Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Nagykörút: Laosz - Thaiföld

E-mail

7. nap: Surin – Roi Et – Kalasin – Udon Thani: A Sirindhorn Múzeum volt az első dinoszaurusz-leleteket bemutató múzeum Thaiföldön. Reggeli és kijelentkezés után, utunk Roi Et tartományban felé vezet, ahol felkeressük Thaiföld legmagasabb, álló Buddha szobrát (Wat Burapha Phiram) és a gyönyörű Wat Pha Nam Yoi templomot. Meglátogatjuk a Kalasin területén található dinoszaurusz múzeumot, mely Délkelet-Ázsia legjobb fosszília gyűjteményével rendelkezik..........

 
Nagykörút:
Laosz - Thaiföld
Laosz csodái és Thaiföld kitaposatlan ösvényei
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés külön busszal, csónakkal
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
Thaiföld
Laosz
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2019.01.30 - 02.11.
 
 
Program: (13 Nap/11-10 Éj)
1. nap: Budapest ...
Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba.
Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
2. nap: ... Bangkok
Megérkezés Bangkokba, Thaiföld fővárosába. Kora délutáni érkezést követően rövid városnézés. Megnézzük Wat Traimit, az Arany Buddha templomát a 900 éves, 5,5 tonna súlyú, színarany Buddha szoborral, majd a bangkoki kínai negyed felé vesszük az irányt, ahol különböző helyi ételek közül válogathatunk. Szállás és vacsora Bangkokban.
 
 
3. nap: Bangkok
Reggeli után megkezdjük városnézésünket, mely során megtekintjük Bangkok fő nevezetességeit: a Wat Arun-t, vagy más néven a Hajnal templomát, a legnagyobb és legrégebbi Wat Po templomot, a Nagy Királyi Palotát és a Smaragd Buddha templomot. Vacsoránkat a Chao Phraya folyón, egy esti hajókázás keretében fogyasztjuk el, mely során a város látványosságait esti kivilágításban is megtekinthetjük. Szállás Bangkokban.
 
 
4. nap: Bangkok – Ayutthaya
Reggeli, majd utazás az északi irányba, Thaiföld ősi fővárosába, Ayutthayaba. Felfedezzük a világörökség részét képező, Ayutthaya Törtánelmi Park ősi romtemplomait: Wat Phra Sri Sunpetch (az ősi Királyi templom), Wat Mahathat, mely az Ayutthaya királyság egyik legjelentősebb temploma volt. Délután megtekintjük az óvárosnál lévő úszópiacot, és így a várost egy más oldaláról is megismerhetjük. Szállás és vacsora Ayutthaya-ban.
 
 
5. nap: Ayutthaya - Khao Yai - Nakhon Ratchasima
Reggeli és kijelentkezés után elindulunk Thaiföld északkeleti, úgynevezett Isaan régiója felé. Bár nem rendelkezik fehér homokos strandokkal, hegyi törzsekkel és gyorsan fejlődő nagyvárosokkal, Isaan mégis sok mindent rejteget a turisták számára. A terület megtartotta autentikus jellegét, így az „igazi” Thaiföld élményét nyújthatja az ide látogatóknak. Utunk a Khao Yai Nemzeti Parkba vezet, melyet Thaiföld első nemzeti parkjaként tartanak számon, emellett a terület nagy rész UNESCO védelem alatt álló természeti világörökség. A nemzeti park bejárása során megismerkedhetünk a thai esőerdő élővilágával. Majd folytatjuk utunkat Nakhon Ratchasima városa felé. Szállás és vacsora Nakhon Ratchasimaban.
 
 
6. nap: Nakhon Ratchasima – Buriram – Surin
Reggeli után, utunk az egykori Khmer birodalom területén vezet keresztül, ennek építészeti nyomait tekinthetjük meg a Phanom Rung Történelmi Park területén található egykori templom együttesen. Érkezés Surin tartományban, ahol Ban Ta Klang falucskába látogatunk, ahol az elefántok háziállatnak számítanak. Elefántháton körbenézünk, miként élnek együtt az elefántok és az emberek. Szállás és vacsora Surin városában.
 
 
7. nap: Surin – Roi Et – Kalasin – Udon Thani
Reggeli és kijelentkezés után, utunk Roi Et tartományban felé vezet, ahol felkeressük Thaiföld legmagasabb, álló Buddha szobrát (Wat Burapha Phiram) és a gyönyörű Wat Pha Nam Yoi templomot. Meglátogatjuk a Kalasin területén található dinoszaurusz múzeumot, mely Délkelet-Ázsia legjobb fosszília gyűjteményével rendelkezik. A Sirindhorn Múzeum volt az első dinoszaurusz-leleteket bemutató múzeum Thaiföldön. Szállás és vacsora Udon Thani városában.
 
 
8. nap: Udon Thani - Nong Khai
A korai reggeli után ellátogatunk a rózsaszín lótuszokkal fedett Tale Bua Daeng tóhoz, ahol a tavon hajókázva közelebbről is szemügyre vehetjük ezeket a gyönyörű növényeket. Utunkat az 1992 óta világörökség részét képező Ban Chiang faluban folytatjuk, ahol Délkelet-Ázsia legrégebbi bronz-kori leleteit tárták fel egy ásatás során. Délután felfedezzük a Phu Phra Bat Történelmi Park varázslatos sziklaformációit. Vacsora és szállás Nong Khai városában.
 
 
9. nap: Nong Khai –Vientián (Laosz)
Reggeli és kijelentkezés után ellátogatunk az dzsungel övezte Wat Pa Phu Kon templomba. Majd ismét a Mekong-folyó irányába fordulunk és a Wat Pha Tak Suea templom területén található Skywalkról kiváló rálátást kapunk a Thaiföld és Laosz között húzódó folyóra. A Skywalk egy 16 méter hosszú U-alakú üveg kilátó, mely minden irányból tökéletes kilátást biztosít. Délután átkelünk a Thaiföldet és Laoszt összekötő, Thai-Lao Barátság hídján. Vacsora és szállás Vientiánban.
 
 
10. nap: Vientián - Luang Prabang
Reggeli után városnézés a laoszi fővárosban. Megtekintjük Wat Simuangot, a szent városrészt, a Wat Sisaket szentélyt, ahol fából, bronzból, kőből kifaragott Buddha szobrok ezrei láthatók. Meglátogatjuk a Pra Keo templomot, a Smaragd Buddha szobor – amely most Bangkokban található – eredeti lakóhelyét, a That Luang arany sztúpát és a Patuxai Győzelmi Kaput. Délutáni transzfer a retérre és utazás Luang Prabangba. Vacsora és szállás Luang Prabangban.
 
 
11. nap: Luang Prabang
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív program: városnézés a világörökség részét képező Luang Prabangban. Meglátogatjuk Luang Prabang legrégebbi templomát, Wat Visount, majd folytatjuk a Wat Aham és a Wat Xieng Thong templomok megtekintésével. A város főutcáján, vagyis az úgynevezett „templomok utcáján” további buddhista templomokat is láthatunk. Majd csónakkirándulás a Mekong-folyón. A Mekong hat országot szel át, a Tibeti-fennsíkról indul, határfolyó Burma, Laosz és Thaiföld között, majd laoszi „kitérő” után a thai-laoszi határt jelzi, végül Kambodzsán és Vietnamon keresztül vezet az útja és beleömlik a Kínai-tengerbe. Útközben megtekintjük a folyó partján található varázslatos, különböző méretű Buddha szobrokat rejtő Pak Ou-t (A program ára: 18.800 Ft.). Vacsora és szállás Luang Prabangban.
 
 
12. nap: Luang Prabang – Bangkok…
Reggeli után utazás a Kuang Si Vízeséshez, mely gyönyörű környezetben található Luang Prabantól nem messze. Fürdőzünk a vízesés kristálytiszta vízében és élvezzük a minket körülvevő természet szépségeit. Ban Ou és Ban Na Ouane tipikus, helyi faluk meglátogatása a Luang Prabangba vezető út során. Visszatérés a szállodába, majd transzfer a repülőtérre és utazás Bangkokon keresztül Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgépen.
 
 
13. nap: …Budapest
Megérkezés menetrend szerint Budapestre.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
- Ban Chiang régészeti lelőhelye
- Dong Phayayen – Khao Yai erdőegyüttes
- Luang Prabang városa
 
 
 
Részvételi díj: 399.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, csónakkal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
           kétágyas fürdőszobás szobákban, 
reggelis ellátást
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Nemzetközi és belső repülőjegyek és reptéri illetékek : 295.000 Ft (változhat)
Helyszíni vízumok kb.: 25 USD (Laosz)
Belépők és a program szerinti étkezések: 195 USD
                       (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás : 9.715 Ft (a részvételi díjra, a belső repülőjegyekre és illetékekre)
A 11. napi fakultatív program: 18.800 Ft (Mekong-folyó)
Egyágyas felár: 149.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 195 USD a belépőket  és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. /Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 16 fő
 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi 
Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2-2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak