Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

GÖRÖGORSZÁG (AZ ÓKOR FÉNYEI ÉS A BIZÁNCI KOR ÉRTÉKEI)

E-mail

Amióta a magyar állampolgároknak lehetőségük adódott először „devizás országokba” utazni, kitárult a világ, de az ókor történelmi emlékei, az ínycsiklandozó görög fogások, a csodás partszakaszok változatlanul turisták ezreit csábítják a legkékebb tenger országába. Athén és Thessaloniki - az ország két nyüzsgő metropolisza és a legfontosabb történelmi helyszínek felkeresése mellett a rilai kolostor és a Mamma Mia forgatási helyszínei is szerepelnek programunkban....

 
GÖRÖGORSZÁG 
(AZ ÓKOR FÉNYEI ÉS A BIZÁNCI KOR ÉRTÉKEI)
 
 
Utazás: 
légkondicionált autóbusszal
 
Elhelyezés: 
a tranzitszálláson középkategóriás szállodák, 
Kamena Vourlában 5 csillagos szálloda, 
2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és vacsora)
 
 
Amióta a magyar állampolgároknak lehetőségük adódott először „devizás országokba” utazni, kitárult a világ, de az ókor történelmi emlékei, az ínycsiklandozó görög fogások, a csodás partszakaszok változatlanul turisták ezreit csábítják a legkékebb tenger országába. Athén és Thessaloniki - az ország két nyüzsgő metropolisza és a legfontosabb történelmi helyszínek felkeresése mellett a rilai kolostor és a Mamma Mia forgatási helyszínei is szerepelnek programunkban.
 
Programleírás:
01. nap: Budapest – Szófia
02. nap: Szófia – Kamena Vourla
03. nap: Delphi
04. nap: Athén
05. nap: Meteorák
06. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Szkiathosz-sziget
07. nap: Thesszaloniki
08. nap: Szkopje – Budapest
 
2018.09.23 - 09.30.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Szófia (kb. 800 km) 
Egész napos utazás Újvidék – Belgrád – Nis útvonalon
rövid pihenőkkel Szófiába. Vacsora, szállás
 
 
2. nap: Szófia – Kamena Vourla (kb. 700 km) 
Utazás a tengerparti kisvárosba, Kamena Vourlába. Útközben a X. század elején alapított híres RILAI KOLOSTOR megtekintése. Rövid megálló a Tempi völgyében, ahol a vadregényes szorosban Aphrodité forrását és egy sziklatemplomot találunk. Útba ejtjük a spártai hősöket dicsőítő Thermopülai-szorost. A hegy és a szűk tengerparti szakasz látványa nem keltené fel különösebben az arra járók figyelmét, de Leonídász szobra és a hozzá kapcsolódó felemelő történet mindenkinek eszébe juttatja történelmi tanulmányait az ókori görögökről. Vacsora, szállás 5 éjszakán át Kamena Vourlában.
 
 
3. nap: Delphi (kb. 250 km) 
Kirándulás az ókori görög világ leghíresebb jóshelyéhez. Az itt elhangzott kijelentések sok esetben történelemformáló jelentőségűek voltak annak ellenére - vagy éppen azért – mert a kijelentések legtöbbször félreérthetőek voltak. A régészeti körzeten kívül a múzeumot is érdemes megtekinteni. A délután folyamán a Szent Lukácsról elnevezett, több mint ezeréves kolostort is felkeressük.
 
 
4. nap: Athén (kb. 380 km) 
A mai Görögország fővárosát keressük fel, de a város igazi jelentősége nem a mában, hanem a múltban keresendő. Ha azt mondjuk Akropolisz, akkor mindenki Athénra gondol, pedig a szó jelentése: fellegvár. Az Olimpiai Stadion, a Parthenon (a világ legismertebb ókori épülete), Zeusz-szentélye, stb. megtekintése. A város görög-keleti templomai és újkori modern látnivalói, hangulatos negyedeinek felkeresése is szerepelnek a nap gazdag programjában.
 
 
5. nap: Meteorák (kb. 400 km) 
Reggeli után északra tartunk. A különleges természeti alkotások, a sziklatornyok tetején lebegő kolostorok látványa lenyűgözi a látogatókat. A bizánci időkben alapított kolostorok, a keleti kereszténység hitvilága és művészete egyedülálló kapcsolatot teremt az emberek és a Mindenható között.
 
 
6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Szkiathosz-sziget
Pihenés Kamena Vourlában, vagy egész napos fakultatív hajókirándulás a Szporádok-szigetcsoporthoz tartozó Szkiathoszra. Az apró sziget még népszerűbb lett 2008-ban, amikor bemutatták a híres Mamma Mia musical filmváltozatát, melynek főbb jeleneteit itt forgatták. Ismerkedés a sziget látnivalóival, hangulatos fővárosával, tengerpartjával.
 
 
7. nap: Thesszaloniki (kb. 600 km) 
Utazás észak felé. Városnézés THESSZALONIKI-ben. Nagy Sándor Makedón király talán az ókori világ egyik legismertebb alakja, az hellén világ uralkodója. Az ókori birodalom területe ma három országban található: Bulgáriában, Makedóniában, a legfontosabb területek - így a hajdani főváros is - Görögországban. Az ország második legnagyobb városa egyformán őrzi az ókori görög-római és a középkori görög-keleti keresztény emlékeket, valamint a kb. 400 éves török hódoltsági időszak maradványait. Késő délután elbúcsúzunk Görögországtól, szállás Makedoniában.
 
 
8. nap: Szkopje – Budapest (kb. 850 km.)
Utazás Szerbián keresztül. Az autópályán elhaladunk Nis városa mellett, mely a híres római császár, Constantinus szülővárosa. Belgrádon átutazva Hunyadi János örökké emlékezetes katonai hőstettére, a nándorfehérvári diadalra emlékezünk. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 
UNESCO Világörökségek:
- Rilai kolostor
- Delphi jóshely
- Hosios Loukas monostora
- Athéni Acropolis
- Meteorák kolostorai
- Thesszaloniki ókeresztény és bizánci emlék
 
 
 
Részvételi díj: 184.500 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- tranzitszállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh /WC-s szobáiban 
- szállást Kamena Vourlában 5 csillagos szálloda 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban 
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat az útiprogram szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- a vacsorákhoz italt
- belépőjegyek árát: kb. 80,- € / fő
- fakultatív kirándulás árát Szkiathosz-szigetre: kb. 55,- €/fő (min. 20 fő esetén) 
   Kérjük részvételi szándékukat előre jelezni irodánkban!
- idegenforgalmi adót: kb. 20,- € / fő (Helyszínen fizetendő!)
- ajánlott szervízdíjat / borravalót: 5,- € / fő
   (A helyiek részére, amely a helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 11.800,- Ft-os/fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket
   (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 72.000,-Ft

 

Hasonló utazások, szállások:

Görögország

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak