Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Körutazás a Balkán-félszigeten: Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró (8 Nap/7 Éj)

E-mail

Körutazás a Balkán-félszigeten: Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró - A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk, vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok, római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.

 
Körutazás a Balkán-félszigeten: 
Macedónia, Albánia, Koszovó és Montenegró
 
 
A Balkán-félsziget 4 országának látnivalóival ismerkedünk,
vadregényes hegyvidékek, tavak, tengeröblök, bájos kisvárosok,
római kori romok, bizánci templomok kísérik utunkat.
 
 
Utazás: 
Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal
Repülési idő: Kb. 1,5 óra
 
Elhelyezés: 
3+ és 4 csillagos szállodákban
 
Ellátás: 
7 reggeli, 6 vacsora
 
Idegenvezetés: 
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
 
 
2018.10.02 - 10.09.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
Program: (8 Nap/7 Éj)
1. nap: Skopje
Elutazás Budapestről a reggeli órákban közvetlen járattal a macedón fővárosba, Skopjébe. A modern város mai képét a bizánci, római és török megszállás is formálta. A város felfedezésére indulunk, séta az óvárosban ahol a régi bizánci erődítményt, a török bazárt, a 6. századi Kőhidat láthatjuk, az új városrészben pedig a Teréz anya emlékházat. Szállás Skopje-ban (1 éj).
 
 
2. nap: Tetovo és a Mavrovo Nemzeti Park
Reggeli után Tetovo városába utazunk, ahol az egyedi, festett homlokzatú mecsetet tekintjük meg, majd a Mavrovo Nemzeti Park tájain át, hegyek, vízesések, tavak között utazunk Ohrid felé, útközben látogatás a Szt. Jovan Bigorski kolostornál, a Debar-tó közelében. Szállás az Unesco világörökség részét képező Ohrid-ban (2 éj).
 
 
3. nap: Ohrid
A napot egy kellemes hajókirándulással kezdjük a gyönyörű Ohrid-tavon, ellátogatunk a tóparti Kaneo templomhoz, az ország legtöbbet fotózott látnivalójához. A délutánt Ohrid hangulatos városának felfedezésével töltjük, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor.
 
 
4. nap: Berat és Apollonia
Reggeli után továbbutazunk Albániába, első megállónk Berat, az ezerablakos város lesz. A történelmi város az Unesco világörökség része, a várhegy oldalában, a Mangalem városnegyedben egymásra épült, fehérre meszelt, sokablakos házainak köszönheti elnevezését. Délután Apollonia ősi romjait látogatjuk meg, a város a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye volt. Továbbutazás, szállás Durres városában (1 éj).
 
 
5. nap: Tirana, Shkoder, Skadar-tó
Délelőtt panoráma városnézésre indulunk az albán fővárosban.  Tirana fő látnivalói a Skander bég téren találhatóak: Ethem Bay mecset, óratorony, Skander bég lovasszobra. Shkoder városába utazunk, megtekintjük a közeli Rozafa várát, majd Montenegróban folytatjuk körutazásunkat. Délután a Balkán-félsziget legnagyobb taván, a Skadar-tavon teszünk hajókirándulást.  Szállás Budvában (1 éj).
 
 
6. nap: Kotor, Moraca-kanyon
Délelőtt a Dél-Európa egyetlen fjordjában fekvő, meseszép Kotor városát fedezzük fel. Séta a hangulatos óvárosban, láthatjuk a régi városfalakat, a kikötőt, a főteret az óratoronnyal és a Szent Tripun katedrálist. Montenegro hegyei között folytatjuk utunkat a vadregényes Moraca-kanyon érintésével utazunk esti szállásunkra, Kolasin városába (1 éj).
 
 
7. nap: Pec és Pristina
Koszovóba utazunk reggeli után, először Pec régi ortodox templomát tekintjük meg, majd Pristinában ismerkedünk a látnivalókkal, mielőtt visszatérünk Macedóniába. Este tradicionális macedón vacsorán veszünk részt Skopje városában. Szállás a macedón fővárosban (1 éj).
 
 
8. nap: hazautazás Budapestre
Reggeli után transzfer a repülőtérre,
hazautazás közvetlen járattal Budapestre.
 
 
Részvételi díj - kétágyas szoba: 199 900 Ft/Fő
Részvételi díj - egyágyas szoba: 249 900 Ft/1 Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalma: 
repülőjegyek, 
szállás 7 éjszakára,
a megadott ellátással, 
programok, 
útlemondási biztosítás,
Utazás: Közvetlen menetrendszerinti diszkont légitársasági járattal
Repülési idő: Kb. 1,5 óra
Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: 7 reggeli, 6 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
repülőtéri illeték: kb. 25 000 Ft/fő, 
20 kg-os feladott poggyász: 20 000 Ft/db, 
belépőjegyek a nevezetességekhez (kötelezően fizetendő): 25 000 Ft/fő, 
borravalók, 
BBP betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak