Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Labuán - Borneo Körutazás (A Brunei Szultánsággal és Szingapúrral)

E-mail

6. nap: Brunei – Miri Niah Nemzeti Park (Malajzia – Borneo): Reggeli, majd utazás a Niah Nemzeti Parkhoz, ahol egy rövid hajókázás során átkelünk a folyón, és sétát teszünk a pallózott úton a Niah barlang bejáratához. A barlang arról a fecskefajtáról híres, melyből a világ egyik legdrágább ételét, a fecskefészek-levest készítik. A barlangban még kb. 40.000 éves kőkori falfestményeket is láthatunk. Ezt követően megtekintjük Délkelet-Ázsia legnagyobb taoista templomát. Vacsora. Szállás Miriben......

 
Labuán - Borneo Körutazás 
(A Brunei Szultánsággal és Szingapúrral)
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés külön busszal, hajóval
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
Malajzia
Brunei
Borneo
Szingapúr
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú 
(kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2019.03.01 - 03.13.
 
 
 
Program: (13 Nap/11-10 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Kuala Lumpurba, Malajziába. 
Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Kuala Lumpur  (Malajzia)
Érkezés menetrendtől függően. Vacsora. 
Szállás Kuala Lumpurban.
 
 
3. nap: Kuala Lumpur – Labuán sziget
Reggelit követően Kuala Lumpurban a híres Petronas Ikertornyok meglátogatása, ahol a 41. és 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város belátható. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk: séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club - kívülről). Elrepülés Labuán szigetére. Vacsora. Szállás Labuánon.
 
 
4. nap: Labuán – Brunei Szultánság
(Brunei Szultanátus)
Reggeli után ismerkedés a szigettel. Labuán szigete, a filmekből ismert, Sandokan rejtekhelye volt, ma pedig off-shore cégeiről híres/hírhedt. Ismerkedés a sziget szárazföldi és tengeri élővilágával. Napközben ebéd, majd délután áthajózás a Brunei szultánságba. Szállás Bruneiben.
 
 
5. nap: Brunei Szultánság
Reggeli, majd délelőtt városnézés, mely során megtekintjük a Királyi Koronaékszereket és az Omar Ali Saiffuddien Mecsetet, mely Brunei leghíresebb látványosságának számít aranykupolájával és itáliai márvány borításával. Ezután a Brunei folyón helyi „vízitaxival” egy cölöpökre épült házhoz csónakázunk, ahol helyi süteményeket és teát szolgálnak fel. Ezt követően megnézzük a Jame Asr Hassanil Bolkiah Mecsetet, melyet Hassanil Bolkiah szultán uralkodásának 25. évfordulójára emeltek 1994-ben, végül pedig fotóstop a Szultáni Palotánál (Istana Nurul Iman). Vacsora, szállás Bruneiben.
 
 
6. nap: Brunei – Miri Niah Nemzeti Park
(Malajzia – Borneo)
Reggeli, majd utazás a Niah Nemzeti Parkhoz, ahol egy rövid hajókázás során átkelünk a folyón, és sétát teszünk a pallózott úton a Niah barlang bejáratához. A barlang arról a fecskefajtáról híres, melyből a világ egyik legdrágább ételét, a fecskefészek-levest készítik. A barlangban még kb. 40.000 éves kőkori falfestményeket is láthatunk. Ezt követően megtekintjük Délkelet-Ázsia legnagyobb taoista templomát. Vacsora. Szállás Miriben.
 
 
7. nap: Miri – Kuching
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Kuchingba. 
Érkezést követően transzfer a szállodába. 
Vacsora. Szállás Kuchingban.
 
 
8. nap: Semenggoh Orangután Központ –
Sarawak Skanzen – Kuching
Reggeli, majd ellátogatunk a Semenggoh Orangután Központba, ahol az árván maradt vagy fogságból kiszabadított fiatal orangutánokat szoktatják vissza a vadonba. Etetési időben megfigyelhetjük a főemlősök viselkedését és jellemvonásaikat. A parkban más állatokat is láthatunk, pl. gibbonokat és maláj medvéket. Délután folytatjuk utunkat a Sarawak Skanzenbe, mely elnyerte az „ezt látni kell” jelzőt. A skanzenben épült 7 házban megismerhetjük Borneó szigetének többnemzetiségű kultúráját, történelmét, hagyományait és építészetét. Végül megnézünk egy különleges kulturális műsort. Vacsora. Szállás Kuchingban.
 
 
9. nap: Kuching
Reggelit követően városnézés Kuchingban, mely során megismerjük a maláj Sarawak állam fővárosát. Meglátogatjuk a kínai negyedet, a városról elnevezett Macska emlékművet (malájul a macskát „kuching”-nak hívják), a színes Tua Pek Kong szentélyt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az alattunk elterülő városra, majd megnézzük a világhírű Sarawak Múzeumot. A folyó túloldalán ellátogatunk a különleges Macska Múzeumba, majd megtekintjük a varázslatos Állami Mecsetet és az Astanat, az egykori kormányzói rezidenciát. Ezután teszünk egy sétát az óvárosban, a piacon a fűszer- és textilárusok között. Elhaladunk a nemzeti örökség épületei mellett: látjuk a Pavilont, a Négyzetes tornyot, a postát, és a Charles Brooke Emlékművet. Vacsora. Szállás Kuchingban.
 
 
10. nap: Kuching – Szingapúr (Szingapúr városállam)
Reggeli, majd elrepülés Szingapúrba. Érkezést követően városnézés, mely során láthatjuk többek között a Merlion Parkot és a Merliont, mely nemzeti jelképük a helyieknek. Vacsora. Szállás Szingapúrban.
 
 
11. nap: Szingapúr – Melaka (Malajzia)
Reggeli, majd informális városnézést követően indulás Melakába. Malajzia legrégibb városába, mely fekvésének köszön­hetően a középkor óta Délkelet-Ázsia egyik leg­fon­to­sabb keres­ke­delmi köz­pontja. Már az euró­paiak megje­le­nése előtt a kína­iak, majd az arabok gyarma­to­sí­tot­ták, az 1500-as évektől pedig előbb a por­tugál, aztán a holland, végül az angol gyarmat­bi­ro­dalom fontos városa volt. Mindegyik gyarma­to­sító rajta hagyta a nyomát a tele­pü­lésen, így szám­ta­lan szép épüle­ttel, tör­té­nel­mi emlékkel rendel­kező város, mely az UNESCO vi­lág­örök­ség része. Megtekintjük többek között a Szent Pál templomot (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), a Stadhuys épületet (az egykori holland kormányzósági épület) és a Christ Church-t (holland stílusban épült templom, ahol az Utolsó vacsora mása is megtalálható). Vacsora. Szállás Melakában.
 
 
12. nap: Melaka – Kuala Lumpur …
Reggeli után folytatjuk városnézésünket. Megnézzük a Cheng Hoon Teng templomot (a legrégebbi kínai templom Melakában), a Jonker Street-et (antik bazár), elhaladunk a régi szultáni palota mellett, a Melaka folyón és a Jonker Street-en. Visszautazás Kuala Lumpurba. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre.
 
 
13. nap: … Budapest
Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-     Melaka történelmi városa
 
 
 
Részvételi díj: 499.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, hajóval
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban,
                    kétágyas fürdőszobás szobákban,
reggelis ellátással
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Nemzetközi és belső repjegyek illetékekkel és üzemanyagfelárral: 288.000 Ft
                                                                                                      (változhat)
Belépők, nemzeti park belépők és program szerinti étkezések: 195 USD
                                            (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek, kb.: 35 USD
Sztornó biztosítás: 11.020 Ft (a részv. díjra, repülőjegyekre és illetékekre)
Egyágyas felár: 235.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 195 USD a belépőket, nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Helyszínen a határoknál fizetendő ki- és belépési illetékek: kb. 35 USD / Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 18 fő
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak