Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Izrael - Jordánia Körutazás (10 Nap/9 Éj)

E-mail

Ez a körutaztás összefüggő vallástörténeti és kulturális betekintést ad a Szent Föld történelméről és látnivalóiról. Jeruzsálem - a három világvallás központja a júdeai hegyvidéken, Nagy Heródes hősiesen védett erődje, a Galil tó szent hely után a Jordán-folyó határolja a két országot. A folyó keleti oldalán, Jordániában olyan emblematikus helyszíneket látogat meg, mint Madaba, a Nebo-hegy és Petra ősi városa

 
IZRAEL -
JORDÁNIA KÖRUTAZÁS 
 
Ez a körutazás összefüggő vallástörténeti és kulturális betekintést ad a Szent Föld történelméről és látnivalóiról a világra érdeklődő utazónak. Jeruzsálem - a három világvallás központja a júdeai hegyvidéken, Nagy Heródes hősiesen védett erődje, a Galil tó szent helyi után a Jordán folyó határolja a két országot. A folyó keleti oldalán, Jordániában olyan emblematikus helyszíneket látogat meg, mint Madaba, a Nebo-hegy és Petra ősi városa.
 
 
 
 
Időtartam:
utazással együtt 10 nap / 9 éj 
 
Útvonal:
4 éj Jeruzsálem, 2 éj Tiberias, 1 éj Amman, 1 éj Petra, 1 éj Tel Aviv 
 
Utazás:
Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon repülőjárattal, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 
 
Tervezett menetrend:
október 28. - Budapest: 10:20 - Tel Aviv: 14:35
november 6. - Tel Aviv: 20:00 - Budapest: 22:25 
 
Elhelyezés:
középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
 
Tervezett szállodák (vagy hasonló kategória):
Jeruzsálem: Jerusalem Gold
Galil tó: Jacob Hotel
Amman: Hair Palace
Petra: Moon
Tel Aviv: Prima Link Petah Tiqva 
 
Ellátás:
izraeli büféreggeli, felár ellenében vacsora (kötelező) 
 
Minimum létszám:
15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 
2019. ...........
 
 
 
Program: (10 Nap/9 Éj)
1. nap - Jeruzsálem
Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében.
Transzfer Jeruzsálembe, ahol szállás.
 
 
2. nap - Jeruzsálem
Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi vallási események színhelye a kies olajfa ligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta, fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése és itt látható a magyar címert is), majd az Óváros, Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek,a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Az óváros negyedei: Muszlim, örmény, keresztény, zsidó, marokkói negyedek. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálnak helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érdeknek is. Szállás Jeruzsálemben.
 
 
3. nap - Jeruzsálem
Szabad, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben: Yad Vashem - a Holocaust áldozatainak emlékparkja, Izrael Múzeum, Knesset, Menora, Szent János temploma Ein Karemben. Elutazás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb. 10 kilométerre, szorosan kapcsolódik az izraeli történelemhez és a vallások kultúrájához, gazdaságát leginkább a turizmus befolyásolja és alkotja. Szállás Jeruzsálemben.
 
 
4. nap - Jeruzsálem
Szabad vagy fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára: Massada a Júdeai sivatag keleti csücskén található, sziklafennsík. A Nagy Heródes által alapított erőd és palota i.e. 37 és 31 között védte a területet és folytatott máig fennmaradt hírű, heroikus harcot a behatolókkal. Utazás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd Massada - a világ nyolcadik csodájának tartott Heródes kori erőd maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. Szállás Jeruzsálemben.
 
 
5. nap - Tiberias
Elutazás észak felé: az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak megtekintése, Haifa a szép kikötőváros - a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről, Sepphoris - Mária feltételezett születési helye, Názáret: Angyali Üdvözlet temploma. Szállás Tiberias környékén.
 
 
6. nap - Tiberias
Egész napos fakultatív program: kirándulás a Galil-tó szent helyeire - Tiberias, a csodálatos Genezáreti tópart megtekintése, Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, a bizánci mozaik, majd Safed, a kabbalizmus fővárosa, és a Golan-fennsíkon a csodás kilátás a zöld Hula-völgyre. Hajózás a Genezáreti tavon. Szállás Tiberiasban.
 
 
7. nap - Amman
Reggeli elutazás Tabghába - a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne,majd a Jordán folyón a keresztelőhely megtekintése. Elutazás Jordániába, ahol első állomás Jerash. A csodás épségben megmaradt Oszlopok tere, Zeusz templom, Artemis templom és a többi épület hatalmas területen állnak, igazi ókori hangulatot árasztva. Továbbutazás a kb 48 km-re lévő Ammanba, rövid városnézés: Jordánia fővárosa a világ egyik legrégebbi folyamatosan lakott települése, fénykorát Traianus római császár idején Philadelphia néven élte. Szállás Ammanban.
 
 
8. nap - Petra
Utazás Madabába: a Szentföld bizánci mozaiktérképének megtekintése, majd továbbutazás a Nebo-hegyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet, majd a Kerak: a Keresztes lovagok vára következik. Az erődítmény megtekintése után utazás a nabateusok által alapított Petrába. Szállás Petrában.
 
 
9. nap - Tel Aviv
Reggel a sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, az egykori arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosának, Petrának megtekintése. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A Kincsesház oszlopos látványa majd mindenkinek ismerős az kalandfilmekből. Nabateus és Király sírok, a Dzsin sziklák (a bejáratnál lévő hatalmas sziklák), a Szik szurdok mind izgalmas látnivalót ígér. Délután elutazás Tel Avivba, ahol szállás.
 
 
10. nap - Tel Aviv
Transzfer a repülőtérre, visszautazás
Budapestre a menetrend szerint.
 
 

Részvételi díj: 389 000 Ft/Fő
Egyágyas felár: 139 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 95 000 Ft/fő
Félpanziós felár (kötelező): 35 000 Ft/fő
Vízumdíj és illetékek (Jordániai): 35 000 Ft/fő
 
Jeruzsálem új város és Betlehem*: 29 000 Ft/fő
Massada Holt-tenger*: 32 000 Ft/fő
Galil tó szent helyei*: 12 000 Ft/fő

 

A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyet Budapest - Tel Aviv - Budapest útvonalon, 
repülőtéri transzfereket és közlekedést, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 
9 éjszaka szállást reggelivel, 
a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetéssel, 
BBP baleset- betegség- és poggyász biztosítást, 
útlemondási biztosítást.
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illetékek és díjak, 
kötelező félpanzió, 
belépőjegyek, 
jordániai beutazási illeték, 
fakultatív programok*, 
helyi borravaló (kb. 70 USD/fő).
 

 

Hasonló utazások, szállások:

Jordánia

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak