Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Misztikus Bosznia és a Piramisok (3 Nap/2 Éj)***

E-mail

Rövid ismertető: Megújult program! Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is szinesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez, majd részt vehetnek egy rafting túrán is.

 
Misztikus Bosznia
és a Piramisok
(3 Nap/2 Éj)***
 
 
Rövid ismertető: Megújult program!
Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is szinesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez, majd részt vehetnek egy rafting túrán is.
 
 
Utazás: légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!
++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona),
M6 -Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.
 
Szállás: szálloda 3* Szarajevó környékén
(2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi)
 
Ellátás (krt): 2 félpanzió (svédasztalos reggeli,
menüvacsora 1. nap Sarajevoban, 2. nap Mostarban)
 
 
2019.04.12 - 04.14.
2019.05.10 - 05.12.
2019.06.21 - 06.23.
2019.08.30 - 09.01.
2019.10.20 - 10.22.
2019.11.22 - 11.24.
 
 
 
 
 
 
 
 
Program: (3 Nap/2 Éj) (Péntek - Szombat - Vasárnap)
1. nap: Szarajevó:
Indulás reggel 05.30 órakor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú ország  „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija -  a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.
 
 
2. nap: Konjic (Titó bunker vagy rafting), Mostar:
Az utolsó délszláv háborúban a Szarajevó városát közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal, innen is kapta a nevét: "a remény alagútja", mely máig megmaradt örök mementóul, és ahová mi is ellátogatunk mai reggelen.  Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy Szarajevóban marad és maga kutatja fel a város utcáit vagy választhat két fakultatív programunk közül. Az egyik lehetőség, egy autóbuszos kirándulás, mely alkalmával felkeressük a Neretva mentén fekvő, kevésbé ismert, de annál fordulatosabb történelmi emlékekben bővelkedő Konjic városkát, ahol helyi idegenvezetővel felfedezzük a titokzatos Tito bunkert, melyet a II. világháború után építettek atombomba támadás ellen és kb. 350 ember elhelyezésére alkalmas. A föld felszínére visszatérve, megkóstoljuk a bosnyák konyha finomságait. 
 
A másik programlehetőség a merészebbeknek szól: kipróbálhatják a rafting túra izgalmait, profi túravezetőnk segítségével, egy folyó melletti grill ebéddel (a rafting túra résztvevői reggel indulnak, így nem tudják megnézni a "remény alagutat"). Ebéd után mindkét csapat együtt indul útnak a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. A városnézés után, leülünk egy vacsorára és megízleljük az ízletes mostari cevapcsicsát. Vacsora után vissza indulás Szarajevóba, a szálláshelyre.  Részvételi díj ebéddel: Bunker túra (belépővel): 25 EUR/fő, Rafting túra (neopren felszereléssel) 45 EUR/fő.
 
 
3. nap: Visoko Piramisok, kőgolyok:
Reggeli után elbúcsúzunk Szarajevótól és megismerünk az ország misztikus arcát is. Felkeressük a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézünk a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Busszunkkal tovább haladva megállunk a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több, mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. Sétával felfrissülve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.
 
 
 
 
Részvételi díj: 49.900 Ft/Fő
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
Utazás: légkondicionált autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!
++ Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona),
Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.
 
Szállás: 3* Szarajevó környékén (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi)
 
Ellátás (krt): 2 félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora 1. nap Sarajevoban,
2. nap Mostarban)
 
Magyar nyelvű csoportkísérőt /idegenvezetőt.
Foglalási adminisztratív díjat
Stornót az utazásra
Üdülőhelyi díjakat 
 
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
BBP baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját: 1.740 Ft/Fő (69 éves kor -ig) 
Egyágyas felárat: 10.000 Ft/1 Fő/2 Éj
Fakultatív programokat + Belépőket (kívéve ahól azt külön jelzünk), 
 
++ Felárak + Fakultatív programok és Belépők: 
- Mostar, Konjic bunker túra (belépővel) min. 25 fő esetén: 25 EUR/fő
- Mostar, Konjic rafting túra (neopren felszereléssel) min. 6 fő esetén: 45 EUR/fő
+++++ Belépők: kb. 30 KM (kb. 15 EUR) /Fő

 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak