Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Felvidék városai és a Magas-Tátra (4 Nap/3 Éj)***

E-mail

Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó.

 
Felvidék városai és
a Magas - Tátra (4 Nap/3 Éj)***
 
 
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: *** szálloda
Ellátás: Félpanzió
 
 
2018.07.12 - 07.15.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ
 
2018.08.19 - 08.22.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ VIP
 
 
 
Program: (4 Nap/3 Éj)
1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST –
MISKOLC – KASSA – LŐCSE (400 km)
Reggeli indulás után Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belvárosában nézelődünk: Szt. Erzsébet templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. A déli órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Az első látványosság Lőcse városa lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Este érkezünk a Magas-Tátrában lévő szállásunkra (3 éj), vacsora.
 
 
2. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KÉSMÁRK (120 km)
Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finomságait is meg lehet megkóstolni. A délután második felében megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus templom vallástörténeti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma.
 
 
3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK
– CSORBA-TÓ (60 km)
Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs közép-állomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Délután ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.
 
 
4. NAP: ZÓLYOM – SELMECBÁNYA – BUDAPEST (330 km)
Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony-Tátra vidékére. Zólyomban – mely Balassi Bálint szülővárosa –, felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeumot. Továbbutazva Szt. Antal városában felkeresünk egy hallatlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál történő határátlépés után érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
 
 
Részvételi díj: 62.000 Ft/Fő
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: *** szálloda
Ellátás: Félpanzió
Magyar nyelvű Idegenvezető - Csportkísérő
 
Az ár nem tartalmazza:
Egyágyas felár: 16.000 Ft/1 Fő/3 éj
BBP betegség, -baleset, -poggyász utasbiztosítás: 2.320 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Belépők Össz.: kb. 50 €/Fő
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak