Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Felvidéki bányavárosok bányalátogatással

E-mail

Utunk először Selmecbányára, a Bányamúzeumba vezet. Köpenyekkel és sisakokkal felszerelkezve leereszkedünk a Bertalan tárnába, miközben 1300 m hosszú földalatti útvonalon haladunk végig. Ehhez a túrához természetesen felszíni kiállítás – skanzen- is kapcsolódik, ahol sok érdekes információt tudhatunk meg a környék ezüst, arany és réz bányászatáról. Bányalátogatásunk után a ma az Unesco Világörökség részévé nyilvánított városban folytatjuk kirándulásunkat.

 

Felvidéki bányavárosok

+ bányalátogatássa

 

 

Utazás: autóbusszal

 

2018.04.15. (Vasárnap)

BETELT !!! / 1. BUSZ 

 

2018.06.16. (Szombat)

-BETELT !!! / 1. BUSZ 

 

 

Program:

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Szlovákiáig. Utunk először Selmecbányára, a Bányamúzeumba vezet. Köpenyekkel és sisakokkal felszerelkezve leereszkedünk a Bertalan tárnába, miközben 1300 m hosszú földalatti útvonalon haladunk végig. Ehhez a túrához természetesen felszíni kiállítás – skanzen- is kapcsolódik, ahol sok érdekes információt tudhatunk meg a környék ezüst, arany és réz bányászatáról. Bányalátogatásunk után a ma az Unesco Világörökség részévé nyilvánított városban folytatjuk kirándulásunkat. A teraszosan elrendezkedő város kialakulásáról sok legenda kering, azonban egy dolog biztosan igaz Selmecbányától, hogy a 14. században a város jelentősége óriási volt, hiszen az ezüstkitermelés zöme itt történt. Ma már csak a Szalamandrák őrzik a város kincseit, a város címerében, de igazán érdekes sétában lesz része annak, aki velünk tart. Míg Selmec az ezüst, a tőle alig 40 kilométerre északra található Körmöc, az arany városa volt. Körmöcbányára érkezünk, mely Szlovákia egyik legépebben megőrzött várával és csodálatos főterével büszkélkedhet. Ebben a városban verték a híres aranyforintot és most már a szlovákiai eurót is.
 
A nap végén a réz városába, Besztercebányára utazunk, az egykori, németek által alapított bányavárosba. Besztercebánya legfőbb büszkesége a sétánnyá alakított, különleges atmoszférával rendelkező főtér, melyre a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik. A karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját, melynek legszebb része a Thurzó ház. Megtekintjük a Várnegyedet, a középkori német és szlovák templomot, a Fő tér gótikus és reneszánsz polgárházait, a Városháza és a Szent Erzsébet kolostortemplom épületeit. A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban. A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK.

 

 

Részvételi díj: 9.500 Ft/Fő

(Az akciós ár a megadott dátumig ill. szabad helyek függvényében változnak ill. -vagy/érvényesek)!

Csak ajánlatkérés után érvényes(ek) az akciós ár(ak)!

 

 

Az ár tartalmazza:

utazást autóbusszal

 

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1.100 Ft/Fő (68 éves kor -ig)

Programok költségei

 

Várható költségek: 

kb. 15 €/Fő (Selmecbányai bányalátogatás, Körmöci vár, pénzverde, Besztercebánya)

Fakultatív ebéd: kb. 8 Euro/fő (helyszínen fizetendő) !

 
Felszállási helyek:
Budapest, Hősök tere - 06:00
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak