Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

KÍNAI ARANYHÁROMSZÖG (PEKING - XIAN - SANGHAJ)

E-mail

Nyi hao! Kínaiul annyit tesz, jó napot! Szuper gyorsan, szuper expresszel Kínában. A világ legnépesebb országa, ahol a modern technika és az ősi kultúra keveredik. Meghökkentő felhőkarcolók, égbe növő, rohanó nagyvárosok, császári paloták, kertek, sír és kegyhelyek elképesztő sokasága, a legősibb civilizáció remekei. Az álomszép látnivalók mellett ellátogatunk, a Kínai Nagy Falhoz és utazunk a puskagolyónak becézett szuper expresszel is......

 
KÍNAI ARANYHÁROMSZÖG 
(PEKING - XIAN - SANGHAJ)
 
Nyi hao! Kínaiul annyit tesz, jó napot! Szuper gyorsan, szuper expresszel Kínában. A világ legnépesebb országa, ahol a modern technika és az ősi kultúra keveredik. Meghökkentő felhőkarcolók, égbe növő, rohanó nagyvárosok, császári paloták, kertek, sír és kegyhelyek elképesztő sokasága, a legősibb civilizáció remekei. Az álomszép látnivalók mellett ellátogatunk, a Kínai Nagy Falhoz és utazunk a puskagolyónak becézett szuper expresszel is.
 
 
Utazás: 
Bp. – Peking és Sanghaj – Bp. útvonalon 
Qatar Airways menetrend szerinti járattal. 
Peking – Xian szakaszon szuper expresszvonattal, 
Xian – Sanghaj útvonalon belföldi repülőjárattal.
 
Elhelyezés: 
helyi ***/**** kategóriás szállodák 
2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
 
Ellátás: 
félpanzió (reggeli és ebéd, a 2. napon vacsora)
 
01. nap: Budapest – Peking
02. nap: PekinG
03. nap: Peking
04. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok
05. nap: Peking – Xian
06. nap: Xian – Agyaghadsereg
07. nap: Xian – Sanghaj
08. nap: Sanghaj
09. nap: Sanghaj
10. nap: Budapest
 
2019.03.14 - 03.23.
 
 
 
 
 
Program: (10 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Peking
Elutazás Budapestről a déli órákban, átszállással Pekingbe.
Éjszaka a repülőn.
 
 
2. nap: Peking
Érkezés Pekingbe a délutáni órákban, transzfer a szállodába.
Esti séta Wang fu csing, az ízek utcájában.
Vacsora és szállás Pekingben.
 
 
3. nap: Peking
Egész napos városnézés PEKING-ben. A Tiananmen tér a világ legnagyobb tere. A TILTOTT VÁROS a világ legnagyobb területű uralkodói rezidenciája. 1406–1420 között épült, 9999 teremmel rendelkezik és a Ming és a Csing dinasztia 24 uralkodójának volt székhelye. A Nyári Palota a császárok nyári lakhelye, egy óriási 290 hektáros terület, a Kunming tóval, számos látványos épülettel és a Hosszú Folyosóval, amely 720 méteren 8000 festményt tartalmaz. A festmények közül egyik sem ismétlődik. Szállás Pekingben.
 
 
4. nap: Kínai nagy fal és a Ming sírok
Utazás a világ legnagyobb építészeti alkotásához, a KÍNAI NAGY FAL-hoz. A Fal mai formáját több mint kétezer év folyamatos építés során nyerte el, kezdve a Hadakozó Fejedelemségek korától, az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti egyesítő építkezésein keresztül a Ming dinasztia nagy felújító munkálatain át, egészen a turisták kedvére tett restaurálásokig. Lenyűgöző látvány, amint kígyóként húzódik végig a Pekinget övező hegyek gerincén. A Ming-dinasztia 16 császára közül 13 Pekingből irányította birodalmát – és itt is temették el őket. A temetkezési helyet nagy gondossággal, földjósok, varázslók, tudósok segítségével választotta ki az első ide temetkező császár. Az „U” alakú völgy hegyeinek lábánál elhelyezkedő sírok közül nézünk meg egyet. Szállás Pekingben.
 
 
5. nap: Peking – Xian 
A főváros két sajátos nevezetességével ismerkedünk meg. A Láma templom helyén eredetileg hercegi palota állt. Fő látványossága a Guinness rekordok könyvében is szereplő hatalmas, egyetlen fatörzsből készült Buddha szobor. Az Ég templomában a császárok imádkoztak „atyjukhoz”, az Ég Urához a jó termésért. Ennek helyszínei, a csodálatos fehér márvány oltár és a csak fából, egyetlen fémszög felhasználása nélkül készült épületek, melyek ma is itt állnak. Utazás szuper-expresszvonattal (kb. 5,5 óra) Xian-ba. Érkezés az esti órákban, szállás.
 
 
6. nap: Xian – Agyaghadsereg
Egész napos városnézés XIAN-ban: Kőtábla-erdő múzeum, és a világhírű Agyaghadsereg, amely az első kínai császár, Csin Shi Huang-ti mauzóleumát volt hivatott őrizni. A világ nyolcadik csodájának tartott hadsereg válogatott, egyedi arcvonásokkal rendelkező katonái ma is olyan hadrendben állnak velünk szemben a hatalmas teremben, mintha épp hadjáratra indulnának. Megtaláljuk itt az íjászokat épp úgy, mint a vezérkart. Este fakultatív programként a Tang Dinasztia show megtekintése. Szállás Xianban.
 
 
7. nap: Xian – Sanghaj
Félnapos városnézés XIAN-ban: Nagy Vadlúd Pagoda, Nagymecset és a Harangtorony. Majd délután átrepülünk Sanghajba. Ismerkedés a gigantikus várossal, mely a 2010-es Világkiállításnak is otthont adott. Este egy kínai akrobata show megtekintése. Szállás Sanghajban.
 
 
8. nap: Sanghaj
Városnézés Kína második legnagyobb városában, a hatalmas fejlesztések, építkezések metropoliszában, SANGHAJ-ban. A hosszú évszázadon át csendes kis halászfalu a XIX. században, az ópiumháborúkat lezáró nanjingi egyezmény nyomán vált jelentős kikötővé és sokmilliós világvárossá. A Jade buddha templom a város legjelentősebb temploma, melynek féltve őrzött kincsei a burmai csillogó fehér jade kőből faragott Buddha szobrok. Felkeressük a Yü Yüan-t, avagy Örömök kertjét. Ezt a területet a Ming dinasztia idején, a XVI. században a Pan család egyik jómódú tagja alkottatta, hogy szüleinek örömöt szerezzen. Csodálatos pavilonokat, sziklakompozíciókat, tavacskákat, sőt több fal tetején végigkígyózó sárkányt is láthatunk. Szállás Sanghajban.
 
 
9. nap: Sanghaj
A mai napon folytatjuk Sanghaj megismerését. Első programunk Pudong-ba, az ultramodern városrészbe vezet. Séta Sanghaj Manhattan-jében, majd a Bund-on és a város főutcájában, a Nancsing Road-on. Sanghaj Wall Street-je, a Bund, ahol a múlt század elején monumentális épületeket építettek az európai bankok és biztosítók. Délután szabadprogramot biztosítunk Sanghaj egyéni felfedezésére. Esti órákban irány a repülőtér. Hazautazás átszállással, az éjféli órákban. Éjszaka a repülőn.
 
 
10. nap: Budapest 
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban,
a menetrend függvényében.
 
UNESCO Világörökségek: 
- Peking: Ég temploma, Nyári palota és a Tiltott Város; Ming sírok
- Kínai Nagy Fal
- Xian: Agyaghadsereg
 
 
 
Részvételi díj: 299.900 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Bp. – Peking és Sanghaj – Bp. útvonalon
                              menetrendszerinti járattal, átszállással
- vonatjegy árát Peking - Xian útvonalon szuper-expresszen
- a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 7 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák
                    2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, a 2. napon vacsora)
- városnézéseket és kirándulásokat a programleírás szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 152.000,- Ft (márciusban 153.000,- Ft/Fő)
                                                                                (Az indulásig változhat!)
- belföldi repülőjegy árát Xian – Sanghaj útvonalon: 185,- USD
(márciusban 195,- USD) / fő (Irodánkban utazás előtt fizetendő a Ft hátralékkal
             együtt készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben)
- kínai vízum díját: kb. 19.000,- Ft / fő
  (2016. március 16-tól, az összeg változhat indulásig!)
- vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft / fő
- fakultatív programként a Tang-dinasztia show: 8.000,- Ft / fő
  (Indulás előtt, itthon fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 40,- USD / fő
   (helyi idegenvezetők és buszsofőrök részére)
- min. utaslétszám hiányában, 16–20 fő indulása esetén+ 22.900 Ft/Fő fizetendő!
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett,
    az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 91.500,- Ft (márciusban 95.500,- Ft)
 

 

EMIRATES SKYWARDS: CSATLAKOZZON AZ EMIRATES DÍJNYERTES TÖRZSUTASPROGRAMJÁHOZ, A SKYWARDS-HOZ! GYŰJTSE A MÉRFÖLDEKET BÁRMELY ÚTVONALON, BÁRMELY ÁRTÍPUSSAL, ÉS VÁSÁROLJON BELŐLE AKÁR A DUBAI DUTY FREE-BEN. ELSŐ UTAZÁSÁRA BÓNUSZ MÉRFÖLDET IS KAP. A SZÉLESKÖRŰ FELHASZNÁLÁSON TÚL, SILVER VAGY GOLD KÁRTYÁJÁVAL ÉLVEZHETI A BUSINESS CLASS LOUNGE KÉNYELMÉT ÉS TOVÁBBI SZÁMOS ELŐNYT. /INGYENES REGISZTRÁCIÓ: HTTPS: // WWW. EMIRATES.COM/ACCOUNT/AE/ENGLISH/LIGHT-REGISTRATION/ EMIRATES SKYWARDS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT: 06 1 7777 525.
 
VÍZUM: Magyar állampolgároknak Kínába utazáshoz vízum szükséges! /Ügyintézéshez szükséges: - 1 db színes igazolványkép (3,5*4,5) - kitöltött magyar nyelvű adatlap - aláírt vízumkérőlap 1 példányban - útlevél (benne két egymással szembeni üres oldallal)  és a hazautazás dátumától számítva min. 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Mindezek leadási határideje: 2018. június 15.
 
ÚTI OKMÁNY: útlevél (benne két egymással szembeni üres oldallal) és a hazautazás dátumától számítva min. 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Az utazásra jelentkezéskor ÚTI OKMÁNYÁRÓL irodánk FÉNYMÁSOLATOT készít. Amennyiben ÚTLEVELE nincs Önnél, úgy 1 héten belül szükséges bemutatnia, vagy másolatát elküldenie. Ennek elmulasztásából eredő károkért irodánk nem vállal felelősséget! Kérjük, hogy szerződéskötéskor az ÚTLEVÉLBEN SZEREPELŐ NEVE(KE)T, illetve PONTOS adatokat: lakcím (irányítószám, település, utca, házszám, emelet, ajtó), születési dátum (év, hónap, nap) szíveskedjen megadni.
 
VÉDŐOLTÁS: Kötelező védőoltás nincs, de saját érdekükben és felelősségükre, egyénileg tájékozódjanak az ÁNTSZ-nél: Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve NEMZETKÖZI OLTÓKÖZPONT
 
FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÜKET, HOGY A HOSSZÚ REPÜLŐÚT, AZ IDŐZÓNA VÁLTOZÁSA ÉS A HAZAITÓL ELTÉRŐ ÉGHAJLAT FOKOZOTTAN IGÉNYBE VEHETI AZ EMBERI SZERVEZETET! KÉRJÜK, UTAZÁS ELŐTT SAJÁT ÉRDEKÜKBEN KONZULTÁLJANAK HÁZIORVOSUKKAL!
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak