Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

ÉSZAK - ERDÉLY (MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK ÉS MOLDVA FESTETT KOLOSTORAI)

E-mail

Rövid ismerkedés SZATMÁRNÉMETI látnivalóival: Vécsey-ház, római katolikus székesegyház, színház, pénzváltási lehetőség. Városnézés NAGYBÁNYÁ-n: Ásványtani Múzeum, István torony, Nagybányai Festőművészek képtárának megtekintése, régi főtér.

 
ÉSZAK - ERDÉLY
(MÁRAMAROSI FATEMPLOMOK ÉS
MOLDVA FESTETT KOLOSTORAI)
 
 
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal
 
Elhelyezés: 
középkategóriás szállodák 2 ágyas, 
zuhanyozós / WC-s szobáiban
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és vacsora)
 
01. nap: Budapest – Szatmárnémeti – Nagybánya (kb. 460 km)
02. nap: Máramarossziget – Barcánfalva – Campulung Moldovenesc (kb. 220 km)
03. nap: Moldovica – Dragomirna – Solca - Arbore – Szucsevica (kb. 150 km)
04. nap: Voronec – Dornavátra (kb. 200 km)
05. nap: Beszterce – Dés – Koltó – Budapest (kb. 600 km)
 
2019. ............
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. nap: Budapest – Szatmárnémeti –
Nagybánya (kb. 460 km)
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Határátlépés Csengersimánál. Rövid ismerkedés SZATMÁRNÉMETI, az egykori Szatmár vármegye látnivalóival: Vécsey-ház, római katolikus székesegyház, színház, pénzváltási lehetőség. Továbbutazás NAGYBÁNYÁ-ra, Máramaros megye székhelyére. Városnézés: Ásványtani Múzeum, István torony, Nagybányai Festőművészek Képtárának megtekintése, régi főtér. Vacsora, szállás a Gutin-hegy lábánál.
 
 
2. nap: Máramarossziget – Barcánfalva –
Campulung Moldovenesc (kb. 220 km)
Átkelés a Gutin-hegyen, majd pihenő DESZEFALVA fatemplomnál, amelyet Szt. Piroska tiszteletére szenteltek fel. A vidéken fellelhető fatemplomok a XVII – XVIII. században épültek, karcsú tornyaikkal a havasi építészet jellegzetes példáját képviselik. A megye kilencvenhárom műemlékké nyilvánított temploma közül MÁRAMAROS FATEMPLOMAI néven 1999-ben a Világörökség részévé vált nyolc. MÁRAMAROSSZIGET neve már a XI. században szerepel oklevelekben, egykor a régi sóbányák központja is volt. Rövid belvárosi séta, a Börtön Múzeum megtekintése. Utazás az Iza mentén, amely ősi erdői és különleges faépítészete miatt kihagyhatatlan turisztikai látványosság. BARCÁNFALVA az Iza-völgy legnagyobb községe, impozáns építménysorozatával a vidék igazi gyöngyszeme. Az 1720-ban épült Szűz Mária Bemutatása tiszteletére felszentelt templomot számos egyházi épülettel 1989 után építették újra. Egy görögkeleti kolostor is található a faluban, amely a Máramaros legjelentősebb fa-épületegyüttese. A település végén álló új kolostor (1993-ból) 62 m magas tornya ma a legmagasabb fatorony egész Európában. Átkelés a Priszlop-szoroson (1.416 m). Továbbutazás Campulung Moldovenesc-be. Vacsora, szállás.
 
 
3. nap: Moldovica – Dragomirna – Solca - Arbore
– Szucsevica (kb. 150 km) 
Egész napos kirándulás a híres bukovinai festett kolostorok vidékén. A XVI. századi MOLDOVICA-i kolostort egykor 5 m magas és kb. 1,5 m vastag fal vette körül. Egykor a templom külső falát teljesen beborították a freskók, amelyből több még ma is jól látható („Aranyalma” kitüntetés). DRAGOMIRNA kolostora Moldva egyik legértékesebb műemléke. SOLCA sűrű fenyvessel körülvett medencében fekszik. Ştefan Tomşa fejedelem nevéhez kötődik a kőtemplom, amellyel felül akarta múlni a dragomirnait. A fallal körülvett egyházi épületet erődnek is szánta, amelyet ma már nem védenek a hívők és turisták elől! ARBORE temploma a XVI. század elején épült Luca Arbore főkapitánynak köszönhetően. A külső falak freskói viszonylag jó állapotban vészelték át a háborús időket és az időjárás viszontagságait. SZUCSEVICA kolostorát sokan említik minden bizonnyal a Moldva legnagyszerűbb műemlékeként, freskói méltán tettek szert világhírnévre. Kora este visszatérés a szálláshelyre. Vacsora, szállás Campulung Moldovenesc-ben.
 
 
4. nap: Voronec – Dornavátra (kb. 200 km)
Reggeli után még két kihagyhatatlan látványosságot keresünk fel a környéken. HUMORULUI kis kolostortemploma az 1500-as évek elején készült, de az akkori kor újdonságaként a templomban rejtekhelyet is kialakítottak a kincseknek, értékeknek, iratoknak, gondolván a gyakori veszedelmekre. VORONEC XV. századi temploma a hagyomány alapján két hónap alatt épült fel és a korai moldvai stílus jellegzetes ékköveként őrzik. DORNAVÁT híres hegyvidéki üdülőhely, igény szerint vásárlási lehetőség. A TIHUCA szoroson, avagy a Borgói-hágón keresztül érjük el szálláshelyünket. Vacsora, szállás a hírhedt vámpírról elnevezett Dracula kastélyszállóban.
 
 
5. nap: Beszterce – Dés – Koltó – Budapest (kb. 600 km)
BESZTERCE a híres iskolaváros már a középkorban fontos kereskedelmi központként is ismerték. Délelőtt rövid városnézés a belvárosban, látogatás a szász evangélikus templomban. DÉS régi bányaváros, sóbányáit már II. Endre kezdte kiaknázni. A lakosság eredetileg szász telepesekből állt, akik a Hunyadiak korában elmagyarosodtak. A XIV. századi alapokra épült református templom a település egyik legértékesebb műemléke. KOLTÓ Szendrei Júlia és Petőfi emléke miatt fontos számunkra. Hazautazás rövid pihenőkkel, határátkelés Csengersimánál. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
UNESCO Világörökségek:
- Moldvai kolostorok
- Máramarosi fatemplomok
 
 
 
 
Részvételi díj: 74.900 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- Utazás: légkondicionált autóbusszal
- Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas,
                         zuhanyozós / WC-s szobáiban
- Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)
- Magyar Nyelvű csoport íksérőt /idegenvezetőt
- A BBP utasbiztosítást
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- Egyágyas felár: 19.000,- Ft
- Belépőket: (kb. 70,- RON)
- Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
 
 
 
Hasonló utazások, szállások:

Erdély/Románia

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak