Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Nyugat - Afrika Csodavilága: (Szenegál - Gambia Körutazás)

E-mail

4. nap: Saly –Joal – Fadiouth – Saly: Reggeli után a part mentén elérjük Joal városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Érkezést követően megnézzük a kagylóhéjjal díszített temetőt. Délután kis csónakkal átkelünk a lagúnán. Meglátogatjuk Fadiouth falucskát, ahol találkozhatunk a helyi lakosokkal. Visszautazunk Saly üdülővárosba. A város Szenegál legnépszerűbb üdülővárosa......

 
Nyugat - Afrika Csodavilága:
(Szenegál - Gambia Körutazás)
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés külön busszal, 
dzsipekkel, komppal, csónakkal
/+program szerint
 
Ország bemutatása:
Szenegál
Gambia
 
Szállás:
elhelyezés 3-4*-os, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2019.02.08 - 02.18.
 
 
 
 
 
 
Program: (11 Nap/9-8 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással
Dakarba, Szenegál fővárosába. Étkezések és éjszakázás
a repülőgép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Dakar (Szenegál) – Gorée sziget
Reggel megérkezés Szenegálba. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Érkezést követően felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs – Dakar Rally. Városnézésünk során megnézzük az Újjászületési Emlékművet, az elnöki rezidenciát, a Függetlenség terét és a Milleniumot. A zeg-zugos piac, a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Délután utazás Gorée szigetére. Utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Megnézzük az erődöt, a Kormányzósági épületet, valamint a Gorée emlékkiállítást és a kis piacot, ahol afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek kaphatók. Vacsora. Szállás Dakarban.
 
 
3. nap: Dakar – Bandia rezervátum – Saly
Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Vacsora. Szállás Salyban.
 
 
4. nap: Saly –Joal – Fadiouth – Saly
Reggeli után a part mentén elérjük Joal városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Érkezést követően megnézzük a kagylóhéjjal díszített temetőt. Délután kis csónakkal átkelünk a lagúnán. Meglátogatjuk Fadiouth falucskát, ahol találkozhatunk a helyi lakosokkal.  Visszautazunk Saly üdülővárosba. Lesétálunk a kikötőhöz és megnézzünk, hogyan füstölik a halat a helyiek. A város Szenegál legnépszerűbb üdülővárosa. Vacsora. Szállás Salyban.
 
 
5. nap: Saly – Kaolack – Banjul (Gambia)
Reggeli, majd utazás Gambia fővárosába, Banjulba. Kaolackon keresztül utazunk. Útközben látjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait.  Komppal kelünk át Barrából Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Vacsora. Szállás Banjulban.
 
 
6. nap: Banjul – Makasutu – Banjul
Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. „szent erdő”. A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az Albert piacot, illetve az anglikán egyház templomát. Vacsora. Szállás Banjulban.
 
 
7. nap: Banjul – Juffureh – Toubacouta (Szenegál)
Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd rövid kompút után elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. A Rabszolgák Múzeumának megtekintése. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé, ahol megnézzük a Mandigo falvakat. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés után a Saloum-folyónál csónakokba szállunk és megfigyeljük a helyi különleges madárfajokat. Vacsora. Szállás Toubacoutában.
 
 
8. nap: Toubacouta – Saint Louis
Reggeli, majd utazás Saint Louisba. Az út Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Továbbutazás Saint Louis felé. Útközben falvakat látogatunk meg és a piacok kínálatával ismerkedünk. Érkezés Saint Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Vacsora. Szállás Saint Louisban.
 
 
9. nap: Saint Louis – Langue de Barbaries Park
– Saint Louise
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: busszal és csónakokkal fedezzük fel a Langue da Barbaries Parkot. A híres madárrezervátumot, a „madarak szigete”-nek is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Több száz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vizimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint Louisba, ahol lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével. Felfedezzük a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Vacsora. Szállás Saint Louisban. ( Fakultatív program ára: 18.500 Ft )
 
 
10. nap: Saint Louis – Thies – Dakar …
Reggeli, majd visszautazás Dakarba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben, ahol megtekintük a kelmeszövőket, illetve vásárlási lehetőség a helyi piacon. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
 
 
11. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre.
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- Gorée szigete
- Saint Louis szigete
- Djoudj Nemzeti Madárrezervátum
- Saloum-delta
 
 
 
Részvételi díj + Repülőjeggyel:
459.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, dzsipekkel, komppal, csónakkal
elhelyezés 3-4*-os, kétágyas fürdőszobás szobákban, 
reggelis ellátással
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 129.000 Ft (változhat)
Gambiai vízum: 23.000 Ft
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 195 EUR
                              (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás: 8.230 Ft (a részvételi díjra, a repülőjegyre és illetékekre)
A 9. napi fakultatív program: 18.500 Ft
Egyágyas felár: 95.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 195 EUR a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. /Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 18 fő
- 12-17 fő közötti felár: 35.000 Ft
 
Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál. Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie! Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatással. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 275 HUF, 1 EUR = 315 HUF árfolyamig érvényesek.
 
 
 
 
Hasonló utazások, szállások:

Nyugat - Afrika

    Foglalási díj: 500,-Ft/fő
    (Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
    Oldalak
    Dolce Travel Utazási Iroda
    Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak