Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Kalandozás Dél-Lengyelországban (4 Nap/3 Éj)***

E-mail

Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről.

 

Kalandozás: 

Dél-Lengyelországban (4 Nap/3 Éj)

 

 

Utazás: Légkondicionált autóbusz

Szállás: 3*** szálloda

Ellátás: Reggeli (fakultatív vacsora)

 

2018.03.15 - 03.18. 

-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ VIP

 

2018.04.28 - 05.01.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

2018.05.18 - 05.21.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 
2018.06.12 - 06.15.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ
 
 
2018.06.30 - 07.03.
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
2018.07.23 - 07.26.
-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

2018.08.05 - 08.08.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

2018.08.13 - 08.16.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

2018.09.04 - 09.07.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

2018.09.23 - 09.26.

-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ

 

2018.10.20 - 10.23.

-BETELT !!! / 1. BUSZ

 

 

Program: (4 Nap/3 Éj)
1. nap: Szeged (Pécs, Debrecen) – Budapest –

Zakopane – Krakkó (580 km)
Reggel parassapusztai határátlépéssel megyünk Szlovákiába. Az országon áthaladva, kisebb pihenőkkel érkezünk Lengyelországba. A délelőtt folyamán egy mesés városkában állunk meg. Zakopane csodálatos fekvésű település, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, a hatalmas piac, az új Fogadalmi fatemplom, a Gubalowka-hegy mind ezt a tényt bizonyítják. A szabadidő vásárlási lehetőség a piacon és a városban. Ezt követően Krakkó melletti szállásunkra utazunk, fakultatív vacsora (3 éj).


2. nap: Auschwitz – Czestochowa (360 km)
Reggeli után mindenki eldönti, hogy sétál, kirándul a szálloda környékén, vagy eljön velünk egy nagyon érdekes kirándulásra. Először a történelem egyik legmegrázóbb helyszínét keressük fel. Az auschwitzi láger manapság már csak emlékhely. A helyi idegenvezetőnk beszél az itt történt sajnálatos eseményekről. Ezt követően a birkenaui tábornál is megállunk egy rövid időre, ahol szintén lehet fényképezni. A megrázó látványok után kifejezetten jó a nyugodt zarándokhely felkeresése Czestochowaban, ami e nagy katolikus ország legismertebb zarándokhelye. A Jasna Gorai kolostort a magyar pálos rend alapította 1382-ben, nevét is a magyar pálosoktól kapta. A Fekete Madonna kegykép két évvel később került a kolostorba. Azóta is hívők százezrei zarándokolnak a kápolna szentéjéhez. A helyszínen nekünk is lesz időnk egy kis elmélyülésre. Estére érünk vissza a szállásunkra. Fakultatív Auschwitz – Czestochowa kirándulás (belépővel, helyi idegenvezetővel): 5.800,- Ft. Mivel előzetesen kell a belépőjegyeket megrendelni, utólagos jelentkezés esetén az auschwitzi belépést nem tudjuk garantálni.


3. nap: Wieliczka - Krakkó (30 km)
Reggeli után napunkat a világörökségi listán is szereplő wieliczkai sóbányába megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula partján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termekben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Krakkó felfedezése a belvárossal folytatódik. Fő látványosságok: Rynek, Posztóház, Mária-templom. Szabadprogramunk után egy hangulatos kisbusszal utazunk vissza a buszhoz, közben a város újabb arcát ismerjük meg. Szállás mint előző napokon.


4. nap: Nedec vára - Dunajec – Budapest (420 km)
Reggeli után hazaindulunk. Elsőként felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a szlovák határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban van. Ezt követően egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finomságait lehet megkóstolni. Ezt követően rövid pihenőkkel hazautazunk Magyarországra. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.


 

Részvételi díj: 49.550 Ft/Fő

 
 
Részvételi díj tartalmazza:
Idegenvezetőt
Utazás: Légkondicionált autóbusszal
Szállás: *** szálloda
Ellátás: Reggeli 
 
 
Részvételi díj nem tartalmazza:
Egyágyas felár: 17.000 Ft/Fő
Fakultatív vacsora (3 alkalom): 9.500 Ft/Fő
BBP utas Biztosítás - Classic: 2.320 Ft/Fő (68 éves kor -ig)
Belépők Össz.: kb. 10 €/Fő + 207 PLN/Fő + Fakultatív Program
 
 
Fakultatív kirándulás: 
Auschwitz – Czestochowa kirándulás: 5.800 Ft/Fő
 
A kirándulás Auswitz-Czestochova uticél, az emberekben vegyes érzelmeket válthat ki. Akár a szörnyűségesekkel történő szembesülés, akár az emberi szenvedés érzékelése, valamint az ott elmondottak és látottak együttes hatása nem minden nap éri az embert. A séta a táborban helyi vezetés mellett történik, ez adhat a múlt eseményeiről hiteles képet. Ezután egy rövid időre megállunk az 1942-ben létesített Birkcnavi tábornál egy fényképezés idejére. Déli órákban indulunk tovább egy olyan helyre, mely a lengyel ember számára a legfontosabb zarándokhely. Jasna Gora története, mely 7 évszázadon keresztül ível egyben Lengyelország történelmét is tükrözi. A 300 m magasan kiemelkedő "hegy"tetején egy erőd közepén áll a kápolna, a szerzetesek épülete, a kincstár, a székesegyház. A kápolnában őrzik a fára festett "Szent Család" képet, melyet a legenda szerint Sz. Lukács Evangélista készített arra az asztallapra, melyen a család étkezett. 1979-ben II. János Pál látogatása alkalmával kapta meg az egyik legnagyobb pápai kitüntetést, az Arany Rózsát. A három nap alatt 3,5 millió ember érkezett a városba a nem mindennapi eseményre. Jasna Gora nevet a magyar pálos rendi szerzetesek adták a helynek, melyet Budán levő anyakolostoruk után neveztek el, mely a Fényes hegyen volt. A szerzetesek a XIV. század végén érkeztek Czestochovába, és Opolei Ulászló bízta a képet a szerzetesekre. A kirándulás az egész napot veszi igénybe ás közvetlen vacsora előtt érkezünk szálláshelyeinkre.
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak