Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Körutazás: Dél-India és Sri Lanka

E-mail

5. nap: Periyar – Madurai: Reggeli, majd utazás a buja trópusi tájon keresztül Madurai-ba pihenőmegállókkal. Délután látogatás a világhírű Meenakshi templom-komplexumba, Dél-India és a hindu vallás egyik legnagyobb és legattraktívabb zarándokhelyére. Vacsora, szállás Madurai-ban.

 
Körutazás:
Dél-India és Sri Lanka
 
 
Utazás:
Repülővel
repülőjegyek (Nemzetközi és Belső)
Közlekedés légkondicionált, külön busszal, 
Közlekedés vonattal, belföldi repülővel, hajóval
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
India
Sri Lanka
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú 
(kb. 3*-os) szállodákban, 
kétágyas szobákban 
 
Ellátás:
Büfé reggelis
 
2019.02.14 - 02.28.
 
 
 
 
 
Program: (15 Nap/13-12 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Cochinba. 
Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Cochin (India)
Érkezés Cochinba, transzfer a szállodába. Reggeli, átöltözés, majd városnézés a keralai térség egyik legérdekesebb városában: Holland Palota (kívülről), zsinagóga, Szent Ferenc templom, Santa Cruz bazilika. Megtekintjük a kínai halászhálókat is, amelyek bepontozzák az egész kikötőt. A túra végét az Erőd körzetében fejezzük be, ahol végigsétálhatunk a holland és portugál épületek között. Meglátogatjuk a Zsidó utcát, amely régiségeiről híres. Vacsora, szállás Cochinban.
 
 
3. nap: Cochin - Kumarakom
Reggeli után utazás Kumarakomba. Délután kb. 2 órás hajókázás a Vembanad tavon, ahol egyszerre gyönyörködhetünk a természetben és a keralai élet különlegességeiben. Vacsora, szállás Kumarakomban.
 
 
4. nap: Kumarakom - Periyar
Reggeli után továbbutazás látványos hegyvidéken keresztül Periyarba, mely főként vadvilágáról híres. A kb. 5 órás utunk során pihenőmegállókat és fotóstoppokat teszünk a legszebb kilátópontokon. Érkezés Periyarba a kora délutáni órákban, a környék felfedezése. Vacsora, szállás Periyar körzetében.
 
 
5. nap: Periyar – Madurai
Reggeli, majd utazás a buja trópusi tájon keresztül Madurai-ba pihenőmegállókkal. Délután látogatás a világhírű Meenakshi templom-komplexumba, Dél-India és a hindu vallás egyik legnagyobb és legattraktívabb zarándokhelyére. Vacsora, szállás Madurai-ban.
 
 
6. nap: Madurai – Chennai (vonat)
Kora reggel transzfer a vasútállomásra és vonattal utazás Chennai-ba. Érkezés a kora délutáni órákban, városnézés India egyik legjelentősebb és egyben a keleti partvidék legfontosabb kikötővárosában. Városnézésünk során látni fogjuk a régi erődöket, templomokat, szentélyeket, melyek éles ellentétben állnak a nagyváros modern kereskedelmi, üzleti negyedével. Ellátogatunk a Szent György Erőd múzeumába és a Szűz Mária templomhoz, mely India legrégebbi anglikán temploma. Vacsora, szállás Chennai-ban.
 
 
7. nap: Chennai – Mahabalipuram – Chennai
Reggeli, majd szabadidő vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Mahabalipuramba. Útközben egy krokodilfarm meglátogatása. A legenda szerint Mahabalipuram kikötővárosnak egykor 7 tornya volt, azonban ezekből hatot az istenek a tengerbe süllyesztettek. Néhány éve a tenger mélyén megtalálták az egykori város romjait. Az UNESCO Világörökségek részét képező Shore templom egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak, mely a korai, legtisztább Dravida stílus jegyeit viseli magán. A városban hatalmas, sziklába vájt szobrok, domborművek, templomok idézik a múltat. Megtekintjük Arjun Penance (Arjuna vezeklése dombormű) sziklafaragásokat, melynek oldalát a hindu mitológia alakjaival faragták meg.  Ezután következik a híres Krishna vajlabdája, melyet a legenda szerint Krishna isten egykor vajból formált meg, mert nagyon szerette a vajat. Ez a hatalmas, jégkorszakból ránk maradt kődarab 5 méter átmérőjű, a fizikai törvényeknek ellentmondóan a lejtőn helyezkedik el, így elragadó látványt nyújt. Délután visszautazás Chennai-ba. (A fakultatív program ára: 28.500 Ft.). Vacsora, szállás Chennai-ban.
 
 
8. nap: Chennai – Colombo (Sri Lanka) – Negombo
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Sri Lanka fővárosába, Colombóba. Érkezés után transzfer Negombóba, a szobák elfoglalása. Este rövid sétát teszünk az egykori halászfaluban, megismerjük a régi gyarmatosítók hátrahagyott emlékeit. Vacsora, szállás Negombóban.
 
 
9. nap: Negombo – Pinnawala - Polonnaruwa - Sigiriya
Reggeli után felkeresünk egy Elefánt Árvaházat (Pinnawala), ahol a bébi elefántok és munkára tanított óriás elefántok kapnak otthont. Továbbutazás Polonnaruwaba, mely a XI. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa, majd pusztulása után helyét fokozatosan elfoglalta a dzsungel. Az eddig feltárt, Világörökséget képező királyi paloták és templomok romjainak megtekintése. Vacsora, szállás Sigiriyában.
 
 
10. nap: Sigiriya – Dambulla –  Matale – Kandy
Reggelit követően Dambullában megtekintjük a Világörökséghez tartozó, időszámítás előtti buddhista barlangtemplomot a gyönyörű falfestményeivel, majd Sigiriyaban kirándulás a Világörökséghez tartozó 200 méter magas sziklán álló fellegvárhoz, és a sziklafalra festett, a világ 8. csodájaként emlegetett ősi festmények megtekintése (a fellegvárhoz több száz lépcsőn lehet feljutni, de a természet alkotta formák, a mennyei leányzókat ábrázoló falfreskók és nem utolsó sorban a szép kilátás megéri a fáradságot). Ezután a Kandaloma-tó melletti ellátogatunkMataléban egy fűszerkertbe és egy batikműhelybe. Késő délután érkezünk Kandyba. Itt ellátogatunk a Világörökséghez tartozó Szent Fog templomába, a buddhisták kiemelkedő zarándokhelyére. Késő este pedig egy emlékezetes show műsoron vehetünk részt, amelyen Sri Lanka valamennyi népviseletével és táncával megismerkedhetünk. A nap folyamán egy ékszer és drágakő boltba is ellátogatunk. Vacsora, szállás Kandy-ban.
 
 
11. nap: Kandy – Peradeniya  - Nuwara Eliya (kis Anglia)
Reggeli, majd ezt követően sétát teszünk az 57 hektáros, a világ legszebbjei közt számontartott Peradeniya trópusi botanikus kertben. A hegyekben folytatjuk utunkat csodálatos vízesések között, útközben pedig egy teaültetvényen megkóstolhatjuk a hamisítatlan ceyloni teát. Nuwara Eliya-ba érkezve rövid városnézésen veszünk részt a ,,kis Angliában”. Vacsora, szállás Nuwara Eliya-ban.
 
 
12. nap: Nuwara Eliya – Óceánpart
Reggeli után utazás az óceánpartra. Szabad program,
fürdés pihenés. Vacsora, szállás az óceánparti szállodában.
 
 
13. nap: Óceánpart
Reggeli, majd egész nap szabad program, fürdés pihenés.
Vacsora, szállás az előző napi szállodában.
 
 
14. nap: Óceánpart – Colombo …
Reggeli után visszautazás Colombo-ba. Városnézés, mely során felkeressük a város legszebb templomait (Gangarama templom és Ka la niya templom), és a gyarmatosítás emlékeit: az elnöki palotát, mely korábban a Parlament épülete volt és a Lighthouse Clock Tower óratornyot, mely az erőd talán legjellegzetesebb épülete. Vacsorát követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
15. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
-          Mahabalipuram templomegyüttese
-          Polonnaruwa ősi városa
-          Sigiriya ősi városa
-          Dambulla Arany Temploma
-          Kandy Szent Városa
 
 
 
Részvételi díj Repülőjegyekkel: (Nemzetközi és Belső)
499.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegyek (nemzetközi és belső)
BBP biztosítás
közlekedés légkondicionált, külön busszal, vonattal, belföldi repülővel, hajóval
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban, kétágyas szobákban 
ellátás büfé reggelikkel
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)
Indiai vízum: 23.000 Ft
Sri Lankai vízum: 14.500 Ft
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 355 USD
                         (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztositás: 9.070 Ft (részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
A 7. napi fakultatív program: 28.500 Ft (Mahabalipuram)
Egyágyas felár: 179.000 Ft (menetsségről ld. az Akciók menüpontot)
15-19 fő közötti felár: 25.000 Ft
 
 
A 355 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Ajánlott borravaló 5 USD/fő/nap - Kötelező védőoltás nincs. További információért forduljon a budapesti Oltóközponthoz.
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 20 fő.
- 15-19 fő közötti felár: 25.000 Ft
Fakultatív program: minimum 15 főtől
 
Fontos: az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak