Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Észak Velencéje - Szentpétervár 4****

E-mail

- Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné........

 
Észak Velencéje
- Szentpétervár 4****
 
 
Utazás:
repülővel, közvetlen menetrend szerinti 
Wizz Air járattal
 
Elhelyezés:
4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban,
Hotel Akyan 4*
 
Ellátás:
svédasztalos reggeli
 
 
2018.05.30 - 2018.06.03.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT 
 
 
2018.06.06 - 2018.06.10.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT / 2. CSOPORT VIP
 
 
2018.06.20 - 2018.06.24.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
2018.07.02 - 2018.07.06.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
2018.07.16 - 2018.07.20.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
2018.07.18 - 2018.07.22.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT / 2. CSOPORT VIP
 
 
2018.07.23 - 2018.07.27.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
2018.07.25 - 2018.07.29.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
2018.08.01 - 2018.08.05.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT
 
 
2018.08.15 - 2018.08.19.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT 
 
 
2018.08.22 - 2018.08.26.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT VIP
 
 
2018.09.05 - 2018.09.09.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT / 2. CSOPORT VIP
 
 
2018.09.19 - 2018.09.23.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT
 
 
2018.09.19 - 2018.09.23.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
Oroszország utazás Szentpétervár:
1.A város területe az alapításkor mocsaras, lápos vidék volt,
így Velencéhez hasonlóan, szinte az egész régi városrész cölöpökre épült.
Szentpétervár ma 42 szigeten fekszik.
 
2.A fehér éjszakák fő idénye május végétől július végéig tart, ezen időszak
alatt még éjszaka sem teljes a sötétség, Szentpéterváron a Néva partján lévő
kávézókban sokan késő éjjelig elidőznek és élvezik, hogy a "nap sosem ér véget".
 
 
 
 
Program: (5 Nap/4 Éj)
1. nap: Budapest - Szentpétervár
Indulás Budapestről 06:35-kor közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 10:05-kor, majd autóbuszos városnézés, melynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg felfedezhetjük a várost vagy önállóan elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő). - Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.
 
 
2. nap: Szentpétervár - Ermitázs
A reggelit követően folytatjuk az autóbuszos városnézésünket. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. - Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. - Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.
 
 
3. nap: Puskin - Pavlovszk
A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16:30 óra körül érünk vissza. - Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.
 
 
4. nap: Petrodvorec
A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak! - A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb templomainak, a Szent Izsák székesegyház és a Véren Megváltó templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők, 9.500 Ft-nak megfelelő rubelben). A Véren Megváltó templom II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.
 
 
5. nap: Szentpétervár - Budapest
A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre. 
Utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal, 
indulás 10:40-kor, érkezés 12:20-kor.
 
 
 
Részvételi díj: Adott a dátumokhoz!
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
a szállást reggelivel
a transzfereket
a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe
a magyar nyelvű idegenvezetést
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegyet illetékkel személyenként 1 db max. 10 kg 
(max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyászt) 
+ személyenként 1 db max. 20 kg-os feladandó bőröndöt: 69.700 Ft/Fő
 
Vízumdíjat: 19 000 Ft/Fő
Útlemondási biztosítást
 
 
EGYÉB KÖLTSÉGEK:
BBP biztosítás - Classic: 580 Ft/fő/nap
Félpanzió igényelhető: 29 000 Ft/4 alkalom
Egyágyas felár - máj. 30 - aug. 5.: 109 000 Ft/4 éj
Egyágyas felár - a többi időpontban: 75 000 Ft/4 éj
 
Fakultatív programok:
Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma: 9.500 Ft/Fő
Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk: 22.000 Ft/Fő
Sétahajózás a Néván: 7.900 Ft/Fő
Petrodvorec: 20.500 Ft/Fő
Orosz folklór est: 15.500 Ft/Fő
Éjszakai városnézés és a hidak: 8.900 Ft/Fő
 
Szállás:
4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Akyan 4* a szállodától a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek - Felnőtt pótágyon: Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Akyan szállodában a szobák viszonylag kis légterűek; felnőtt pótágy elhelyezése esetén jóval kisebb lesz a mozgástér.
 
 
Vízum:
A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél).
 
 
Fehér éjszakák:
A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. 
Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik. - A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.
 
Utazás Wizz Air járattal:
Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti. - Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő. - Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.
 
Utazás Aeroflot járattal:
Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (mely hosszúságát, szélességét és magasságát összeadva nem haladhatja meg a 158 cm-t) adhatnak fel, illetve ingyenesen személyenként maximálisan 1 darab 10 kg súlyú kézipoggyászt (mely hosszúságát, szélességét és magasságát összeadva nem haladhatja meg a 115 cm-t) vihetnek fel a fedélzetre. - Az Aeroflot járatain a fedélzeten felszolgált szendvics és innivaló ingyenes.

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak