Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Írországi betekintés: Körutazás a Smaragd szigetre

E-mail

Írország történelmi városaiban az utazót igazi békebeli, nyíltszívű vendégszeretet fogadja. A Smaragd Sziget sokaknak a burjánzó zöld füvet, a zsúpfedeles házakat, a pubokat, a jó zenét, a szellemességet és a költészetet juttatja eszébe. A látnivalókban és érdekességekben gazdag ország megalitikus és korakeresztény emlékei, a kivételes állapotban fennmaradt erődök és várak valamint a számtalan élőzenés kis ír kocsma mindenki számára felejthetetlen élményt ígérnek. Mindemellett azonban ne felejtkezzünk meg Dublin nyüzsgő multikulturális életéről sem.

 
Írországi betekintés:
Körutazás a Smaragd szigetre
 
 
Írország történelmi városaiban az utazót igazi békebeli, nyíltszívű vendégszeretet fogadja. A Smaragd Sziget sokaknak a burjánzó zöld füvet, a zsúpfedeles házakat, a pubokat, a jó zenét, a szellemességet és a költészetet juttatja eszébe. A látnivalókban és érdekességekben gazdag ország megalitikus és korakeresztény emlékei, a kivételes állapotban fennmaradt erődök és várak valamint a számtalan élőzenés kis ír kocsma mindenki számára felejthetetlen élményt ígérnek. Mindemellett azonban ne felejtkezzünk meg Dublin nyüzsgő multikulturális életéről sem.
 
 
Utazás:
Repülővel menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba 
(a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).
közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
 
Ország bemutatása:
Írország
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás: 
Reggelis
 
2019.04.14 - 04.19.
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. nap: Budapest – Dublin – Athlone
Elrepülés menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően útnak indulunk Írország szívébe. Útközben rövid megállót teszünk a Kilbeggani whisky lepárlónál, ahol miután megismerkedtünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közkedvelt italt. Az ír whiskyt (Irish Whiskey) árpa-, maláta-, és gabonawhiskyből keverik, és minimum három évig fahordóban érlelik. A meszelt falak, és a még mindig működő régi vízikerék különleges hangulatot adnak az épületnek. Továbbutazás, vacsora, szállás Athlone körzetében.
 
 
2. nap: Athlone – Galway – Limerick
Reggeli, majd indulás Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról és hangulatos középkori negyedéről ismert. Galway a középkor óta a sziget egyik legforgalmasabb és leggazdagabb települése. Városnéző séta után indulás Clare megyébe. Utunk a Burren régión keresztül vezet, melynek mészkővel és pala rendszerekkel fedett fennsíkjai holdbéli tájat idéznek, mégis több mint 2000 növény- és virágfajnak adnak otthont. Útközben megállunk és sétát teszünk a fenséges Moher szikláknál, melyek az Atlanti-óceánból 215 méter magasba emelkedtek ki és több mint 8 km hosszan nyúlnak el Írország észak-nyugati partvidékén. Lenyűgöző innen a kilátás, tiszta időben láthatjuk a Galway öbölben fekvő Aran-szigeteket, sőt még Connemara lankás hegyeit, völgyeit is. Továbbutazás Shannonba, Vacsora, szállás Limerick körzetében.
 
 
3. nap: Limerick – Dingle félsziget – Kerry
Reggeli után folytatjuk utunkat a Dingle félszigetre. A tájat kelta és kora keresztény települések maradványai teszik változatossá. A félszigeten több mint 500 szerzetesi kő-kunyhó található; a szerzetesek a középkor folyamán ezekben az úgynevezett méhkas alakú kaptár kunyhókban laktak, melyek valamelyest védelmet biztosítottak számukra. A part menti utat mérföldeken keresztül homokos strandok övezik. A Dingle félsziget belsejében található a Gallarus imaház, a korai kereszténység egyik fontos emléke. Ez a 9. századi kápolna ennek az épülettípusnak egyetlen fennmaradt emléke. Érdekessége, hogy habarcs nélkül épült, formája egy felfordított csónakra emlékeztet. Továbbutazás a halászatáról nevezetes Dingle városba, amelyet Európa legnyugatabbra fekvő városának tartanak. Színes házaival, zsúfolt éttermeivel és nyüzsgő kocsmáival elkápráztatja az ide látogatókat. Vacsora, szállás Kerry körzetében.
 
 
4. nap: Kerry
Reggeli a szállodában. Indulás a „Kerry gyűrűjének” nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh-félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney-tavak és az Atlanti-óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross házat és pompás kertjét. A Muckross ház egy varázslatos, viktoriánus stílusú épület, Írország egyik legszebb műemléke. Gyönyörű kilátás nyílik innen a nemzeti park területére. Az elegánsan berendezett szobák hűen tükrözik a régi vidéki, ír, nemesi családok életét. A házhoz tartozó kertek világszerte híresek, fénypontjaik az azáleák, a rododendronok, valamint a sziklakert. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.
 
 
5. nap: Kerry – Blarney – Cashel szikla – Dublin
Reggeli, majd utazás Blarney-ba, ahol meglátogatjuk a kb. 600 évvel ezelőtt épült Blarney kastélyt. A 15. századi várat az ország akkori egyik legnagyobb ura építtette Cormac MacCarthy. A kastély néhány terme nyitva áll a látogatók előtt, emellett a gyönyörű látkép és főként a Blarney-kő a világ minden tájáról rengeteg turistát vonz. A híres kő, ami az ékesszólás képességével ruházza fel azt, aki megcsókolja, sokak szerint eredetileg az ír királyok koronázási köve volt. A kastély óriási kertjében természetes szikla alakzatok, arborétum és egy különleges, mérgező növényekkel teli kert is található. Továbbutazás a Cashel sziklákhoz (Rock of Cashel). Bár a rock magyarul sziklát jelent, Írország népszerű látnivalója nem pusztán egy szikla, hanem egy mészkőszirt tetején épült, gyönyörű középkori katedrális, melyet Szent Patrik is felkeresett 450-ben. Egykor a tartomány vezetőjének székhelyéül szolgált, Brian Borut pedig itt koronázták Írország királyává a 10. században. A terület a 12. század folyamán került az Egyház tulajdonába, ezt követően lett érseki székhely és ekkor épült a Cormac kápolna is. Az épület vastag falaiban titkos folyosók és kőfaragásokkal gazdagon díszített sírok bújnak meg. A katedrális mellett áll a 28 méter magas kerek torony, ami az ír kolostorok jellegzetes építménye. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.
 
 
6. nap: Dublin – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés
menetrend szerinti járattal Budapestre
(a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
 
 
Részvételi díj: 199.500 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazást repülővel
BBP utasbiztosítás
Közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban,
                    kétágyas fürdőszobás szobákban 
Ír reggelikkel
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők kb: 65 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Program szerinti étkezések: 125 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás (ápr., okt.): 4.040 Ft (a részvételi díjra, repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Sztornó biztosítás (aug.): 4.450 Ft (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Egyágyas felár: 62.000 Ft
Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
 
BELÉPŐK: KB. 60-65 EUR +ÉS A PROGRAM SZERINTI ÉTKEZÉSEK (vacsorák, néhány helyen ebédek), 125 EUR az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. 
 
Fontos! Az útlevélnek, vagy plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie. -A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 335 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek. -Az utat kisebb létszámmal is indíthatjuk,de más árakkal és más szolgáltatásokkal.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Terület: 70 273 km² (Magyarország területének háromnegyede).
-Népesség: kb. 4,6 millió (Magyarországénak kicsivel kevesebb mint fele).
-Államforma: köztársaság.
-Főváros: Dublin (népessége kb. 528 ezer,
          vonzáskörzetével együtt kb. 1,8 millió, 1900 kilométerre Budapesttől).
 
Országhívószám: +353. 
Pénznem: euró (EUR), váltópénze a cent (1 euró = 100 cent), 1 euró = 325 Ft (2018. július). Az aktuális árfolyam itt található. -Hivatalos nyelvek: angol, ír (gael). -Beszélt nyelvek: angol, ír.
 
Árak: a nyugat-európai színvonalnak megfelelő árakkal találkozunk. -Beutazási feltételek: érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. -Diplomáciai képviselet: magyar konzulátus: 2 Fitzwilliam Place Dublin 2., Telefon: Magyarországról: 00 353/1-661-3091; 1-661-3092; 1-661-3087; Írórszágból: 0/1-661-3091;1-661-3092;1-661-3087.
 
 
Éghajlat: az Atlanti-óceán és a Golf-áramlat hatásának köszönhetően kiegyenlített. Télen szinte soha nem esik a hőmérséklet -5 Celsius alá, nyáron pedig ritkán emelkedik 26 foknál magasabbra. A csapadék bőséges, leginkább a téli hónapokban, de bármikor előfordulhat. Dublinban minden hónapban hasonló mennyiségű eső esik, bár ez az ország legszárazabb területe.
 
Időeltolódás: télen-nyáron a magyarországi idő -1 óra (pl. amikor Budapesten dél van, Dublinban délelőtt 11 óra). -Közbiztonság: jó - csak a szokásos elővigyázatosságra van szükség. -Közlekedés: BALOLDALI. Sebességhatárok: lakott területen 50 km/h, lakott területen kívül 80-100 km/h, autópályán 120 km/h. Az úthálózat és a tömegközlekedési hálózat az utóbbi években jelentősen fejlődött.
 
 
Orvosi ellátás: magas szintű. A magyar társadalombiztosítással rendelkező utazók ugyanolyan feltétellel jogosultak igénybe venni a helyi egészségügyi szolgáltatásokat, mint az ír állampolgárok. Ehhez az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) megyei irodájában lehet kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel, TAJ-számmal, munkáltatói-, nyugdíjas- vagy diákigazolással. Az egészségügyi ellátásért változó mértékű önrészt kell fizetni. Célszerű külön baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást is kötni, amely bizonyos esetekben önrész nélküli ellátást tehet lehetővé, illetve amely az egészségügyi ellátás mellett egyéb károkra is fedezetet nyújt. -Szállások: vidéken számos bed & breakfast kategóriájú, általában családi tulajdonú magánszálláshely és bérelhető farmház áll a vendégek rendelkezésére. A városi szállodák ennél jóval drágábbak (különösen Dublinban), ezek a megszokott nemzetközi színvonalat nyújtják.
 
Ételek és italok, amelyeket érdemes kipróbálni: Full Irish breakfast: laktató reggeli, amely a következőket tartalmazza: tükörtojás, véres hurkához hasonló „black pudding”, májas hurkához hajazó „white pudding”, kolbász, szalonnaszelet, grillezett paradicsomszelet, pirított vagy szódakenyér, burgonyaröszti, paradicsomos bab és sültgomba Irish stew: tradícionális ír pörkölt, bárányhúsból, ritkábban marhahúsból, burgonyából, hagymából, petrezselyemből, káposztából, egyéb zöldségekből főtt, gulyásleves sűrűségű egytálétel
 
Dublin lawyer: whiskyben párolt homár tejszínes mártásban -Dublin coddle: húslében főtt kolbász hagymával, zöldségekkel, burgonyával -Colcannon: ír krumplipüré, fő összetevői a tört burgonya, kelkáposzta és újhagyma -Ír kávé: erős hosszú feketekávéhoz whisky-t öntenek barna cukorral összekeverve, tetejére tejszínt rétegeznek -Ír whiskey: Írországban készült, legalább három évig fahordóban érlelt whisky. Legnépszerűbb márkák: Bushmills, Tullamore Drew, Redbreast, Jameson, Paddy, Pow
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak