Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Hegyek vonzásában - Tiroltól St. Moritzig

E-mail

A mai napot Svájcban töltjük, az Alpok havas csúcsihoz buszozunk. Az Inn völgyében jutunk el a folyó eredéséhez, St. Moritz tavához. Téli olimpiát is rendeztek már itt, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3 – 4000 m-es csúcsok lábainál, közel 1800 m magasan fekvő alpesi település, St Moritz. A faluból kabinos felvonók, hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi is ezeken jutunk fel először a Corviglia 2486 m-en lévő hegyi állomására....

 
Hegyek vonzásában:
Tiroltól - St. Moritzig
 
 
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: ***-**** szálloda
Ellátás: Félpanzió
 
Érdekességek:
Téli olimpiai helyszínen, St. Moritzban túrázás
Svájcban ingyenesen használható felvonók
A világ leghosszabb gyalogos függőhídja
A világ legnagyobb belül járható keresztje
 
2018.07.09 - 07.14.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
2018.09.19 - 09.24.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ  / 3. BUSZ VIP
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) –
BUDAPEST – TRAUNSEE – TIROL (640 km)
Reggeli indulás és hegyeshalmi határátlépést követően uticélunk a salzkammerguti tóvidék. A Traunsee partján, Gmundenben található az új Grünberg felvonó. Megérkezésünk után ezzel a kabinos lanovkával több, mint 500 métert emelkedünk. Útközben is és felérkezésünk után is mesés rálátásunk lesz a városra és a tóra. Jó idő esetén az Alpok több csúcsáról készíthetünk szép felvételeket. Leérkezésünk után a hegyek között folytatjuk utunkat, és így érkezünk szálláshelyünkre.
 
 
 
2. NAP: KRIMMLI-VÍZESÉS – GERLOS HÁGÓ (330 km)
Programunkat Ausztria legmagasabb vízesésével, a Krimmlivel kezdjük. A folyó 3 lépcsőben zuhan 380 m-t. A vízesést egy gleccserből eredő folyó táplálja, így nyáron is nagyon bőséges a vízhozama. A túrázni vágyók felgyalogolhatnak a zuhatag mellett jól kiépített, de igen meredek úton, a többiek pedig az alsó ösvényen juthatnak el a vízesés aljához. Séta közben jó fotók készülhetnek. Ezt követően a Gerlos-hágón folytatjuk utunkat. A hágóról a Krimmli-vízesés teljes hosszában látható. Panoráma úton haladunk tovább, melyet meseszép táj, csinos alpesi falvak tesznek változatossá. Délután érkezünk a világ egyik leghosszabb gyalogos függőhídjához. A három éve megnyitott 408 m hosszú, drótkötelekkel biztosított hídon végiggyalogolni fantasztikus élmény. A híd 110 m magasan ível át a völgy felett. Kaptatós úton túrázva jutunk fel a fém építmény hídfőjéhez. A hídról leírhatatlan a látvány, a hegyek és a völgyek mellett 2 várrom teszi még izgalmasabbá a panorámát. A felejthetetlen élmény után megyünk szállásunkra.
 
 
 
3. NAP: SERFAUS – SVÁJC (130 km)
Alig egy órás buszozással érjük el a híres síparadicsomot, Serfaust. A tengerszint felett 1.427 m-en fekvő falu tipikus tiroli hangulattal várja nyáron is a kirándulókat. A település legnagyobb része csak gyalogosan járható, de ingyenesen használhatjuk a helyi metrót. Ezzel jutunk el a buszparkolótól a felvonóig. Kabinos liftek röpítenek bennünket az 1.980 m magasan lévő, szabadidőparkjáról is ismert, Komperdell fennsíkra. Itt lesz túrázási és étkezési lehetőség is. Aki akar, innen még magasabbra is felmehet. A Lazid felvonó végállomása 2.346 m magasan van, ahonnan tiszta időben még csodásabb a tájkép. Szabadidőnk után a Komperdell fennsíkról egy kellemes panorámaúton sétálunk át a szomszédos hegyre, ahonnan egy másik kabinos felvonóval jutunk vissza Serfausba. Rövid szabadprogram a bájos, tipikus hegyi településen, Serfausban. Ezt követően felszállunk buszunkra és indulunk Svájcba (2 éj).
 
 
 
4. NAP: ST. MORITZ – BERNINA-HÁGÓ (50 km)
Ezt a napot Sankt Moritzban töltjük. Téli olimpiát is rendeztek már ebben a városban, de nyáron is kiváló túralehetőségekkel vonzza az idelátogatókat a 3–4.000 m-es csúcsok lábainál, közel 1.800 m magasan fekvő alpesi település. Kabinos felvonók és hegyi vonatok szállítják a kirándulókat a környező hegyekre. Mi először fogaskerekűvel jutunk fel a Corviglia 2.486 m magasan lévő hegyi állomására. Itt élvezhetjük a csodás panorámát, kijelölt túraútvonalakon lehet kisebb-nagyobb gyalogtúrákat tenni. Aki akar, innen még tovább is emelkedhet egy nagykabinos felvonóval egészen 3.057 m-re, ahonnan – tiszta időben – fantasztikus élményt nyújtanak a havas hegycsúcsok, zöldellő völgyek és a tengerszemek látványa. A déli órákban indulunk vissza Sankt Moritzba. Ekkor mindenki eldöntheti, hogy fogaskerekű vonattal megy le, vagy az utolsó szakaszon, kb. egy órás hegyi kirándulás keretében, gyalog túrázik le a tóhoz, miközben gyönyörködhet a mesés látványban. Leérkezésünk után élvezzük a híres település hangulatát, lefényképezhetjük elegáns szállodáit. Szabadidő alatt lehet emléktárgyakat is vásárolni, vagy a tó körül sétálni. Délután autóbuszunkkal felkapaszkodunk a Bernina-hágóra. A Diavolezza parkolóban, 2.093 m magasságban megállunk, és beszállunk egy kabinos felvonóba, mely 3.000 m magasságba visz fel bennünket. Innen körbetekintve láthatunk 3–4.000 m magas csúcsokat és az alattunk kanyargó Pers gleccsert. Pazar hegyi úton megyünk vissza szálláshelyünkre. Mivel szállásunk ebben a régióban van, ezért a nap során használatos felvonókat ingyenesen kapjuk, csak a kártyadíjat kell megfizetni (kb. 5 CHF), mely jelentős megtakarítást eredményez utasainknak. Szállásunk továbbra is Svájcban lesz.
 
 
 
5. NAP: SVÁJC – AUSZTRIA – FARKAS-SZURDOK
Reggeli után az Inn völgyében haladva hagyjuk el Svájcot. Innsbruck után érjük el a Farkas-szurdokot. Ez a vízeséssekkel tarkított soklépcsős szoros, igazi csemege és kihívás a keményebb túrázást kedvelők számára. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik legismertebb téli üdülőközpontjába, Kitzbüchelbe, mely 2.000 m feletti hegyek ölelésében fekszik. Régebben a környék leggazdagabb települése volt, ez ma is látható, miközben sétálunk a főutcáján. Szabadidőnk során emléktárgyakat is vásárolhatunk. Kellemesen elfáradva érkezünk szállásunkra és ezzel zárul a látványos, sportos napunk.
 
 
 
6. NAP: PILLERSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST (650 km)
Reggeli után indulunk a Pillerseehez. Itt található a világ legnagyobb, 29,6 m magas, belül járható hegyi keresztje. A kilátóként is funkcionáló, Szt. Jakabról elnevezett keresztet 1.456 m magasban építették fel. Négyüléses libegővel érjük el az építményt. Tiszta időben gyönyörű panoráma tárul elénk a közeli hegyekre, tavakra. A vállalkozó kedvűek innen gyalog jöhetnek le buszunkhoz. Ez a kirándulás méltó zárása a 6 napos látványos, túrázós programunknak, mely során végig fontos a jó állóképesség és a megfelelő túracipő. Ausztriát elhagyva, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Budapestre az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.
 
 
 
Részvételi díj: 170.000 Ft/Fő
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: 3***- 4**** szálloda
Ellátás: Félpanzió
Csoportkísérő - idegenvezető
 
Az ár nem tartalmazza:
Egyágyas felár: 38.000 Ft/1 Fő
BBP utas biztosítás - Classic: 3.480 Ft/Fő (68 éves kor -ig)
++ Belépők + felvonók Ára: Összesen kb. 55 €/Fő + 5 CHF/Fő
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 

Hasonló utazások, szállások:

Svájc

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak