Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Körutazás Lisszabontól - Portóig + pihenéssel Madeira szigetén

E-mail

4. nap: Braga és Porto: Reggeli után Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Délután buszos panoráma városnézés a Duoro-folyó partján fekvő Portóban......

 
Körutazás Lisszabontól - Portóig
+ pihenéssel Madeira szigetén
 
 
Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal, Repülési idő Kb. 3,5 óra
Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás: reggeli
 
2019. ............
 
 
 
 
Program: (9 Nap/7 Éj)
1. nap: utazás Lisszabonba
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Lisszabonba. A repülőtérről a város nyugati részébe, a Belém negyedbe buszozunk, ahol feltöltődhetnek egy kis kávéval és süteménnyel Lisszabon legismertebb cukrászdájában, a Confeitaria dos Pasteis de Belem-ben. A rövid pihenést követően megtekintjük a Belém negyed legfontosabb látnivalóit: a Jeronimos kolostor (látogatás a templomban), a Belém torony (kívülről) és a Felfedezők emlékműve (kívülről). A következő állomás a Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken. Szállás Lisszabonban (1 éj).
 
 
2. nap: Lisszabon, Obidos és Fatima
Délelőtt panoráma városnézésre indulunk Lisszabonban: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. A városnézést követően szabad program, lehetőség megebédelni mielőtt továbbutazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. A délután további részét és az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj). (Az októberi körutazás során a szállás Nazaré városában lesz)
 
 
3. nap: Batalha, Nazaré és Coimbra
Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része és Nazaré bájos halászfalvában. Délután továbbutazás Coimbra felé, a város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, szabad program a hangulatos belvárosban. Szállás Portóban (1 éj).
 
 
4. nap: Braga és Porto
Reggeli után Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Délután buszos panoráma városnézés a Duoro-folyó partján fekvő Portóban. Séta a történelmi Ribeira városrészben és látogatás egy borospincében, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés éjfél körül, transzfer a Funchal környékén fekvő szállodába (4 éj).
 
 
5. nap: Madeira
Délelőtt Funchal felfedezésére indul a csoport! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megkóstolhatják a híres madeirai bort egy helyi borászatban. Délután szabad program.
 
 
6. nap: Madeira
Szabad program Madeirán vagy egész napos fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához, majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezhetjük fel. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.
 
 
7. nap: Madeira
Szabad program Madeirán vagy egész napos fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, délután pedig a Portela kilátónál és a Ponta de Saou Laurenco-nál. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.
 
 
8. nap: utazás Budapestre
Reggeli után rövid szabad program, majd kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Kora este transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd éjszaka továbbutazás Budapestre.
 
 
9. nap: hazaérkezés
A hajnali órákban érkezünk Budapestre.
 
 
 
Részvételi díj - kétágyas: 299 900 Ft/Fő (Június)
Részvételi díj - egyágyas: 389 900 Ft/Fő (Június)
 
 
 
Részvételi díj - kétágyas: 319 900 Ft/Fő (Oktober)
Részvételi díj - egyágyas: 409 900 Ft/Fő (Oktober)
 
 
 
A részvételi díj tartalma: 
repülőjegy, 
szállás 7 éjszakára + reggelivel, 
transzferek és programok a leírás szerint, 
útlemondási biztosítás
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
repülőtéri illeték: kb. 75 000 Ft/fő, 
belépőjegyek a nevezetességekhez kb.: 30 €/Fő,
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, 
borravalók
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak