Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Izrael: Tájak, Ízek, Vallások, Történelem

E-mail

Miért ez az út? /1. A három nagy világvallás szent helyszíneit egyszer az életben feltétlen látni kell! /2. Mert a gazdag programunkban olyan különlegességek is vannak, mint kibuc látogatás, piaclátogatás, csokoládé és borkóstolás. /3. Mert a programunk a tájakra, ízekre vallásokra és történelemre is fókuszál, amitől gazdagabb részletesebb képet kapnak az utasaink Izraelről.....

 
Izrael: Tájak, Ízek,
Vallások, Történelem
 
 
Miért ez az út? /1. A három nagy világvallás szent helyszíneit egyszer az életben feltétlen látni kell! /2. Mert a gazdag programunkban olyan különlegességek is vannak, mint kibuc látogatás, piaclátogatás, csokoládé és borkóstolás. /3. Mert a programunk a tájakra, ízekre vallásokra és történelemre is fókuszál, amitől gazdagabb részletesebb képet kapnak az utasaink Izraelről.
 
 
Utazás:
repülővel, 
menetrend szerinti közvetlen járattal
(9 Nap/8 Éj) -vagy (8 Nap/7 Éj)
Az ünnepi időszakra való tekintettel (zsidó újév) a programok
sorrendi változtatásának jogát helyi partnerünk fenntartja! 
 
Várható menetrend (változhat):
Október 29. Budapest – Tel Aviv 10:50 15:00 LY2366
November 06. Tel Aviv – Budapest 07:05 09:35 LY2365
 
Elhelyezés:
helyi 4*os szállodákban, 
kétágyas szobákban
 
Ellátás:
félpanzió
 
2019.03.17 - 03.24.
 
2019.04.07 - 04.14.
 
2019.05.16 - 05.23.
 
 
 
 
Az ünnepi időszakra való tekintettel (zsidó újév) a programok
sorrendi változtatásának jogát helyi partnerünk fenntartja! 
 
Program: (9 Nap/8 Éj) -vagy (8 Nap/7 Éj)
1. nap/október 29.: Budapest – Tel Aviv – Haifa – Galileai-tó
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés után tovább utazás Haifába. Először a „haifai csodát”, a Bahai kertet - amely az UNESCO világörökség része - keressük fel. A kertből gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Sétánk alatt megismerkedünk a Bahai vallással, történelmével, a kert történetével. Ezután a Kármel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist (Tenger Csillaga) látogatjuk meg. A program végeztével transzfer a Galileai-tó partján fekvő szállásunkhoz. Vacsora és szállás a Galileai-tó partján (3 éj). Szállás: Kinar Galilee Hotel and Holiday Resort.
 
 
2. nap/október 30.: Akko – Názáret – Tábor  hegy
Reggeli után első állomásunk Akko kikötővárosa lesz. A városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet, a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékei sem maradnak ki. Következő úti célunk egy fűszerfarm lesz, ahol megismerkedünk a helyben termelt fűszerekkel, felhasználási lehetőségeikkel. Ezután tovább utazunk Názáretbe, ahol megnézzük Mária-kútját, a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet Bazilikát. A templom egy domboldalba épült egy barlang fölé, a domborzati viszonyok miatt többszintes elhelyezkedéssel. Ez az a hely, ahol az evangélium szerint Gábriel arkangyal hírül adta Máriának a Megváltó születését, s ahol Jézus élete legnagyobb részét is töltötte. Immár másfél évezrede látogatott keresztény zarándokhely. Mai utolsó állomásunk a Tábor hegy, Jézus színeváltozásának a helyszíne, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az Izraeli völgyre. Visszautazás a Galileai-tóhoz, vacsora a szállodában.
 
 
3. nap/október 31.: Galileai-tó – Kapernaum – Taghba
Reggeli után a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel Kapernaumban és Taghbában. Megállunk a Nyolc Boldogság hegyénél, majd a Ferences Kápolnánál, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt, ezt követően Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál is. Majd a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg. Hajókázás a tavon, majd látogatás a Jordán folyónál található Yardenit hivatalos keresztelőhelynél. Ellátogatunk egy kibucba, ahol a kertészetben a világ legismertebb datolya fajtáit termesztik, megismerkedünk a termesztés módjaival, a fajtákkal és persze a kóstolás sem fog elmaradni. Vacsora a szállodában.
 
 
4. nap/november 1.: Jerikó – Jordán-folyó – Masada
– Holt-tenger
Reggeli után Jerikóba indulunk, majd Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után Masada felé haladunk, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a Múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, leereszkedünk a Holt tengerhez, ahol fürdési-mártózási lehetőség lesz. A nap végén utazunk tovább a szálláshelyre, Betlehembe. Vacsora és szállás Betlehemben. (5 éj). Szállás: Manger Saint Joseph Hotel  (új 4*-os szálloda, szeptemberben nyílik)
 
 
5. nap/november 2.: Jeruzsálem
Reggelit követően Jeruzsálembe indulunk. Először az Olajfák hegyére látogatunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra.Ezután a Getsemáné-kertbe megyünk és megnézzük Szűz Mária sírját is. Majd az óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg és Dávid király sírját valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.
 
 
6. nap/november 3.: Jeruzsálem
Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Templom hegyet, ezen belül a Siratófalat, a Sziklamecsetet (kívülről) és a színes bazárokat. Utunk a via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Visszautazás Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés Templomát keressük fel. A hagyomány szerint Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. Vacsora a szállodában.
 
 
7. nap/november 4.: Jeruzsálem
Reggeli után Jeruzsálembe utazunk. Első állomásunk az Izraeli Múzeum lesz, ahol megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket. A múzeum végeztével a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú Menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg, majd a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni. Ezt követően Ein Karembe látogatunk, mely régen egy hangulatos falucska volt, mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János, megnézzük a Szent János templomot. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szállodában.
 
 
8. nap/november 5.: Tel Aviv – Jaffa
Reggeli után Jeruzsálem közelében felkeresünk egy híres borászatot, ahol borkóstoláson veszünk részt. Ezt követően Tel Avivba látogatunk, rövid városnézés során ismerkedés a Bauhaus építészet stílusjegyeivel a híres lakónegyedben, mely 2003 óta az UNESCO világörökség része. Ezután megnézzük Jaffa óvárosát és a régi kikötőt, majd visszautazunk Betlehembe. Vacsora a szállodában.
 
 
9. nap/november 6.: Betlehem – Tel Aviv – Budapest
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és
utazás Budapestre a menetrend szerint.
A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 
 
 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Program: (8 Nap/7 Éj) szerint!
1. nap/szeptember 9.: Budapest – Tel Aviv - Betlehem
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a menetrend szerint, majd továbbutazás Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés Templomát keressük fel. A hagyomány szerint Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. A templom együttes megtekintése után vacsora és szállás Betlehemben. (3 éj). Szállás: Manger Square Hotel  
 
 
2. nap/szeptember 10.: Masada – Holt - tenger – Jerikó
Reggeli után utazunk a Júdeai sivatagba. Masada felé haladunk, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a Múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, leereszkedünk a Holt tengerhez, ahol fürdési-mártózási lehetőség lesz. Továbbutazunk Jerikóba, Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után a nap végén utazunk vissza Betlehembe. Vacsora a szállodában.
 
 
3. nap/szeptember 11.: Jeruzsálem
Reggeli után utazunk Jeruzsálembe. Elsőként az Olajfák hegyére látogatunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Séta a Getsemáné-kertben, majd megnézzük Szűz Mária sírját is. /Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Templom hegyet, ezen belül a Siratófalat, a Sziklamecsetet (kívülről) és a színes bazárokat. Utunk a via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, sétánkat a Golgota hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Visszatérés Betlehembe, vacsora a szállodában.
 
 
4. nap/szeptember 12.: Akko – Haifa - Názáret
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából és a tengerpart felé vesszük az irányt.  Első állomásunk Akko kikötővárosa lesz. A városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet, a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékei sem maradnak ki. Ezután felkeressük a híres Zihron Yayakovban található borászatot, ahol bor és csokoládékóstoláson veszünk részt. Haifa-ban a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist (Tenger Csillaga) látogatjuk meg. Ezt követően a „haifai csodát”, a Bahai kertet - amely az UNESCO világörökség része - keressük fel. A kertből gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Sétánk alatt megismerkedünk a Bahai vallással, történelmével, a kert történetével. A program végeztével Názáretbe utazunk, vacsora és szállás Názáretben (3 éj). Szállás: Ramada Nazareth Hotel
 
 
5. nap/szeptember 13.: Tábor hegy – Názáret
Reggel első úti célunk egy fűszerfarm lesz, ahol megismerkedünk a helyben termelt fűszerekkel, felhasználási lehetőségeikkel. Következő állomásunk a Tábor hegy, Jézus színeváltozásának a helyszíne, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik az Izraeli völgyre. Ezután visszautazunk Názáretbe, ahol megnézzük Mária-kútját, a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet Bazilikát. A templom egy domboldalba épült egy barlang fölé, a domborzati viszonyok miatt többszintes elhelyezkedéssel. Ez az a hely, ahol az evangélium szerint Gábriel arkangyal hírül adta Máriának a Megváltó születését, s ahol Jézus élete legnagyobb részét is töltötte. Immár másfél évezrede látogatott keresztény zarándokhely. Vacsora a szállodában.
 
 
6. nap/szeptember 14.: Galileai-tó – Kapernaum – Taghba
– Jordán-folyó
Reggeli után a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel Kapernaumban és Taghbában. Megállunk a Nyolc Boldogság hegyénél, majd a Ferences Kápolnánál, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt, ezt követően Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál is. Majd a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg. Hajókázás a tavon, majd látogatás a Jordán folyónál található Yardenit hivatalos keresztelőhelynél. Ellátogatunk egy kibucba, ahol a kertészetben a világ legismertebb datolya fajtáit termesztik, megismerkedünk a termesztés módjaival, a fajtákkal és persze a kóstolás sem fog elmaradni. A program végeztével visszatérünk Názáretbe, vacsora a szállodában.
 
 
7. nap/szeptember 15.: Jeruzsálem
Reggeli után Jeruzsálembe utazunk, ahol első állomásunk Ein Karem lesz. Régen egy hangulatos falucska volt, mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János, megnézzük a Szent János templomot, majd a Jaffa-i és a Sion kapuhoz érkezünk, innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Transzfer a szállodába, vacsora és szállás Jeruzsálemben (1 éj). Szállás: Tantur Hills Hotel
 
 
8. nap/szeptember 16.: Jeruzsálem – Tel Aviv – Budapest
Korai reggeli után először a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú Menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg, majd látogatás az Izraeli Múzeumba, ahol megnézzük a rejtélyes holt-tengeri tekercseket. Ezután a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni. Délután transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre a menetrend szerint.
A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 
 
UNESCO Világörökségi helyszínek
Masada
Tel Aviv
Haifa - Bahai kert
Kármel-hegy
Akko óvárosa
 
 
 
 
Részvételi díj: Adott a Dátumhoz!
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
7 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a magyar nyelvű idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőjegyet illetékkel: kb. 99 000 Ft/Fő
borravalókat: kb. 5 USD/fő/nap
útlemondási biztosítás
egyágyas felár: 115 000 Ft/1 Fő /márciusban: 98 000 Ft
BBP biztosítást
Ehhez a körúthoz nem tartozik fakultatív program.
 

 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak