugdíjas- vagy diákigazolással. Az egészségügyi ellátásért változó mértékű önrészt kell fizetni. Célszerű külön baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást is kötni, amely bizonyos esetekben önrész nélküli ellátást tehet lehetővé, illetve amely az egészségügyi ellátás mellett egyéb károkra is fedezetet nyújt.
 
Szállások: hagyományos portugál szállásforma a residencial (panzió jellegű, kedvező árú szállások) és a pousada (vidéki kúriák, kastélyszállók). A szállodák besorolása a magyarországihoz hasonló, a három- és négycsillagos szállodák a legtöbb utazó igényét kielégítik. Az Algarve-i és a madeirai szállodáknak általában van saját medencéje.
 
Gasztronómia: a spanyol konyhához hasonló, de fűszeresebb, valamint gazdagabb egy kicsivel. Jellemző portugál étel a balcalhau: szárított, sózott tőkehal, melyet érdemes megkóstolni a turistáknak. Jellegzetes nemzeti ételük még például a zarzuella: halszeletekból, homárból, garnélarákból, kagylóból álló, valamint sósmandulával és fehérborral ízesített étel.
 
 
 
Részvételi díj: 159.900 Ft/Fő -től
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Repülőjegy Budapest-Porto útvonalon, közvetlen járattal
Repülőjegy Lisszabon-Budapest útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg)
Szállás 2 éj Portóban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Szállás 2 éj Lisszabonban középkategóriás szállodában, kétágyas szobában
Büféreggeli
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetékek: 40 900 Ft/fő
Közlekedés Porto és Lisszabon között vonattal (kb. 30 euró/fő, 3 óra)
Helyi idegenforgalmi adó Lisszabonban, mely a szállodában távozáskor fizetendő (kb. 1 EUR/fő/éjszaka)
Útlemondási biztosítást
4*-os szálloda felára/4 éj: 30 000 Ft/Fő
EUB Top BBP betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 750 Ft/Fő/Nap
Feladott poggyász (max. 23 kg): 26 000 Ft/DB
Nagyméretű kézipoggyász (max. 56x45x25 cm): 12 700 Ft/DB
 
 
Az ajánlat a szabad helyek függvényében érvényes. 
Nem érvényes a kiemelt időszakokra (pl. ünnepek, vásárok).
 
A főszezoni felár érvényessége: június 1.- szeptember 15.
Egy fő utazása esetén, illetve hosszabbítás, módosított útvonal, kombinált utazás, 
magasabb szálláskategória, három- vagy négyágyas elhelyezés, 6 vagy több fő 
együttes utazása esetén kérje munkatársaink egyedi ajánlatát!
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak