Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Medve Szurdok - Mixnitz (Bärenschützklamm)

E-mail

Először egy könnyű erdei szakaszon sétálunk, majd elindulunk egyre feljebb és feljebb az erdőben a Hochlantsch-vidék szikla-szorosának bejáratához. Itt már vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka.

 
Medve Szurdok - Mixnitz
(Bärenschützklamm)
 
 
 
Utazás: autóbusszal
 
2018.05.27. (Vasárnap) 
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
2018.07.01. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1. BUSZ  / 2. BUSZ 
 
 
2018.08.12. (Vasárnap) 
-BETELT !!! / 1. BUSZ 
 
 
2018.09.02. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1. BUSZ
 
 
2018.10.14. (Vasárnap)
-BETELT !!! / 1 . BUSZ 
 
 
 
 
Program:
Indulás Budapestről reggel 5.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel. A buszunk Mixnitz falucska mellett, a Medve-szurdokhoz közeli parkolóhelyhez érkezik, ahol megkezdjük a túrázást. Először egy könnyű erdei szakaszon sétálunk, majd elindulunk egyre feljebb és feljebb az erdőben a Hochlantsch-vidék szikla-szorosának bejáratához. Itt már vár minket a 164 számozott fahíd és létra, valamint a 2900 lépcsőfok, melyek segítségével feltárul előttünk ennek a rejtett világnak minden csodálatos és izgalmas titka. A patak zúgókon, és számtalan kisebb-nagyobb vízeséseken keresztül morajlik alattunk, miközben mi a 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk előre. Az út egyirányú, így szembejövőkkel nem kell számolnunk, de pont ezért visszafordulási lehetőségünk sem lesz. A sziklák és a szurdok falai közül kiérve, megpihenünk a tisztáson. Kis szusszanás és a csapat minden tagjainak megérkezése után indulunk is tovább. A patak partján, csodálatos természeti környezetben, erdei ösvényen, kb. másfél órás séta után jutunk el a Teichalm-tóhoz, melynek partján, fakultatív keretek között ebédelésre nyílik lehetőség. Az ebéd elfogyasztása után pihenünk egy kicsit a tó partján, élvezve az alpesi friss levegőt, a körülöttünk lévő hegyek- és alpesi legelők látványát.
 
Szabad program keretében a tavat körbesétálva megismerkedhetünk a hely őrangyalával, majd fedezzük fel a tó mellett található természetvédelmi területet is. Ezen a részen a talajra fapallókat, kis átjárókat, pihenő pavilonokat helyeztek, hogy biztonságosan meg tudjuk szemlélni ezt a speciális természeti környezetet. Autóbuszunk a tó melletti parkolóban vár ránk. Indulás késő délután, érkezés Budapestre a késő esti órákban.
 
5-ös túra: jó kondíció és mozgáskoordináció szükséges. Időtartam kb. 5 óra; távolság: 10 km, szint: fel: 700 méter, le: 100 méter. A túra során elengedhetetlen a magabiztos koordináció, a szédülés/tériszony mentesség! 
 
Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol. A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség! A turistautak mindenki számára szabadon járhatóak, évente sok ezren keresik fel a vadregényes szurdokokat (gyerekek is). A kirándulást mozgás-, szív- és légzőszervi betegséggel rendelkezőknek NEM ajánljuk.
 
AJÁNLOTT FELSZERELÉS:
- kis méretű hátizsák
- könnyen és gyorsan fogyasztható élelem (szendvics, gyümölcs, csokoládé, szőlőcukor)
- személyenként 2 liter folyadék
- túrázásra alkalmas, bordázott járófelületű, bokát is védő, bejáratott bakancs
- réteges, kényelmes ruházat, esőkabát, esőnadrág
- pótcipő, pót zokni,váltóruha
- egészségügyi felszerelés
- fejlámpa vagy elemlámpa
 
 
Részvételi díj: 11.500 Ft/Fő
(Az akciós ár a megadott dátumig ill. szabad helyek függvényében változnak ill. -vagy/érvényesek)!
Csak ajánlatkérés után érvényes(ek) az akciós ár(ak)!
 
 
Az ár tartalmazza:
Utazás autóbusszal
 
Az ár nem tartalmazza:
BBP Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 1.130 Ft/Fő (69 éves kor -ig)
Programok költségei
+++Várható költségek: Nemzeti park: kb. 5 Euro/fő
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák.
(foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Az utazás min. 35 fő részvételével indul.
 
 
 
Felszállási helyek:
Budapest, Hősök tere - 05:00
Budaörs, Pihenőhely - 05:20
 
Pihenőhelyek: M1 Útvonal:
Sasfészek 21 Km kő - 05:30
Zsámbéki 28 Km kő - 05:35
Óbarok 43 Km kő - 05:40
Harkályos 54 Km kő - 05:50
Turul 57 Km kő - 06:00
Remeteségi 64 Km kő - 06:05
Bábolna 93 Km kő - 06:20
Arrabóna 119 Km kő - 06:35
Moson 162 Km kő - 07:00

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak