Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Kappadókia: Kis-Ászia Tündérvilága (8 Nap/7 Éj)

E-mail

Kappadókia Törökország egyik legszebb és legkülönlegesebb tájegysége, mely a földalatti városaival, „Tündérkéményeivel” nem csak az utazót ejti ámulatba, de számos filmest is megihletett már. Hőlégballonozás közben válik teljessé az élmény! Antalyatengerpartján pedig kiváló lehetőség nyílik kipihenni az utazás fáradalmait.

 
Kappadókia: (8 Nap/7 Éj)
Kis-Ászia Tündérvilága
 
Kappadókia Törökország egyik legszebb és legkülönlegesebb tájegysége, mely a földalatti városaival, „Tündérkéményeivel” nem csak az utazót ejti ámulatba, de számos filmest is megihletett már. Hőlégballonozás közben válik teljessé az élmény! Antalya tengerpartján pedig kiváló lehetőség nyílik kipihenni az utazás fáradalmait.
 
 
 
Utazás:
repülővel, 
menetrend szerinti járattal
 
Elhelyezés:
helyi 4*os szállodákban, 
kétágyas szobákban
 
Ellátás:
félpanzió
 
 
2019.05.21 - 05.28.
 
 
 
 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Antalya
Elutazás Budapestről közvetlen járattal, Antalyaba.
Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szállás Antalyaban (1éj).
 
 
2. nap: Antalya – Mevlana kolostor – Kappadókia
Reggeli után Kónyába utazunk a Szeldzsuk Birodalom az Ikoniumi Szultánság egykori fővárosába, amely ma is híres zarándokhely. /Meglátogatjuk a Mevlana kolostort, ahol a névadó perzsa költő és filozófus Dzsalál ad-Dín Rúmí sírja is található, valamint itt alapították a kerengő dervisek rendjét is. A kolostor az Iszlám Művészet Múzeumának is helyet ad, amely a török iparművészet remekeit mutatja be. A programot követően utazás Kappadókiába. Érkezés után vacsora. Szállás Kappadókiában (3 éj).
 
 
3. nap: Göreme
Reggeli után megkezdjük az ismerkedésünket Kappadókiával. Elsőként a Göreme Nemzeti Parkban található freskókkal díszített, híres és egyedülálló barlangtemplomokat látogatjuk meg, amelyek az UNESCO világörökségi listán is szerepelnek. A természet csodái vesznek körül minket, a természet igazán megmutatta micsoda fantáziával bír. A táj, sziklafalakból, tufapiramisokból, kúpokból áll melyek a sok lyukkal egy hangyabolyra emlékeztetnek minket. Következő megállónk a Simeon völgyben, más nevén a Szerzetesek völgyében, vagy népszerűbb, ismertebb nevén a „tündérkényények völgyében” lesz. Ez a vidék mindenkit ámulatba ejt a csoportokban álló tíz méter magas tufakúpjaival. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál tárul elénk a legszebb panoráma. A nap végén meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt, ahol helyben előállított anyagokból (selyem, gyapjú és pamut) készülnek a szőnyegek. Avonosban a fazekasoknál is megállunk és teszünk egy sétát.
 
 
4. nap: Ihlara-völgy
Reggeli után Ihlara-völgybe kirándulunk. A tájat egy vulkáni tevékenység alakította ilyenné, amely a kitörések alkalmával vulkáni hamuval borította be a környezetét. Az első emberek először a VII. században telepedtek meg a környéken. Kappadókia területe ezernyi látnivalót kínál, holdbéli tája különleges formáival, alakzataival, ember alkotta barlangjaival, templomaival, vonzza a látogatókat. Felkeressük az Ihlaravölgyet és a földalatti várost.
 
 
5. nap: Sultanhan – Antalya
A mai napon Antalyaba utazunk. Magunk mögött hagyjuk Kappadókia varázslatos világát, tündérhegyeit, barlangjait, földalatti városait. Útközben megállunk és megnézzük a szeldzsuk időkből származó Sultanhan - i karavánszerájt. Ezt követően a festői Taurus (Toros) hegységen keresztül visszatérünk a Földközi - tenger partján lévő híres török üdülővárosba, Antalyaba. Utazás a szálláshelyre, Antalyaba. Szállás Antalyaban (3 éj).
 
 
6. nap: Antalya – Kalpuzkaldiran vízesés
Reggelink után egész napos városnéző túrára megyünk. A Taurus (Toros) hegység ölelésében fekvő Antalaya-t, a Török Riviéra legszebb városát ismerjük meg. Megnézzük, többek között a város szimbólumait, az Óratornyot, a Yivli Minaretet. A Kaleici városrészben fekvő védett görög és török házak között tett gyalogos sétánk közben több manufaktúrába, műhelybe is ellátogatunk, megismerkedünk a helyi mesteremberek munkáival, termékeivel a török kézművesipar remekeivel. A programunk végén, felkeressük antalaya legszebb vízesését, a Karpuzkaldiran, más nevén Alsó-Düden vízesést is.
 
 
7. nap: Antalya szabad program
A mai napon szabad program. Pihenhet kedvére, vagy idegenvezetőnk kíséretében egy fakultatív program keretében fedezze fel Antalya környéket, vagy nézelődhet, vásárolhat a város, nyüzsgő üzleteiben, bazárjában. A bátrabbak kipróbálhatják a tengeralattjárós programot, de egy látogatás a város egyik török fürdőjében is igazán kellemes kikapcsolódást ígér. Akik egész napos programot keresnek azoknak a Green Canyon, egész napos hajókirándulás lehet a megfelelő választás, mely ebédet is tartalmaz.
 
 
8. nap: Antalya – Budapest
Reggeli után elhagyjuk a szálláshelyünket és menetrend
függvényében hazautazás Budapestre.
 
UNESCO világörökségi helyszínek:
Göreme Nemzeti Park
 
 
 
Részvételi díj: 199.000 Ft/Fő
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
szállásokat helyi 4*- os szállodákban félpanziós ellátással
helyi közlekedést autóbusszal
belépőt a megadott programokra
magyar nyelvű idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
nemzetközi repülőjegyeket illetékkel: 85.000 Ft/Fő (változhat)!
borravaló: 4-5 USD/fő/nap
útlemondási biztosítás: 1,5 %
egyágyas felár: 50 000 Ft/Fő
BBP utasbiztosítás: 9.000 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
 

 

 

Hasonló utazások, szállások:

Törökország

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak