Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:



Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Olasz Őszi Szünet: Milánó, Comói-tó, Lago Maggiore és Bergamo (4 Nap/3 Éj)***

E-mail

- Csoportos utazásunk során lehetőség nyílik megismerkedni Olaszország két legnagyobb tavával: a Comói-tóval, ahol part menti pálmafák, szubtrópusi jellegű növényzet és mediterrán villák teremtenek mesebeli hangulatot, valamint a Lago Maggiore-val, ahol csodás villák és fás sétányok között gyönyörködhetünk a tájban, a hófedte Alpokkal a háttérben. - Végül, de nem utolsó sorban meglátogatjuk az Alpok lábánál fekvő Bergamót, amely szűk kis utcáival, középkori építményeivel magával ragadja a városba látogatókat......

 
Olasz Őszi Szünet: Milánó,
Comói-tó, Lago Maggiore
és Bergamo (4 Nap/3 Éj)***
 
 
Milánó az olasz gazdasági-pénzügyi élet központja, kozmopolita világváros. Mindemellett az európai divatvilág zarándokhelye is: az utcákon szinte kizárólag elegáns, időjárástól függetlenül ízléses sálat és napszemüveget viselő járókelőt látni. A divat mellett Milánó számos látnivalóval is szolgál, melyek közül a legfontosabbakat gyalogos városnézés során fedezzük fel (milánói Dóm, La Scala, Galleria Vittorio Emanuele II, Castello Sforzesco). - Csoportos utazásunk során lehetőség nyílik megismerkedni Olaszország két legnagyobb tavával: a Comói-tóval, ahol part menti pálmafák, szubtrópusi jellegű növényzet és mediterrán villák teremtenek mesebeli hangulatot, valamint a Lago Maggiore-val, ahol csodás villák és fás sétányok között gyönyörködhetünk a tájban, a hófedte Alpokkal a háttérben. - Végül, de nem utolsó sorban meglátogatjuk az Alpok lábánál fekvő Bergamót, amely szűk kis utcáival, középkori építményeivel magával ragadja a városba látogatókat. - Ha szeretné megismerni az olasz divat és az opera hazáját, Milánót, valamint gyönyörködni a páratlan panorámában a Comói-tó és a Lago Maggiore mellett, ez az ideális utazás az Ön számára.
 
Az út kiemelt értékei:
Városnézés Milánóban és Bergamóban
Fakultatív kirándulás a Comói-tóhoz és a Lago Maggiore-hez
"Világörökségi helyszín: a Santa Maria delle Grazie templom
és domonkosrendi kolostor Leonardo da Vinci "Utolsó vacsora" c. festményével"
Utazás az október 23-i hosszú hétvégén, az utazás munkanapot nem érint
Repülés közvetlen járattal, kényelmes menetrenddel
Szállás Milánó központjában, középkategóriás szállodában
Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt
 
 
Utazás:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Milánó útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg)
Különbusz a programok során
 
Szállás:
három éjszakára a Ibis Milano Centro szállodában, kétágyas szobában -belvárosi Ibis Milano Centro szállodában. A főpályaudvar közelében található hotel légkondicionált és hangszigetelt szobái plazma tv-vel, telefonnal és wifivel felszereltek.
 
Ellátás:
Reggeli a szállodában
 
2018.10.20 - 10.23.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT
 
 
 
 
Programok: (4 Nap/3 Éj)
2018. október 20., szombat:
Elutazás Budapestről a Wizz Air közvetlen járatával Milánóba (06.10-07.50). Érkezést követően poggyászainkat a szálláson, az Ibis Milano Centro hotelben hagyjuk. Ezt követően gyalogos városnézésre indulunk, mely során érintjük Milánó főbb nevezetességeit. Megnézzük többek között a milánói Duomo-t, a bevásárló központok elődjét, a Galleria Vittorio Emanuele II-t, a korábban milánói hercegek birtokában álló Castello Sforzesco építményét, a híres La Scala épületét, valamint a város egyik legrégebbi templomát, a Sant’ Ambrogio bazilikát.
 
 
2018. október 21., vasárnap:
Egész napos szabadprogram Milánó további felfedezésére, vagy lehetőség fakultatív kirándulásra. - Fakultatív kirándulás: a Lago Maggiore-hez, Arona és Stresa érintésével (60 euró/fő, helyben fizetendő). Reggelit követően busszal elindulunk Olaszország második legnagyobb tavához, a Lago Maggiore-hoz. Első megállónk Aronában lesz, ahol gyönyörködhetünk a La Rocca Parkból a tóra nyíló egyedülálló panorámában. További nevezetessége a városnak a világ második legnagyobb szobra, a 10 emeletes ház magasságú építmény, melyet Borroemo Szent Károlynak állítottak. Aronát elhagyva Stresa városkáját látogatjuk meg, ahol az alpesi kertből (Giardino Botanico Alpinia) szintén csodás kilátásban lehet részünk a tóra. Stresa-ból hajóval (menetidő kb. 15 perc) Isola Bella szigetére kirándulunk, ahol gyönyörű virágok között sétálva fedezzük fel a kis sziget kertjét és aki szeretné, a palotáját.
 
 
2018. október 22., hétfő:
Egész napos szabadprogram Milánó további felfedezésére, vagy lehetőség fakultatív kirándulásra. - Fakultatív kirándulás: a Comói-tóhoz, ebéddel (80 euró/fő) vagy ebéd nélkül (50 euró/fő). Reggeli után elindulunk északra, a gleccserek által „Y” alakúra formált Comói-tóhoz. Első megállónk a tó névadója és egyben fővárosa Como városkája, ahol megnézünk római korokból származó templomokat, valamint egy gótikus katedrálist. Bellagio a Comói-tó legnépszerűbb városa, köszönhetően fekvésének és páratlan panorámájának. Ebédlehetőség Bellagio-ban az Aperitivo et al étteremben, ahol három fogásból álló, jellegzetes olasz ételeket kóstolhatunk meg, helyi borokkal kísérve. Utolsó megállónk Lecco, ahol még tehetünk egy sétát a Comói-tóra nyíló egyedülálló kilátás kíséretében.
 
 
2018. október 23., kedd:
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Busszal a Lombardia tartományban található Bergamóba indulunk. Bergamo városa két nagy részből áll: a Cittá Alta a felsőváros, míg a Citta Bassa az alsóváros. A Cittá Alta az óváros, ahol a legtöbb látnivalóval találkozhatunk, szűk kis utcákon sétálhatunk és középkori épületeket csodálhatunk meg. A Piazza Vecchia a főtér, ahol az ország egyik legrégebbi könyvtára található, a Palazzo Nuovo, valamint az 52 méter magas torony, a Campanone. A Santa Maria Maggiore bazilika több száz éven keresztül épült, ennek nyomán barokk és román elemeket is felfedezhetünk rajta. - Délután transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járatával (Milánó-Budapest 22.20-23.55).
 
Javaslatok Milánó egyéni felfedezésére:
Viktor Emánuel Galéria
San Raffaele-templom
Palazzo Reale
Teatro alla Scala, az operaház (belépő 9 euró)
Leonardo da Vinci "Utolsó vacsora" falfestménye
a Santa Marie delle Grazie-ben (12 euró/fő, előzetes foglalás szükséges)
Piazza Cavour és környéke
Piazza dei Mercanti
Santo Stefano Maggiore
Villa Reale
A Brera nevű bohém negyed
San Siro stadion, AC Milan Múzeum
 
 
 
Részvételi díj: 109.000 Ft/Fő
 
 
 
Az ár tartalmazza:
Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Milánó útvonalon, közvetlen járattal
Utasonként egy kézipoggyász (max. 55x40x23 cm, max. 10 kg)
Különbusz a programok során
Szállás 3 éj a Ibis Milano Centro szállodában, kétágyas szobában
Reggeli a szállodában
Városnézés Milánóban és Bergamóban
Magyar idegenvezetés az út teljes időtartama alatt
 
Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illeték: 29 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás, 
Egyágyas felár: 40.000 Ft/1 Fő
Feladott poggyász (max. 20 kg): 18 400 Ft/Fő
EUB Top betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 3.000 Ft/Fő
Félpanzió (3 fogásos halas menüvacsora italok nélkül): 20 000 Ft/Fő
Félpanzió (3 fogásos húsos menüvacsora italok nélkül): 20 000 Ft/Fő
 
Fakultatív kirándulás: a Comói-tóhoz ebéd nélkül: 50 EUR/Fő -vagy
Fakultatív kirándulás: a Comói-tóhoz ebéddel: 80 EUR/Fő
Fakultatív kirándulás: Lago Maggiore: 60 EUR/Fő
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak