Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Nepál Körutazás (Kathmandu - Bhaktapur - Chitwan Nemzeti Park - Pokhara - Phewa-tó - Patan)

E-mail

3. nap: Kathmandu – Chitwan Nemzeti Park: Reggeli után folytatjuk utunkat a Chitwan Nemzeti Parkba. Szállásunk elfoglalása után ebéd, majd körülnézünk a környéken. Délután felkeresünk egy, a Radjaszthanból menekült Tharu nép lakta falut, és ellátogatunk egy elefántiskolába. Vacsora és szállás a nemzeti parkban, bungalowban.

 
Nepál Körutazás 
(Kathmandu - Bhaktapur -
Chitwan Nemzeti Park - Pokhara -
Phewa-tó - Patan)
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés légkondicionált autóbusszal, 
kisbuszokkal, csónakkal /+program szerint
 
Ország bemutatása:
Nepál
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
a Chitwan Nemzeti Parkban bungalowkban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2019.03.21 - 03.29.
 
 
 
 
 
 
Program: (9 Nap/7 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállásokkal Nepál fővárosába,
Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Delhi – Kathmandu – Kathmandu-völgy – Bhaktapur
Érkezés Delhibe, majd továbbrepülés Kathmanduba menetrendtől függően. Érkezést követően kirándulás Bhaktapurba, mely város építészeti emlékei az UNESCO Világörökség részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Dattatraya és a fazekasok terére. Végezetül megnézzük Boudhanat sztúpáját, a világ legnagyobb ilyen létesítményét és búcsúzóul részt veszünk egy buddhista szertartáson, ahol áldásban is részesülünk. Vacsora és szállás Kathmanduban.
 
 
3. nap: Kathmandu – Chitwan Nemzeti Park
Reggeli után folytatjuk utunkat a Chitwan Nemzeti Parkba. Szállásunk elfoglalása után ebéd, majd körülnézünk a környéken. Délután felkeresünk egy, a Radjaszthanból menekült Tharu nép lakta falut, és ellátogatunk egy elefántiskolába. Vacsora és szállás a nemzeti parkban, bungalowban.
 
 
4 nap: Chitwan Nemzeti Park
Reggeli. A Chitwan Nemzeti Park a Himalája lábainál fekvő, 1984 óta UNESCO védelem alatt álló, 93.200 hektár területű nemzeti park, India és Nepál határán. Flórája és faunája rendkívül gazdag. Különlegességét annak köszönheti, hogy az egyszarvú rinocérosz és a bengáli tigris utolsó természetes élőhelye. A nap folyamán ismerkedés a dzsungellel elefántháton, kenuval. Napközben ebéd. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.
 
 
5. nap: Chitwan Nemzeti Park – Pokhara – Phewa-tó
Reggeli után utazás Pokharába, Nepál második legnagyobb városába. Pokharából lenyűgöző panoráma nyílik a Himalája hófödte csúcsaira. Érkezést követően hajókázás a Phewa-tavon. A Phewa-tó közepén található kétszintes pagoda Ajima istennő tiszteletére épült, szombatonként hívek árasztják el a pagodát, hogy állatáldozatokkal engeszteljék ki az istenséget. Később megnézzük a Barahi templomot, amely a legfontosabb vallási emlékmű Pokharában. Vacsora és szállás Pokharában.
 
 
6. nap: Pokhara – Davis-vízesés – tibeti tábor
Reggeli után folytatjuk városnézésünket Pokharában. Ezt követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: ellátogatunk a Davis vízeséshez (Patale Chango), majd megnézünk egy tibeti tábort. Délután megtekintjük a bazár közepén található Bindyabasini templomot is, amelyet Bhagwati isten tiszteletére emeltek. (A program ára: 19.800 Ft.) Vacsora és szállás Pokharában.
 
 
7. nap: Pokhara – Katmandu
Reggeli után visszautazás Kathmanduba. Délután megtekintjük Pashupatinathot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. A Gangeszbe torkolló Bagmati-folyó ghat-ján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Vacsora egy városi étteremben, miközben megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is és szállás Kathmanduban.
 
 
8. nap: Kathmandu-völgy – Swayambhunath
– Patan – Kathmandu …
Reggeli, majd Kathmanduban Palota teret látogatjuk meg – az UNESCO Világörökség része - és felkeressük az élő szűz istennőt, a Kumarit. Délután a Swayambhunathot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. A sztúpától gyönyörű a kilátás a városra. Délután ellátogatunk Patanba, a négy III. századi, még Ashoka császár emeltette sztúpákkal határolt kézművesek, művészek városába. Körbesétálunk az egykori uralkodói „palota téren”, a Durbar téren. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
9. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
-        Kathmandu-völgy
-        Chitwan Nemzeti Park
 
 
 
Részvételi díj +Repülőjeggyel:
299.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy
BBP biztosítás
közlekedés légkondicionált autóbusszal, kisbuszokkal, csónakkal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
a Chitwan Nemzeti Parkban bungalowkban, kétágyas fürdőszobás szobákban, 
reggelis ellátással
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 129.000 Ft (változhat)
Helyszínen fizetendő vízum kb.: 25 USD
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 215 USD
                              (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás: 5.990 Ft (részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
A 6. napi fakultatív program: 19.800 Ft (Davis-vízesés)
Egyágyas felár: 79.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 215 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő Borravaló: ajánlott 5 USD/fő/nap
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 18 fő
13-17 fő közötti felár: 12.000 Ft
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi
Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 

 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak