Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Ír Kocsma és Műemlék-remekek (7 Nap/6 Éj)

E-mail

Muzsikusként fiatalon kedveltem meg a sört. Kicsit beleúnva az agyonszénsavazott trendi sörökbe, új ízeket keresve jutottam el a Guinness konzervatív tökéletességéhez – valamikor anno… A másik közismert ír ikon, a U2 korai időszakának letisztult zeneisége mindig is elképesztően nagy hatást gyakorolt rám! Érett fejjel csatlakozott ehhez az ír whisk(e)y más whiskykhez képest lágyabb, de mégis markáns ízvilágának szeretete is – valamikor mostanság… Az ír nép és a klánok története már gyermekként érdekelt a kelta kezdetektől napjainkig, hiszen elképesztően érdekes, kultúrtörténeti.............

 
 
Ír Kocsma és
Műemlék-remekek (7 Nap/6 Éj)
 
 
Utazás:
repülővel
 
Elhelyezés:
3* - 4* szállodában
 
Ellátás:
reggeli
 
 
2019.06.26 - 07.03.
 
 
 
VIDEO: ITT NÉZHETŐ !!! -Kilkenny
 
 
 
 
 
Program: (7 Nap/6 Éj) -MÉG VÁLTOZHAT JÖVŐ ÉVRE!
1. nap: Budapest -  Dublin
Találkozás 19:30 órakor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás Dublinba 21:30-kor Érkezés Írország fővárosába 23:50-lor.  Utazás a belvárosi szálláshelyre Éjszaka Dublinban.
 
 
2. nap: Dublin - A Trinity College-tól az Old Jamesonig
Reggeli után közös városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál, a helyi idegenvezető irányításával. Séták a South Bank (Déli Part) mentén: Trinity College (Az egyetemi városrészt Oxford mintájára alapította I. Erzsébet királynő 1592-ben.) Az épület-együttes legismertebb részei a College Park és a Museum. A Book of Kells (a világhírű, 8. sz.-i kódex) megtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.Fényképezés a György korabeli Merrion Square tér vörös téglaházainál, majd a Kormányzati épületeknél. Séta a Parlamentek (Dáil Éireann and Seanad Éireann) mellett az 1705-ben épített Mansion House-hoz (Kormányzói Palota), ahol 1919-ben kikiáltották Írország függetlenségét. Kora délutáni szabadprogram, majd 15:15 órakor fakultatív látogatás a világhírű Guiness sörgyárban, kóstolással. Visszautazás a szálláshelyre. Éjszaka Dublinban.
 
 
3. nap: Kilkenny és a Kilkenny
Reggeli után 09:30-kor látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, kóstolással. Ezt követően tovább utazás Kilkenny-be, a szigetország egyik legszebb középkori óvárosába. Továbbutazás közben ismerkedés St. Canice, Kilkenny védőszentje életével, a kelta Ossory Királyság történetével, a város históriájának középkori fejezeteivel. Szemelvények az Angol Polgári Forradalom és Oliver Cromwell, illetve az ír függetlenségi mozgalmak korából. A városba érkezés után látogatás a Kilkenny Kastélyban és parkjában. Megismerkedés a 12. századi építtetők korával, illetve a kastélyt birtokló Butlerek életével. Séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice Katedrálisnál. A Black Abbey, majd a Miasszonyunk Katedrális fényképezése. 16:00 órakor látogatás és kóstoló a Smithwicks  Experience-ben. Bepillantás és hörpintés az enyhe komló és maláta ízű néhol pörkölt árpa jegyeket villantó édeskés vörös sörök világába Bejelentkezés hotelünkbe, majd pihenő. Fakultatív program keretében további ismerkedés a méltán híres Kilkenny vörös sörök íz-világával, az esti órákig. Éjszaka Kilkennyben.
 
 
4. nap: Cashel szirtjének legendái – Cork
Reggeli után utazás Cashel Szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor- kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. Egyszerre szolgált királyi udvarként, majd spirituális központként. 370-től 1101-ig ez volt Munster királyainak fővárosa, s 450-ben itt keresztelte meg Szent Patrick - Aengus királyt is. A 10. sz.-ban ez volt Cormac MacCullinan a legendás papkirály fővárosa. A helyszínt a Cromwellt szolgáló katonák rombolták le a 17. sz-ban, azóta némán őrzi az elmúlt idők emlékét. Látogatás a legendás épületegyüttesben – majd a múzeumban. Innen a Cork közelében található Blarney kastély megtekintése következik, amelynek első köveit az 1200 években rakták le.
 
Délután tovább utazás a típikus Ir vonásokkal rendelkező Corkba. Sétánk során megtekintjük Cork legrégebbi épületét a magányosan álló Vörös tornyot, amely még a 13. sz.-ban épült, az 1722-ben épült Szent Anna templomot és a Shandon harangokat. a Szent Finnbarr katedrálist. Időnk függvényében elsétálunk a híres angol piacra, majd városnézésünket a világhírű vajmúzeum megtekintésével zárjuk, ahol megismerkedünk a vajkészítés hagyományaival. Este egy belvárosi sétára indulunk és mindenki fakultatív megismerheti, megkóstolhatja a corkiak büszkeségét a fekete Murphy sört, valamint a Beamish-t.
 
 
5. nap: Cork – Moher sziklák - Galwey
Délelőtt séta Corkban, majd továbbutazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher Sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Az óceán több mint 180 m mélységben dübörög a lábunk alatt – páratlanul frissítő, párás fuvallatokkal. 2 órás séta kontinensünk nyugati peremén. Késő délutáni továbbutazás Galway, az ország nyugati felének legnagyobb városába. Galway afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is misézett, kikötőjében ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Bejelentkezés a szállásunkra. Pihenő vagy fakultatív látogatás helyi buszjárattal a Corrib folyó menti óvárosban, annak kocsmáiban.   Éjszaka Galwayban
 
 
6. nap: Connemara tájain
Reggeli után utazás a Connemara Nemzeti Parkba. Connemara az érintetlen tengerpartok, hegyek, tavak és vízesések földje, ahol a legtöbb helyen ma is csak keltául (Gael) beszélnek. Fotószünetek a Sky Road legszebb panoráma pontjain, az utunkba eső néhány település nevének megfejtési kísérletével. A hagyományos életmód megfigyelése, ismerkedés a csodaszép vidék természeti földrajzával. Pont délben várnak minket a tóparton álló Kylemore viktoriánus apátságban, amely Irország egyik turisztikai látványossága. Késő délutáni visszaérkezés a szálláshelyre, majd pihenő. Fakultatív esti látogatás helyi buszjárattal a Galway óvárosban és kikötői kocsmáiban.  Éjszaka Galwayban.
 
 
7. nap: Clonmacnoise királysírjai; Tullamore Dew
Korai reggeli után utazás Írország legfontosabb kolostor rom együtteséhez, Clonmacnoise-be. Ismerkedés a 6. sz-ban élt Szent Kieran életével, az ősi Connaught és Tara Királyságok legendáival. Clonmacnoise-be érve látogatás a múzeum-információs központban, majd a rommezőn: Kelta keresztek – Meaghlin templom – Kieran templom – Katedrális – uralkodói sírok. Pont délben várnak minket a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba. A kóstoló, majd 14:30-kor az egyik legismertebb Whiskey üzem, a Tullamore Dew lepárló megtekintése következik. Üzembejárás, majd egy igazi búcsúkóstoló.  Délután utazás Dublin repterére. Indulás Budapestre 19:55-kor, érkezés: 23:55-kor.
 
Muzsikusként fiatalon kedveltem meg a sört. Kicsit beleúnva az agyonszénsavazott trendi sörökbe, új ízeket keresve jutottam el a Guinness konzervatív tökéletességéhez – valamikor anno… A másik közismert ír ikon, a U2 korai időszakának letisztult zeneisége mindig is elképesztően nagy hatást gyakorolt rám! Érett fejjel csatlakozott ehhez az ír whisk(e)y más whiskykhez képest lágyabb, de mégis markáns ízvilágának szeretete is – valamikor mostanság… Az ír nép és a klánok története már gyermekként érdekelt a kelta kezdetektől napjainkig, hiszen elképesztően érdekes, kultúrtörténeti jelentőségű emlékekben gazdag, sorsában-balsorsában rokon vonásokkal a mi történelmünkkel, a keltáktól, a rómaiakon át, Szent Patriktól, Cromwellig, angol és normann hódítókon át John Jamesonig, George Bestig, Bonoig... E páratlan kulturális élményekben és természeti csodákban gazdag sziget megismerése kicsit "lazább" körülmények között számomra is életre szóló élmény volt.
 
 
 
 
Részvételi díj: 246.900 Ft/Fő
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
2 éjszaka Dublinban 4* szállodában reggelivel
1 éjszaka Kilkennyben 3* szállodában reggelivel
1 éjszaka Corkban 4* szállodában reggelivel
2 éjszaka Galwayban 3 * szállodában reggelivel
Autóbusz közlekedést
1 fő túravezető
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA: -Szlogáltatótól függően változhat!
repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal: kb. 79 000 Ft/Fő (változhat)!
Elsőbbségi beszállás: 5.000 Ft/Fő
(Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)
Helyfoglalás: 3.000 Ft/Fő
(Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)
Whiskey üzem és sörgyár látogatások,
                 kulturális belépők: 43.000 Ft/Fő/csomag (kötelező)
Útlemondási biztositás: 1,5%
Idegenforgalmi adó (helyszínen fiztendő): 14 Eur/fő
Egyágyas felár: 96.000 Ft/fő
Feladható poggyász: kb. 24.900 Ft/db (max. 20 kg)
BBP Biztosítás: 750 Ft/Fő/Nap -tól (68 éves kor -ig)

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak