Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Kína Császárvárosok (15 Nap/13 Éj)

E-mail

Peking • Yu Yong-hágó - Nagy Fal • Longmen barlangok • Shaolin templom • Yuntai-hegy • Xian • Hangzhou • Shanghai • Suzhou -UNESCO világörökségek a teljes utazás alatt

 
Kína Császárvárosok (15 Nap/13 Éj)
 
Körutazásunk hosszú évek óta a legnépszerűbb programunk. Két hét alatt a hatalmas kiterjedésű ország legfontosabb látnivalóit kereshetik fel. Az utazás programja az egykori császári birodalom fővárosait veszi sorra. Peking után újdonságként került a programba Luoyang és környéke, mely szintén az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt. Itt láthatók a Világörökség részét képező Longmeni sziklatemplomok, a harcművészetéről híres Shaolin templom és a csodálatos geológiai képződményekkel tarkított Yuntai-hegy Geo Park. Az agyaghadseregéről ismert Xian látnivalói után meglátogatják Hangzhout, a teatermesztés egyik kínai fellegvárát, valamint Suzhout, amely a selyemgyártásáról és a kertépítéséről híres. Az utazás végén a jelen és a jövő városa, Sanghaj mutatkozik be. A folyamatos látványosságok mellett a tradicionális kínai konyha is maradandó élményt nyújt. Utasaink kényelme érdekében a körutazás során nem utazunk éjszakai hálókocsis vonattal, csak a legmodernebb expresszvonatokkal és Xian–Hangzhou között belföldi repülőjárattal.
 
 
Utazás:
menetrendszerinti repülőjárattal Budapest - Peking (közvetlen járat) és Sanghaj - Budapest között, Peking - Luoyang - Xian között expresszvonaton, Xian - Hangzhou között belföldi repülőjáraton, Hangzhou - Shanghai között expresszvonaton és légkondícionált autóbusszal 
 
Időtartam:
utazással együtt 15 nap / 13 éj 
 
Útvonal:
3 éj Peking, 3 éj Luoyang, 2 éj Xian, 2 éj Hangzhou, 3 éj Sanghaj
 
Tervezett menetrend:
augusztus 22. Budapest 21:10 Peking 13:05
szeptember 5. Sanghaj 07:55 Peking 10:10
szeptember 5. Peking 13:05 Budapest 19:40 
 
Peking • Yu Yong-hágó - Nagy Fal • Longmen barlangok •
Shaolin templom • Yuntai-hegy • Xian • Hangzhou • Shanghai •
Suzhou - UNESCO világörökségek a teljes utazás alatt
 
Elhelyezés:
középkategóriájú szállodákban, kétágyas szobákban
Peking, Beijing Plaza Hotel vagy hasonló
Louyan, Peony Plaza vagy hasonló
Xian, Skytel Hotel vagy hasonló
Hangzhou, Best Western Premier Hotel vagy hasonló
Sanghaj, Zhog Xiang Hotel vagy hasonló 
 
Ellátás:
reggeli, felár ellenében félpanzió
(többfogásos kínai ebéd és egy alkalommal búcsúvacsora a program szerint) 
 
Minimum létszám:
15 fő (a fakultatív programokra 10 fő)
 
 
2018.08.22 - 09.05.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT 
 
Az utazás programja az egykori császári birodalom fővárosait veszi sorra, köztük  Luoyangot és környékét, ahol a Világörökség részét képező Longmeni sziklatemplomok, a harcművészetéről híres Shaolin templom és a csodálatos geológiai képződményekkel tarkított Yuntai-hegy Geo Park található. Az agyaghadseregéről ismert Xian látnivalói után látogatás Hangzhouba, a teatermesztés egyik fellegvárába, valamint Suzhouba, amely a selyemgyártásáról és a kertépítéséről híres. Az utazás végén a jelen és a jövő városa, Shanghai mutatkozik be.
 
 
 
Program: (15 Nap/13 Éj)
1. nap / augusztus 22.
Elutazás Pekingbe  menetrendszerinti repülőjárattal.
 
 
2. nap /augusztus 23. / Peking
Megérkezés Kína fővárosába, a szállás elfoglalása. Délután az Ég Templomának megtekintése, majd szállás Pekingben. Peking a világ legnépesebb államának fővárosa, egyike a Négy Ősi Kínai Fővárosnak. A városban érdekesen keveredik az ezeréves ősi kínai kultúra (az i.e. 1000 évből is találhatók maradványok a városban), a Ming- és Csing-dinasztia idejéből származó csodálatos templomok, a lassan közel 70 éves maoista kommunista hagyományok és az ultramodern felhőkarcolók.
 
 
3. nap / augusztus 24. / Peking
Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb található, látogatható részéhez. A Nagy Fal az i.e. 3. század és a 17. század eleje között Kína északi határán épített erődítményrendszerek összessége, amelynek célja az volt, hogy a földművelő Kínát megvédje az északi nomád törzsek támadásaitól. Hossza közel 7000 km és méretei valóban lenyűgözőek. Kirándulásunk során a helyőrség helyreállított házainak megtekintése és séta a Nagy Falon, majd a Ming-császárok temetkezési helyének meglátogatása, ahol az egyik feltárt sírkamra is bejárható, majd gyaloglás a Szellemek Útján.
Szállás Pekingben.
 
 
4. nap / augusztus 25. / Peking
A pekingi városnézés folytatása: a világ legnagyobb tere a Tienanmen tér, a Mennyei Béke Tere (fő látnivalók: Mao Ce-tung mauzóleuma, Népi Gyűlés Háza, Pekingi Nemzeti Múzeum, Népi Hősök Emlékműve), majd a Tiltott Város megtekintése, mely a Ming-dinasztiától a Csing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az 1406. és 1420. között épült komplexum 980 épületből, bennük 8707 szobából áll, és 720 000 négyzetméteren terült el. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve. A „tiltott” kifejezés arra utal, hogy senki nem léphetett be a területére engedély nélkül. Ebéd után kirándulás a Nyári Palotához: a császári kert, a „hosszú folyosó” a Kunming-tó mellett, valamint a „Márványhajó” megtekintése. Látogatás a 2008-as olimpia színhelyére, a „Madárfészek” megtekintése. Fakultatív program: Pekingi kacsavacsora.
Szállás Pekingben.
 
 
5. nap / augusztus 26. / Luoyang
Délelőtt Hutong túra keretében ismerkedés a pekingi tradicionális lakónegyeddel. (A hutong a császári Kína egy jellegzetes városi településformája, amely kifelé csak bejáratokkal tagolt negyedekből áll. A bejárati ajtó mögött egy-egy földszintes lakóépület helyezkedik el olyan belső udvarral, amelyből az egyes helyiségek nyílnak. Sem az utcára, sem a szomszédos lakóépületekre nem néz ablak. A bejárati ajtó díszítése árulja el a lakó társadalmi helyzetét.) Látogatás a ma is működő Láma templomba. Ez az egyik legnagyobb és legjelentősebb tibeti buddhista monostor a világon. Az építmény és a templomi alkotások a han kínai és tibeti stílus kombinációi. Utána vásárlási lehetőség a híres selyempiacon, ahol 1700 árus kínálja portékáit. Elutazás expresszvonattal a titokzatos és nagy múltú Luoyangba, mely az ősi Kína egyik legjelentősebb városa volt.
Szállás Luoyangban.
 
 
6. nap / augusztus 27. / Luoyang
Látogatás a Világörökség részét képező Longmen barlangtemplomokhoz, ahol több mint 1300 barlangot, 2345 cellát valamint több mint 50 pagodát vájtak a folyó két partján húzódó meredek sziklafalba. A csodálatos sziklatemplomokat és az itt található közel tízezer buddha szobrot a kínai buddhista szobrászat egyik legszebb példájának tartják. Ezután a híres Shaolin templom megtekintésére kerül sor, mely a kínai kungfu és a zen - kínai nevén chan - buddhizmus 1500 éves bölcsője. A harcművészeti bemutatók mellett különleges látnivaló az itt található pagodaerdő is.
Szállás Luoyangban.
 
 
7. nap / augusztus 28. / Luoyang
Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás a Yuntai-hegy Geo Parkba, mely a hegyet állandóan borító felhőkről és páráról kapta nevét. A hegy egyedülálló geológiai képződményeiről és gazdag természeti látnivalóiról híres, többek között itt található Kína legnagyobb vízesése, a Yuntaitian. A dús növényzetű, erdőkkel borított hegyet mély völgyek, tavak, számos vízesés és patak szabdalja. A táj arculatát a rendkívüli mészkőformák határozzák meg, a víz ereje különféle formákat alakított ki a nagyobb mészkősziklákból, igen csodálatos látványt nyújtva. A Yuntai-hegy karsztformái nem hasonlítanak a déli területeken találhatókhoz, ez teszi olyan különlegessé a Yuntai-t, amit az UNESCO 2004-ben a Globális Geopark Hálózat egyikévé választott.
Szállás Luoyangban.
 
 
8. nap / augusztus 29. / Xian
Délelőtt elutazás az expresszvonattal Xianba, a Világörökség részévé nyilvánított agyaghadsereg megtekintése. A város az egyik legősibb település Kína területén, mintegy 3000 éves múlttal rendelkezik. A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618-906) Csangan néven a császári Kína fővárosa volt. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. A híres selyemút is innen indult. A várostól nem messze található az agyaghadsereg és a kínai piramisoknak nevezett ősi temetkezési halmok. Az agyaghadsereg az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét védő agyagkatonák, lovak, kocsik és zenészek elnevezése. A szobrokat helyi földművesek kútásás során fedezték fel 1974 márciusában, négy méteres mélységben. A figurák magassága 184-197 centiméter között változik, attól függően, hogy milyen szerepet töltöttek be a hadseregben. Az alakok között vannak katonák, parasztok, lovak, hivatalnokok, akrobaták, lány-szobrok, erőművészek és zenészek. A jelenlegi becslések szerint a 3 nagy egységre tagolódó árok- és gödörrendszerben körülbelül 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas található - többségük még mindig a föld alatt van betemetve.
Szállás Xianban.
 
 
9. nap / augusztus 30. / Xian
Délelőtt városnézés Xianban: látogatás a Shaanxi Történeti Múzeumba, majd az ősi városfal és bástyák, valamint a Nagy Vadlúd Pagoda megtekintése. Séta az óvárosban, a muszlim piac és a Nagymecset megtekintése.
Szállás Xianban.
 
 
10. nap / augusztus 31. / Hangzhou
Reggel elutazás repülővel Hangzhouba, amelyet már a nyugati utazók is fényűző nagyvárosként írtak le. A város híres történelmi emlékhelyeiről és természeti szépségeiről, Kína tíz legszebb városa között tartják számon. Hangzhou volt a fővárosa a Wuyue Királyságnak 907 és 978 között, az Öt Dinasztia és Tíz Királyság korában. Akkoriban Xifu volt a neve, és a 10. században Dél-Kínának nemcsak egyik igazgatási, hanem kulturális központja is volt. Megérkezés után transzfer a szállodába, majd hajókirándulás a híres Nyugati tavon.
Szállás Hangzhouban.
 
 
11. nap / szeptember 1. / Hangzhou
Városnézés Hangzhouban: a Lingyin-templom termeinek és híres szobrainak megtekintése, majd látogatás a Leifeng pagodához, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tóra, majd ismerkedés a környék híres teafajtáival egy ültetvényen. Ezután a neves Taiji Teaházban „teaceremónia” szertartáson vehetnek részt, ahol a mesterek akrobatákat megszégyenítő ügyességgel töltik meg a teáscsészéket.
Szállás Hangzhouban.
 
 
12. nap / szeptember 2. / Sanghaj
Délelőtt elutazás expresszvonattal Sanghajba. A kelet-kínai tengerpart középső részén, a Jangce torkolatvidékén, a folyam Huangpou nevű kis mellékfolyójának két partján elterülő Sanghaj „a Kelet Párizsa”, Kína legnépesebb és egyben gazdaságilag egyik legjelentősebb metropolisza. 1990. után, a Teng Hsziao-ping által bevezetett kínai gazdasági reform nyomán Sanghaj gazdasági virágzásnak indult, és 2005-re a világ legnagyobb teherkikötőjévé vált. Míg a várost kettéosztó Huangpu-folyó nyugati partján a hajdani európai gyarmattartó hatalmak régi épületei sorakoznak, addig a keleti parton a „kínai Manhattan” lélegzetelállító felhőkarcoló-erdeje látható. Délután séta a Bundon és a híres Nanjing bevásárló utcán, majd hajókirándulás a Huangpu folyón, mely során az esti fényárban úszó város látványában gyönyörködhetnek.
Szállás Sanghajban.
 
 
13. nap / szeptember 3. / Sanghaj
Szabad vagy egész napos fakultatív kirándulás a kertjeiről és selyemgyártásáról híres Suzhouba. Hajókázás a csatornákon. Látogatás a híres „Szerény hivatalnok” kertben és egy helyi selyemműhelyben.
Szállás Sanghajban.
 
 
14. nap / szeptember 4. / Sanghaj
Városnézés Sanghajban: a Jade Buddha Templom megtekintése, majd látogatás a Yu-Yuan kertbe, végül a 420,5 m magas Jinmao toronyba, ahol a 88. emeleten lévő kilátóból az egész város látható.
Szállás Sanghajban.
 
 
15. nap / szeptember 5. /Sanghaj
Korai transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre átszállással.
 
 
 
Részvételi díj: 449.000 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
utazást a leírásban szereplő repülőjáratokkal, 
a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 
Kínán belül expresszvonattal II. osztályon és légkondicionált autóbusszal, 
13 éjszaka szállást,
reggelis ellátást, 
a megadott programokat, 
a magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az út teljes időtartama alatt, 
BBP baleset- betegség- és poggyász biztosítást, 
Útlemondási biztosítást.
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Egyágyas felár: 128 000 Ft/fő
Repülőtéri illetékek és díjak: 155 000 Ft/fő
Vízumdíj: 25 000 Ft/fő
Belépők díja (kötelező): 45 000 Ft/fő
Félpanziós felár*: 45 000 Ft/fő
 
Fakultatív programok:
Geo Park kirándulás: 24 000 Ft/fő
Suzhou egésznapos program: 23 000 Ft/fő
Pekingi kacsavacsora: 9 000 Ft/fő
Helyi borravaló (56 USD/fő).
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak