Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Krisna - Völgyi Búcsú

E-mail

A Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm egy kis somogyi falu, Somogyvámos külterületén található, a Balatontól 30 km-re. A 260 hektár területű Indiai Kulturális Központ és Biofarm azzal a céllal létesült 1993-ban,[1] hogy az embereket hozzásegítse egy ősi lelki kultúra értékeinek, valamint a természetes életmódnak a megismeréséhez. / Krisna-völgy lakói megélhetésüket a földre és a tehenekre alapozva, gyermekeiket lelki értékeken alapuló életre nevelve követik a Krisna-tudat folyamatát az istenszeretet elérése érdekében. Templom, biofarm, védikus iskola, tavak és.......

 
Krisna - Völgyi Búcsú
 
 
Utazás: Autóbusszal (1 Napos) -Belföld
Szállás: Nincs
Ellátás: Nincs -Egyénileg
 
 
 
2019.07.19. (Péntek)
2019.07.20. (Szombat)
2019.07.21. (Vasárnap)
 
Program: (1 Nap)
Indulás Budapestről Somogyvámosra, a Krisna-völgybe. A 260 hektáron fekvő terület kulturális központ és biofarm is egyben szép látnivalókkal. A dísztavak, ligetek és az arborétum több száz növény- és állatfajnak adnak otthont. A legfontosabb látnivalók: templom, iskola, tehenészet, biokertészet, méhészet. A völgy területén jelenleg közel százötven Krisna-hívő szerzetes él, akik ökogazgdálkodással, védikus - az Ősi indiai szentírásokon, a Védákon alapuló - életmóddal, és számtalan hasznos és érdekes dologgal foglalkoznak, önfenntartásra törekedve. (Nap jainkra hagyománnyá vált, hogy a Krisna-völgybe látogatók, a vallás iránt érdeklődők, valami kis ajándékot visznek Krisnának. Ez lehet egy pár szál virág, néhány szem gyümölcs. A templomlátogatás miatt célszerű zoknit, harisnyát hozni!) - Délután belvárosi séta KAPOSVÁRon, ahol elsősorban szecessziós és klasszicista épületeket fedezzük fel. A városnézés után rövid szabadidő, majd hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 
 
Részvételi díj: 6.800 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazást: Autóbusszal (1 Napos) -Belföld
Magyar nyelvű csoportkísérőt
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Várható belépő költségeket: 
Felnőtt: 3.000 Ft/Fő
Diák -Nyugdíjas: 2.000 Ft/Fő
Csatlakozó Utasok részére -Parkolási díj: -Előre is rendezhető !!
Motor: 600 Ft/nap
Autó: 700 Ft/ nap
Busz: 1.400 Ft/nap
 
(A belépők vásárlása miatt ne hagyják otthon a diák- vagy nyugdíjas igazolványt,
mert egyes helyeken kedvezményeket vehetnek igénybe!) A változtatás jogát fenntartjuk!
 
 
Krisna - Völgyi Tájékoztató!
 
Krisna-völgyi Búcsú:
Az év egyik legnagyobb rendezvénye a Krisna-völgyi Búcsú, mely minden év júliusának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre. Változatos és vidám fesztivál ez, a hagyományos értékek és India kultúrája fűszerezi. A recepciótól vonatoskocsi döcög a vendégekkel a templomhoz, a rendezvény fő helyszínére, előtte azonban körsétát tesz Krisna-völgyön belül: elpöfög a faluba, a családi házakhoz, a tehenészetbe, és végighalad a gyümölcsös mellett is. A színpadi program egy ötszáz férőhelyes sátorban zajlik, ahol reggel 9-től este 7-ig változatos műsor szórakoztatja a közönséget. A három nap egyik programja a színes és látványos indiai esküvő. A főtérről körút vezet a tehenészethez, melynek mindkét oldalán kereskedők, kézművesek kínálják portékáikat.
A kézműves falu területén neves kézművesek mutatják be mesterségüket, és a látogatók is kipróbálhatják a mesterfogásokat. A főtéren ezer négyzetméteres étkezősátor várja őket, indiai és magyar ételekkel.
 
 
Ökovölgy-program:
Az itt élők önfenntartó élemódot folytatnak. Az éghajlatváltozás, a globális felmelegedés, az élelmiszerválság, a vízhiány az egész világ számára égető problémát jelent. E problémák megoldására egy megoldás az önellátó ökofalvak, farmközösségek létrehozása, melyhez a természet és a természetes környezet remek lehetőségeket kínál. A Krisna-völgyi ökoprogram egy faluméretű kísérlet, amelyben 150 önkéntes és közel 50 különböző intézmény, számos tudós és szakember vesz részt. Kutatásaikkal, tapasztalataikkal járulnak hozzá a program kibontakozásához, bemutatják, hogy milyen eredményeket lehet elérni, ha a környezettudatosság a mindennapi gyakorlatban is jelen van egy közösség életében.
E program alternatívát ad a környezet megóvására. Az önellátó farmközösség lakói környezettudatos szemléletű, egészséges életmódjuk alapjává tették a természet és a környezet kínálta lehetőségeket. Mottójuk: „Egyszerű élet, emelkedett gondolkodás.”
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak