Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Mohácsi Busójárás (2019.)

E-mail

"Farsang idején a mohácsi busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A téltemető, tavaszköszöntő nagy ünnep húshagyó kedden látványos, jókedvű farsangtemetéssel ér véget."

 

Mohácsi Busójárás (2019.)
 
2019.03.03.
Utazás: autóbusszal

 

 

"Farsang idején a mohácsi busók fűzfából faragott, rikító színűre festett, félelmetes álarcaikban, kereplőket forgatva, kolompokat rázva hagyományosan vidám forgataggá varázsolják a várost. A téltemető, tavaszköszöntő nagy ünnep húshagyó kedden látványos, jókedvű farsangtemetéssel ér véget."

 

"A mohácsi busójárás 2009-től szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít!"
 

 

Program:

Indulás a reggeli órákban. Folyamatos utazás, rövid technikai megállóval Mohácsig. A belváros közelében parkolunk a busszal ahonnan a hazaindulás is várható. Közös sétával megismerhetjük Mohács nevezetességeit. Meglátogatjuk a nemrégen átadott és felavatott Busó udvart. Itt már javában elkezdődhet a busó-hangulat, hiszen közel 70 élethű busó-alakkal, a rendezvény kellékeivel, a telet jelképező koporsó vesztőhelyével és nem utolsó sorban a busó-máglyával találkozhatunk a kiállítás megtekintésével. Egész nap a városkülönböző pontjain, szabadtéri programokkal várják a vendégeket. Néptánc, népdal bemutatók, előadások. Megismerhetjük a sokác népviseleteket, de ételeiket is megkóstolhatjuk. Megszámlálhatatlan pavilonban a helyi kézműves termékek hatalmas választékából válogathatnak kedvünkre. Elmaradhatatlan a farsangi fánk és a forralt bor. A nap három fő programja: a busók csónakos átkelése a Dunán, a busó csoportok felvonulása, máglyarakás. Délután szabad program, részvétel a fesztiválon és a forgatagban. Az egész napos rendezvény ideje alatt étkezési lehetőség a Kóló téren, ahol hatalmas serpenyőben illatoznak a sültek, az egytálételek és finomabbnál finomabb különlegességek közül választhatunk. Hazautazás a tűzgyújtás után, visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

 

 

Részvételi díj: 9.995 Ft/Fő helyett most csak 

Utazzon Gyermek Áron - Most:

Akciós Ár: 7.000 Ft/Fő

 

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

utazást autóbusszal

magyar nyelvű csoportkísérőt

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

Fix Ülőhelyeket - Lekérésre: 2.000 Ft/Fő 

 

Belépőjegyeket: 

- Busóudvar 800 Ft/Fő,

- Busó Múzeum: 1.200 Ft/Fő

 

Felszállási hely:

Budapest, Blaha Lujza tér, régi CORVIN áruház (parkoló), Vasárnap reggel (08:00)

M6 autópálya - pihenőhelyek - egyeztetés alapján, .......................

M6 autópálya - pihenőhelyek - egyeztetés alapján (pl.: Lánycsók) (10:10)

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak