Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Fekete-erdő, Elzász és a Bódeni-tó (7 Nap/6 Éj)

E-mail

Utazás a Bódeni-tó partjára LINDAU-ba, a „sváb Velencébe”. Rövid séta a városban (Szent Péter templom, Régi Városháza). Hajdan sziget volt az óváros, de most száraz lábbal kelünk át egy hídon. MEERSBURG romantikus város a tóparton, melynek jelzője: „Bódeni-tavi vörös Burgundia városa”. A tóparttól elbúcsúzva utazás Singen – Villingen – Schwenningen útvonalon a Fekete-erdei szálláshelyünkre.

 
Fekete-erdő, Elzász
és a Bódeni-tó (7 Nap/6 Éj)
 
 
Programunk többet kínál az óráknál és a meggytortáknál! A szelíd tájat festői, mesekönyvek lapjaira illő városkák tarkítják. Elzász és Lotharingia történelme, a 90-es évek egyik legnépszerűbb sorozatának, „A Kliniká”-nak forgatási helyszíne, vagy éppen a Duna forrásvidéke épp elég ok, hogy velünk tartson erre a páratlan vidékre!
 
 
Utazás:
légkondicionált autóbusszal.
 
Elhelyezés:
középkategóriás szállodák / panziók 2 ágyas, zuhanyzós
/ WC-s szobáiban.
 
Ellátás:
félpanzió (reggeli és vacsora).
 
2018.09.09 - 09.15.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
01. nap: Budapest – Vorarlberg (kb. 900 km)
02. nap: Lindau – Meersburg – Oberprechtal (kb. 240 km)
03. nap: Freiburg – Colmar – Riquewihr (kb. 200 km)
04. nap: Strasbourg – Hohkönigsburg (kb. 250 km)
05. nap: Triberg – Titisee – Glottertal (kb. 150 km)
06. nap: Mainau – Reichenau – Konstanz – Tirol (kb. 300 km)
07. nap: Tirol – Budapest (kb. 850 km)
 
 
 
 
 
Program: (7 Nap/6 Éj)
1. nap: Budapest – Vorarlberg (kb. 900 km)
Utazás pihenőkkel Bécs – Salzburg útvonalon Vorarlberg tartományba. Séta a bájos tiroli RATTENBERG-ben. Az egyetlen utcácskából álló óváros ódon házai, templomai kihagyhatatlan látnivalók! Vacsora, szállás Vorarlbergben.
 
 
2. nap: Lindau – Meersburg – Oberprechtal (kb. 240 km)
Irány a Bódeni-tó partján fekvő LINDAU, a „sváb Velence”. Rövid séta a belvárosban (kikötő, a gótikus Szt. Péter templomban található id. Holbein freskói, a festett homlokzatú régi városháza). MEERSBURG romantikus település a tóparton, a „Bódeni-tavi vörös Burgundia városa”. A tópartot elhagyva, Singen – Villingen – Schwenningen útvonalon utazunk Fekete-erdei szálláshelyünkre. DONAUSCHINGEN-ben megkeressük azt a helyet, ahol a Breg és Brigach patakok egyesülnek, s már Duna néven folytatja útját „Európa kék szalagjaként” a Fekete-tenger felé. Vacsora, szállás Oberprechtalban.
 
 
3. nap: Freiburg – Colmar – Riquewihr (kb. 200 km)
Utazás FREIBURG-ba, a régi egyetemi és püspöki központba. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a „bikavér színű” Kaufhaus, Sváb kapu, a fantasztikus gót székesegyház stb. Átkelve a Rajnán látogatás a „legelzászibb” városban, COLMAR-ban. Csónakból csodáljuk meg a „Kis Velence” favázás, ódon házait. Séta a középkori és reneszánsz épületek között. Elzászi utazásunk egyik leglátványosabb települése a favázas házairól híres, falakkal övezett, bájos RIQUEWHIR. Vacsora, szállás Oberprechtalban.
 
 
4. nap: Strasbourg – Hohkönigsburg (kb. 250 km)
Irány a franciaországi STRASBOURG, „Európa fővárosa”! Látnivalókban gazdag székesegyháza, zegzugos utcái, a hangulatos La Petite France-negyed (Kis Franciaország) sok turistát csalogatnak. Hajóról az Unió negyedét is megcsodáljuk. Elzász egyik legnépszerűbb látnivalója HOHKÖNIGSBURG, a közel 900 éve emelt sasfészek, urai között a Hohenstaufen és a Lotharingiai ház is megtalálható volt. 1633-ban a svédek pusztították el és II.Vilmos, az utolsó német császár építtette újjá. A középkori hangulatot árasztó várat a filmesek szívesen választják helyszínül, még a Gyűrűk urának készítőit is inspirálta! Vacsora, szállás Oberprechtalban.
 
 
5. nap: Triberg – Titisee – Glottertal (kb. 150 km)
A napot a Fekete-erdő vidékén töltjük. TRIBERG-ben található Németország legmagasabb vízesése (162 méter). Múzeumában a helyi népviselettel, a kakukkos órák eredetével, különleges zenélő szerkezetekkel ismerkedhetünk. Délben a világ legnagyobb kakukkos órajátékát is hallhatjuk, láthatjuk! Továbbutazás a Duna igazi eredetéhez, ahol a hatalmas folyam még csak kicsi csermelyként csordogál. Hajózás a Fekete-erdő tündéri tengerszemén, a TITISEE-n, melynek szépségét Szabó Lőrinc is megénekelte. Természetesen nem maradhat ki a sorozatból ismert SCHWARZWALD klinika helyszíne sem a csodás fekvésű GLOTTERTAL-ban. Vacsora, szállás Oberprechtalban.
 
 
6. nap: Mainau – Reichenau – Konstanz – Tirol (kb. 300 km)
Utazás a BÓDENI-TÓ-hoz. MAINAU a virágok szigete, a pompás szín- és virág kavalkáddal (barokk kastély, botanikus kert). REICHENAU parányi szigetén a IX-X. századi Európa vallási- és kulturális központjaként híres Benedek-rendi kolostor működött. KONSTANZ a tópart legnagyobb és legjelentősebb városa. Itt tartották a XVI. Általános Zsinatot, amely Husz Jánost máglyára juttatta. Végül hajózás a Bódeni-tavon! Vacsora, szállás Tirolban.
 
7. nap: Tirol – Budapest (kb. 850 km)
Hazautazás Salzburg – Bécs útvonalon rövid pihenőkkel.
Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
UNESCO Világörökségek:
- Strasbourg: La Petite France-negyed (Franciaország)
- Reichenau szigete (Németország)
 

 

 

Részvételi díj: 177.900 Ft/Fő

 

 

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- középkategóriás szállodák / panziók 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorához az italt
- belépő- és hajójegy, valamint a fülhallgató árát: kb. 80,- €
- idegenforgalmi adót: 13,- €
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %) 
- ajánlott borravalót Oberprechtalban 1,- € / fő / éj
- 25 –29 fő utazása esetén a 11.500,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során
                        felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- Egyágyas felár: 27.000,- Ft 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak