Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Körutazás Lisszabontól - Portóig + pihenéssel Madeira szigetén

E-mail

2. nap: Lisszabon, Obidos és Nazaré: Délelőtt panoráma városnézésre indulunk Lisszabonban: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. A városnézést követően továbbutazunk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfaluba, Nazaréba. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre.......

 
Körutazás
Lisszabontól - Portóig
+ pihenéssel Madeira-Szigetén
 
 
Utazás: Menetrend szerinti repülőjárattal
Repülési idő: Kb. 3,5 óra
 
Elhelyezés: 3+ és 4 csillagos szállodákban
 
Ellátás: reggeli
 
2019.05.11 - 05.19.
 
 
 
 
 
 
Program: (9 Nap/7 Éj)
1. nap: utazás Lisszabonba
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban Lisszabonba. A repülőtérről a város nyugati részébe, a Belém negyedbe buszozunk, ahol feltöltődhetnek egy kis kávéval és süteménnyel Lisszabon legismertebb cukrászdájában, a Confeitaria dos Pasteis de Belem-ben. A rövid pihenést követően megtekintjük a Belém negyed legfontosabb látnivalóit: a Jeronimos kolostor (látogatás a templomban), a Belém torony (kívülről) és a Felfedezők emlékműve (kívülről). A következő állomás a Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken. Szállás Lisszabonban (1 éj).
 
 
2. nap: Lisszabon, Obidos és Nazaré
Délelőtt panoráma városnézésre indulunk Lisszabonban: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. A Praca de Comercio téren elénk tárul a Tagus-folyó látképe, az óváros, vagyis az Alfama negyed a 12. századi katedrálissal és a Szent György várral. A városnézést követően továbbutazunk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfaluba, Nazaréba. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. Este szabad program, szállás Nazaré-ban (1 éj).
 
 
3. nap: Batalha, Fatima és Coimbra
Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, a Világörökség része. Következő megállónk Fatima, a zarándokok városa, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Továbbutazás Coimbra felé, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet. Sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, rövid városnézés alatt ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).
 
 
4. nap: Braga és Porto
Reggeli után Braga városkája felé vezet utunk, séta a történelmi központban, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. Látogatás a város közelében álló, domboldalon épült Bom Jesus do Monte templomhoz, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. A délutánt Portóban töltjük. Séta a történelmi Ribeira városrészben és látogatás egy borospincében, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Szabad program, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés éjfél körül, transzfer a Funchal környékén fekvő szállodába (4 éj).
 
 
5. nap: Madeira
Délelőtt Funchal felfedezésére indul a csoport! Látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál, majd megtekinthetjük a csodálatos madeirai csipkéket, és megkóstolhatjuk a híres madeirai bort. Délután szabad program.
 
 
6. nap: Madeira
Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.
 
 
7. nap: Madeira
Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban, majd zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, délután pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál. A program részvételi díja ebéddel: 19 900 Ft/fő.
 
 
8. nap: utazás Budapestre
Reggeli után rövid szabad program, majd kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd az Eira do Serrado kilátóból csodálhatjuk meg Curral das Freiras falu völgyét és a környező hegyeket. Kora este transzfer a repülőtérre, visszautazás Lisszabonba, majd éjszaka továbbutazás Budapestre.
 
 
9. nap: hazaérkezés
A hajnali órákban érkezünk Budapestre.
 
 
 
 
Részvételi díj: 329.900 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalma: 
Repülőjegy,
szállás 7 éjszakára,
reggelis ellátást,
transzferek és programok a leírás szerint,
útlemondási biztosítás.
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza: 
Repülőtéri illeték: kb. 79 000 Ft/fő,
Félpanziós felár* (6 vacsora)
*4.este a késői érkezés miatt nem tartalmaz vacsorát: 47.900 Ft/Fő
belépőjegyek a nevezetességekhez,
BBP baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 750 ft/Fő/Nap -tól
Borravalók,
Egyágyas felár: 100.000 Ft/1 Fő
 

 

 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak