Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina

E-mail

Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek a püspökök és miniszterek börtöné-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon...

 
Észak - Erdély (5 Nap/4 Éj)***
Máramaros, Moldva, Bukovina
 
 
Utazás: autóbusszal 
 
Szállás: 1 éjszaka Nagybányán 3*-os szállodában, 
2 éjszaka Borsafüreden panzióban, 
1 éjszaka Kolozsváron 3*-os szállodában 2-3 ágyas, 
saját fürdőszobás szobákban 
 
Ellátás: félpanzió
 
2018.05.30 - 06.03.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
2018.08.22 - 08.26.
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. Nap:                       
Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szatmárnémetibe, ahol a buszos városnézés során megtekintjük a Láncos Templomot, a Vécsey Házat (a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30–án megkötötték a szatmári békét), a Székesegyházat és a Püspöki Palotát. Továbbutazás Miszmogyorósra, ahol meglátogathatjuk Misztótfalusi Kis Miklós emlékházát (Erdély és a magyarság egyik legnagyobb nyomdásza). Ezt követően Nagybányára látogatunk. A városnézés során megtekintjük az Ásványtani Múzeumot - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét, a Képzőművészeti Múzeumot, a régi főteret és környékét. Továbbutazás Koltóra, ahol a Telki kastélyt tekintjük meg. Szállásfoglalás Nagybányán. Vacsora a szállodában.
 
 
2. Nap:           
Reggeli után az Iza folyó völgyébe, a Világörökségi listán szereplő máramarosi fatemplomok vidékére látogatunk. Első megállónk Desze, ahol a fatemplom káprázatos falfreskóit tekintjük meg. Majd Máramarossziget nevezetességeivel ismerkedünk. A város, egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek „a püspökök és miniszterek börtöné”-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. Innen Szaploncára utazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Utolsó megállónk Barcánfalva, ahol fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum található, amely protokolláris ortodox központ és az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden, vacsora a panzióban.
 
 
3. Nap:
Reggeli után utazás a Ciocanesti írott tojás múzeumába, majd programunkat, a Világörökség részét képező Voronetiben folytatjuk, ahol megtekintjük a Szent György-kolostortemplomot, mely a kelet Sixtus-a. Ezt követően egy újabb kolostorral ismerkedünk. Sucevita festett kolostora, melyet a Feltámadás tiszteletére szenteltek fel - a Világörökség közé nem került ugyan, de a figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.
 
 
4. Nap:
Reggeli után utazás Besztercére, a városközpont és az evangélikus templom megtekintése, majd Somkeréken megtekintjük a 13-14 századi református templomot. Továbbutazás Dézsre. A főtéren áll a 15. századi hatalmas gótikus református templom, melyet egykor kő körfal övezett, tőle északra az egykori fejedelmi ház. A városnézés és szabadidő után továbbutazás Szamosújvárra, mely az erdélyi örmények legfontosabb központja. Városnézés a barokk szerkezetű városban: Martinuzzi kastély, örmény-katolikus székesegyház, Salamon templom. Utunkat folytatjuk Válaszútra, ahol a  Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást.  Este szállásfoglalás Kolozsvár környékén. Vacsora a szállodában.
 
 
5. Nap:
Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zsibón, ahol a Wesselényiek ősi fészkét tekintjük meg. A kastély kertjében egy botanikus kert található, ahol rövid sétát teszünk.  Innen továbbutazunk Érmindszentre, ahol Ady szülőházába látogatunk. Utunk utolsó állomásaként Nagykárolyban megtekintjük a Károlyi-kastélyt. Az egykori középkori vár helyén Joseph Bitthauser tervei alapján a XVIII. század végén épült meg a kastély. Neogótikus–neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
 
 
Részvételi díj: 72.900 Ft/Fő
Buszmegrendelés esetén: 62.900 Ft/Fő (min. 38 Fő esetén)
(Az akciós ár a megadott dátumig ill. szabad helyek függvényében változnak ill. -vagy/érvényesek)!
Csak ajánlatkérés után érvényes(ek) az akciós ár(ak)!
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal,
4 éj szállás,
félpanziós ellátás,
magyar nyelvű idegenvezetést/csoportkísérőt
 
Az út részvételi díja minden esetben csak a csoportkísérő idegenvezető díját tartalmazza.
Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.
 
 
Az ár nem tartalmazza:
BBP betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (2.900 Ft/Fő),
Programok költségei + Stornót 
 
Várható belépőjegy költségek: kb.: 130 RON/Fő
Várható belépőjegy költségek:
Nagybánya, Ásványtani múzeum és Képtár kb. 15 RON/fő
Misztótfalusi Emlékház 5 RON/fő
Koltó Petőfi Emlékmúzeum 5 RON/fő
Szaplonca, Vidám temető kb. 10 RON/fő
máramarosi fatemplomok kb. 20 RON/fő
Máramarossziget Börtönmúzeum 10 RON/fő
Írott Tojásmúzeum 5 RON/fő
Voronet kolostor kb. 10 RON/fő
Sucevita kolostor kb. 10 RON/fő
Somkerék kb. 5 RON/fő
Kallós Zoltán Néprajzi Múzeum 9RON/fő
Zsibó Botanikus kert 10 RON/fő
Ady Emlékház 5 RON/fő
Nagykároly Károlyi Kastély 5 RON/fő
 
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. 
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
 
 
 
Felszállási helyek:
Budapest, Hősök tere - 06:00
 
Pihenőhelyek: M3 Útvonal:
Jakabpuszta LUKOIL - 25 Km kő - 06:20
Kerekharaszti MOL - 51 Km kő - 06:40
Borsókúti OMV - 82 Km kő - 06:55
Rekettyés MOL - 106 Km kő - 07:10
Geleji SHELL - 142 Km kő - 07:30

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak