Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

India - Nepál Körút (A mesés Aranyháromszög és Nepál a varázslatos Himalájával)

E-mail

3. nap: Agra: Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe......

 
India - Nepál Körút
(A mesés Aranyháromszög
és Nepál a varázslatos Himalájával)
 
 
Utazás:
Repülővel
repülőjegyek (Nemzetközi és Belső)
közlekedés légkondicionált autóbusszal, 
belföldi repülővel, csónakkal, riksával
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
India
Nepál
 
Szállás:
Elhelyezés: középkategóriájú 
(kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2018.11.15 - 11.28.
2019.03.03 - 03.16.
 
 
 
 
 
 
 
Program: (14 Nap/12-11 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. 
Étkezés és éjszakázás a repülőn.
 
 
2. nap: … Delhi (India) – Mathura -
Yamuna folyó - Agra
Érkezés Delhibe a reggeli órákban. Reggeli, ahol alkalom nyílik a téli ruhákat lecserélni, majd utazás a hinduk egyik jelentős zarándokhelyére, Mathurába, Krisna isten szülőhelyére. Ott riksába szállunk, így érjük el a Szent Yamuna folyót, ahol csónakból gyönyörködhetünk az áldozati szertartásokban. Folytatjuk utunkat, Sikandránál vetünk egy pillantást az Agrát naggyá tevő Nagy Akbar mauzóleumára. Vacsora és szállás Agrában.
 
 
3. nap: Agra
Reggeli, majd bejárjuk az UNESCO Világörökségnek számító Vörös Erődöt. Európában évszázadokba telt, amíg a zord középkori citadellákból kialakultak a kecses reneszánsz paloták. Agrában ez a fejlődési folyamat három generáció életében lezajlott. Az erőd egyik legmeglepőbb jellemzője a hirtelen átalakulás a katonai erő bizonyításából a tékozló szépségbe. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora és szállás Agrában.
 
 
4. nap: Agra - Taj Mahal - Fathepur Sikri - Jaipur
Korai reggeli után egy újabb UNESCO Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük az időt. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak, állhatatos szerelme jeléül. A Taj Mahalt 22 éven át, 22.000 közép-ázsiai, európai és indiai munkás építette. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Ezt követően utazás Fathepur Sikribe, a szellemvárosba, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. „Amikor az Erzsébet korabeli angolok 1583-ban Fathepur Sikribe mentek, hogy találkozzanak a nagy császárral, Akbarral, elámultak: egy Londonnál mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve jelentősebb várost találtak. Rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult szemük elé. Ma Fathepur Sikri elhagyottan, magányosan mereng a régmúlt dicsőségén.” Továbbutazás Jaipurba. Vacsora és szállás Jaipurban.
 
 
5. nap: Jaipur
Reggeli után szabadprogram, a környék egyéni felfedezése, vagy fakultatív programlehetőség: egész napos jaipuri városnézés. Látogatás az Amber palotához. A kirándulás külön érdekessége, hogy a magasan a tó felett emelkedő építményt, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik, lehetőség szerint elefántokon közelítjük meg. Az Amber palota a mai napig hirdeti Rajastan XVII. századi uralkodóinak nagyságát. Délután elbámészkodunk az 1727-ben alapított, a vendégbarátságot jelképező rózsaszínben pompázó Jaipur városában. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palota múzeumait, felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart és fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal). A program ára: 16.500 Ft. Vacsora és szállás Jaipurban.
 
 
6. nap: Jaipur – Delhi
Reggeli, majd utazás Delhibe. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket az indiai fővárosban, visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Bejárjuk a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt, felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét. Vacsora és szállás Delhiben.
 
 
7. nap: Delhi – Kathmandu (Nepál)
Reggeli után transzfer a reptérre, elutazás Nepálba, érkezés Kathmanduba a délutáni órákban menetrendtől függően. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, majd séta Kathmandu nyüzsgő, művészek által is előszeretettel látogatott Thamel negyedében. Vacsora, szállás Kathmanduban.
 
 
8. nap: Kathmandu-völgy – Swayambhunath
– Patan - Kathmandu
Reggeli, majd szabadprogram, séta, vásárlás Kathmanduban, vagy fakultatív programlehetőség: egésznapos látogatás a Kathmandu-völgyben: elsőként Kathmandu Palota terét látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunath-t, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar Squeren. A program ára: 22.800 Ft. Vacsora, szállás Kathmanduban.
 
 
9. nap: Kathmandu - Pokhara
Reggeli után útnak indulunk Pokharába, Nepál harmadik legnagyobb városába. Pokhara páratlan szépségű természeti környezetben, 827 méter magasan fekszik, lenyűgöző panoráma nyílik innen a Himalája hófödte csúcsaira. Az Annapurna régióba tartó hegymászók, innen Pokharából indulnak útnak. Érkezés után a szobák elfoglalása, délután szabadprogram, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Pokharában.
 
 
10. nap: Pokhara
Kora reggel utazás az 1592 méteren fekvő Sarangkot magaslatra, hogy megcsodáljuk a fenséges napfelkeltét. A hegyről lenyűgöző panoráma nyílik a Pokhara völgyre és a környező hegyvonulatokra. Visszautazás a szállodába, reggeli, majd városnézés Pokharában, melynek során látogatást teszünk a Davi vízesésnél, felkeressük a Shivának szentelt Gupteshwor barlangot és a Seti folyóvölgyet. Délután csónakázás a Fewa tavon, amely a második legnagyobb tó a Nepáli Királyság területén. A tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült; a pagodát sok hívő keresi fel, hogy áldozataikkal engeszteljék ki az istenséget. Vacsora, szállás Pokharában.
 
 
11. nap: Pokhara - Kathmandu
Reggeli, majd visszautazás Kathmanduba. Érkezést követően a szobák elfoglalása, szabadprogram, pihenés, vásárlás. Vacsora, egy városi étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is, szállás Kathmanduban.
 
 
12. nap: Kathmandu – Delhi
Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre
és elrepülés Delhibe. Vacsora és szállás Delhiben.
 
 
13. nap: Delhi
Reggeli után felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit, ahol szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Felkeressük az UNESCO Világörökség részér képező Humájun császár síremlékét és a Hindusztán hetedik csodájának mondott, szintén a világ örökségeként számon tartott egykori minaretet, a Qutab Minart és a mellette még az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlopot. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora Delhiben. A repülőtéri indulásig lehetőség van egy kis pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 főnek, felár ellenében kétágyas szoba kérhető).  Transzfer a nemzetközi repülőtérre.
 
 
14. nap: Delhi – Budapest
Menetrendtől függően transzfer a nemzetközi repülőtérre és
elrepülés Delhiből egy átszállással Budapestre.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
-        Humájun császár síremléke Delhiben
-        Qutab Minar
-        Agra Erőd
-        Taj Maha
-        Fathepur Sikri
-        Jantar Mantar
-        Kathmandu-völgy
 
 
 
Részvételi díj repülőjegyekkel:
399.900 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek (nemzetközi és belső)
BBP biztosítás
közlekedés légkondicionált autóbusszal, belföldi repülővel, csónakkal, riksával
elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
            kétágyas fürdőszobás szobákban, 
reggelis ellátással
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 129.000 Ft (változhat)
Vízum: 23.000 Ft (India)
Vízum: 25 USD (kb.,Nepl, a helyszínen fizetendő)
Belépők és a program szerinti étkezések: 315 USD
                                  (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
sztornó biztosítás: 7.405 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
az 5. napi fakultatív program : 16.500 Ft (Jaipur)
a 8. napi fakultatív program : 22.800 Ft (Kathmandu-völgy)
egyágyas felár: 139.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft
 
 
A 315 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő -14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft /
Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap 
 
További tudnivalók:
Az India - Nepál körutazás minimum létszáma 20 fő.
 
Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2x2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie (összesen min.4 oldal)! A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak