Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Királyi Városok (Marokkói körutazás)

E-mail

Reggeli a szállodában. Délelőtt Marrakesh, a „Dél gyöngyének” megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délutáni fakultatív programlehetőség: Látogatás az „Ourika” völgyében........

 
Királyi Városok
(Marokkói körutazás)
 
 
Utazás: Repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás: félpanzió
 
 
2018.01.27 - 02.03.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.02.10 - 02.17.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ VIP
 
 
2018.02.17 - 02.24.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.03.06 - 03.13. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ VIP  / 2. BUSZ 
 
 
2018.03.10 - 03.17. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ VIP
 
 
2018.03.17 - 03.24. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.03.30 - 04.06. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ VIP  / 2. BUSZ 
 
 
2018.04.20 - 04.27. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.04.25 - 05.02.
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.05.13 - 05.20. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ VIP
 
 
2018.05.20 - 05.27. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.06.17 - 06.24. 
-BETELT !!! / 1. BUSZ VIP  / 2. BUSZ 
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest – Agadir:
Találkozás Ferihegy 2/B terminálon. Elutazás Budapestről menetrendszerint közlekedő repülőjárattal Agadirba. Érkezés Agadirba, transzfer a szállodába. Szállás és vacsora Agadirban.
 
 
2. nap: Agadir – Marrakesh:
Reggeli után, a történelmi Marrakesh felé indul a körutazás. Délután megtekintjük a Koutoubia mecsetet kívülről, majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, majd a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben. Szilveszteri turnus esetén a szilveszteri gálavacsora a 4*-os Diwane Hotelben (zenés műsor, italfogyasztással) kerül megrendezésre, melyet az ár már tartalmaz!
 
 
3. nap: Marrakesh:
Reggeli a szállodában. Délelőtt Marrakesh, a „Dél gyöngyének” megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délutáni fakultatív programlehetőség: Látogatás az „Ourika” völgyében (helyszínen fizetendő kb. 35 euró/fő). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A „zsákutca völgy” egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó – egy képeslapban érezzük magunkat. Az út menti hangulatos falvak egyikébe és egy helyi piacra is ellátogatunk. Nyaralása legszebb fotói itt fognak készülni. Szállás és vacsora Marrakeshben.
 
 
4. nap: Marrakesh – Beni Mellal – Fes:
Reggeli után utazás Fesbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Fezben.
 
 
5. nap: Fes:
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram  Fesben. Fakultatív programlehetőség: Egész napos városnézés magyar nyelvű idegenvezetéssel Fesben (díj: 10 000 Ft/fő), az egyik legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, szőnyegszövők, ötvös- és szövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.
 
 
6. nap: Volubilis – Meknes – Rabat – Casablanca:
Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles”-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Rabatba. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Továbbutazás Casablancába, érkezés esti órákban. Szállás és vacsora Casablancában.
 
 
7. nap: Casablanca – El Jadida – Essaouira:
Reggeli a szállodában. Délelőtt, Casablanca városnézés. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, mely a világ harmadik legnagyobb mecsete (ha lehetőség engedi, fakultatív látogatási lehetőség belülről). Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó „Fehér Házat”, az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Koradélután továbbutazunk El Jadida, a világörökség részét képező egykor portugál Mazagan felé, amely az óceánparti területekre jellemző erődrendszerével, a XVI. századi reneszánsz katonai építészetről mesél. Délutáni órákban a legendás Mogador (Essaouira) felé vesszük az irányt. Szállás és vacsora Essaouiraban.
 
 
8. nap: Essaouira – Agadir – Budapest:
Reggeli után látogatást teszünk Essaouirában, amely nem csupán nyüzsgő kikötőjéről, de épen maradt romantikus portugál erődjéről és a protektorátus óta idetelepedett európai és amerikai művészeiről vált nevezetessé. Hófehér utcácskáinak rengetegében tujafa művesek, szőnyegszövők, portréfestők galériáiban gyönyörködhetünk. Nem véletlen, hogy a különleges atmoszférájú Essaouirát a filmesek világa is korán felfedezte. A város a hatvanas években egyéni utat kereső lázadó művészek otthona volt. Továbbutazás Agadir felé, ahol még lesz egy kis szabadidőnk, akár az óceán partján eltölteni egy kis időt kávézgatva a naplementében gyönyörködve, illetve egy utolsó sétát téve egyénileg a tengerparti városban. Koraesti órákban transzfer az agadiri repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrendszerinti repülőjárattal (érkezés a korahajnali órákban). A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének módosulása miatt fenntartja.
 
 
 
 
Részvételi díj /Adottak a dátumhoz!
 
 
 
AZ ÁR TARTALMAZZA:
Szállást helyi besorolású 3* vagy 4 *-os szállodában. (válsztás szerint)
Félpanziós ellátást
Utazást repülővel
Marokkón belül utazást modern, légkondicionált buszokkal.
magyar idegenvezetést
 
 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:
repülőtéri illeték 59 500 Ft/Fő
Sztornóbiztosítás
Foglalási díj 500 Ft/Fő
Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: 30 €/Fő
Kötelezően fizetendő borravaló 20 euró/Fő/hét
 
+++ EGYÉB KÖLTSÉGEK:
BBP és útlemndási biztosítás
Egyágyas felár: 30.000 Ft/1 Fő
4*-os szálloda felár: 20.000 Ft/Fő
Egyágyas felár (4*-os Hotelben): +10.000 Ft/Fő
 
Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs.
A körút tartalma (iránya) a repülőjáratok menetrendje miatt egyes dátumokon módosulhat, változhat.
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak