Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Óriás Kínai Körút I. (16 Nap)

E-mail

Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található.

 
Óriás Kínai Körút I.
(16 Nap)
 
 
Peking - Luoyang - Xian - Shanghai - Suzhou -
Guilin - Yangshuo - Kanton - Hong Kong
 
 
Utazás:
Repülővel
Közlekedés külön busszal, vonattal, 
Belső repülőjárattal, hajóval, komppal
/+ program szerint
 
Ország bemutatása:
Kína
 
Szállás:
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban 
 
Ellátás:
Reggelis
 
2019.03.25 - 04.09.
 
 
Program: (16 Nap/14-13 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Pekingbe.
Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Peking – Olimpiai helyszínek
Érkezés Pekingbe, transzfer a városba, fotóstop a 2008-as
Nyári Olimpiai Játékok helyszíneinél. Vacsora egy városi étteremben.
Szállás Pekingben.
 
 
3. nap: Tienanmen tér – Tiltott Város –
Ég Temploma – Nyári Palota
Reggeli után a városnézés folytatása: Peking szívében található Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és a Mao Ce-tung Mauzóleum vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. Látogatás az Ég templománál, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a „Föld közepe” található. A Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja (pl. a Kunmingban lévő tavat is idevarázsolták). A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.
 
 
4. nap: Nagy Fal – Szellemek Útja – Ming sírok - Luoyang
Reggeli után meglátogatjuk a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Ezután teszünk egy sétát a Szellemek Útján, majd meglátogatunk egyet a Ming császári sírok közül. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a vasútállomásra. Vonatra szállunk és elindulunk Luoyang felé. Éjszakázás a vonaton.
 
 
5. nap: Sárkánykapu sziklakolostorok – Shaolin templom
Érkezés Luoyangba. Reggeli. Felkeressük az UNESCO Világörökség részét képező Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található. A barlangok megtekintése után továbbutazunk Dengfengbe, meglátogatjuk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomot, a shaolin szerzetesek otthonát, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Visszautazás Luoyangba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Luoyangban.
 
 
6. nap: Luoyang - Xian – Nagy Mecset –
Vadludak Nagy Pagodája
Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás expresszvonattal Xianba. Érkezés után városnézés Xianban, amely több mint ezer éven keresztül a birodalom fővárosa volt: látogatás a muzulmán negyedben, a Nagy Mecset megtekintése, amelynek egyik érdekessége, hogy a tradicionális muszlin és kínai építészeti stílusokat ötvözi. Fotóstop a Vadludak Nagy Pagodájánál. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.
 
 
7. nap: Xian – Terrakotta Hadsereg
Reggeli, majda napot Xian leghíresebb látnivalójának szenteljük. A Terrakotta Harcosok és Lovak a XX. század legjelentősebb régészeti lelete, melynek feltárása mind a mai napig tart. A mauzóleumot Kína első császára, Csin Si Huang építtette az i.e. III. században. Rendeltetése az volt, hogy az uralkodót halála után ide helyezzék örök nyugalomra tömérdek kincseivel együtt, az életnagyságú szobrok pedig a császárt voltak hivatottak őrizni a túlvilágon. Ez a hatalmas múzeum elénk tárja a 2300 évvel ezelőtti Kína hatalmasságát és gazdagságát; a több ezer restaurált szobor látványa lenyűgöző.  Vacsora egy városi étteremben. Szállás Xianban.
 
 
8. nap: Xian - Shanghai Múzeum – Bund – Nanjing Road
Reggeli, ezután transzfer a repülőtérre és elrepülés Shanghaiba. Érkezés után látogatás a Shanghai Múzeumban, ahol egy átfogó képet kaphatunk Kína egész történelméről és művészetéről. Ezután áthaladunk a Bundon, amely a Huangpu folyó nyugati partján található, történelmi épületek sokaságával. Séta a híres Nanjing Roadon, vásárlási lehetőség. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.
 
 
9. nap: Shanghai - Luzhi – Suzhou – Shanghai
Reggeli, majd utazás Suzhouba, útközben látogatást teszünk Luzhi vízivárosban. Érkezés Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik „Kelet Velencéjének”. 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.
 
 
10. nap: Óváros – Örömök kertje – Jade Buddha templom
Reggeli, majd séta az Óvárosban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház, és a híres cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. Az Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok – mandarin – építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 20 milliós város vesz körül bennünket. Látogatás a Jade Buddha templomban, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.
 
 
11. nap: Shanghai - Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang
– Fubo-hegy
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Guilinba. Érkezés után látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezt követően séta a Fubo-hegyre, amely félig a szárazföldön, félig vízben áll, és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a Li folyóra. Vacsora és szállás Guilinban.
 
 
12 nap: Guilin – Yangshuo – hajókázás a Li folyón
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.
 
 
13. nap: Guilin – Kanton – Hong Kong
Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra, és utazás expresszvonattal Kantonba. Városnézés: Chen Clan Akadémia, Liurong szentély, Qingping piac. Transzfer a kikötőbe és áthajózás Hong Kongba, érkezés után transzfer a hotelbe. Szállás Hong Kongban.
 
 
14. nap: Makaó
Reggeli, majd szabad program vagy egész napos fakultatív programlehetőség: hajókirándulás Makaóra, a kaszinók városába. Katamaránnal átmegyünk Makaóra és meglátogatjuk az A-Ma Szentélyt, amelyről Makaó a nevét kapta (A-Ma-Gao, vagyis A-Ma-öböl), majd megtekintjük a Szt. Pál templom romjait, amely a XIX. században égett le. Rövid séta és vásárlási lehetőség a Senado téren. Ezután transzfer a Casino Venetianhoz, és szabad program a hajó indulásáig. Estére visszaérkezés Hong Kongba. (A program ára: 36.800 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Hong Kongban.
 
 
15. nap: Hong Kong…
Reggeli, délelőtt szabad program, délután városnézés Hong Kongban: Viktória-csúcs, Aberdeen halászfalu, rövid látogatás az ékszergyárban. Vacsora egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrend szerinti járattal átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
16 nap:…Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
-          Tiltott Város
-          Nagy Fal
-          Terrakotta Hadsereg
-          Suzhou mandarinkertek
-          Ég temploma
-          Pekingi Nyári Palota
-          Ming királyi sírok
-          Sárkánykapu barlangok
-          Makaó belvárosa
 
 
 
 
Részvételi díj Repülőjeggyel: 589.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy (nemzetközi és belső)
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal, vonattal, belső repülőjárattal, hajóval, komppal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban,
                    kétágyas fürdőszobás szobákban
reggelis ellátással
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 149.000 Ft (változhat)
Vízum: 22.000 Ft
Belépők és a program szerinti étkezések: 225 USD
                   (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás : 10.335 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)
A 10. napi fakultatív program: 24.500 Ft (hajókázás a Li folyón)
A 13. napi fakultatív program: 36.800 Ft (Makaó)
Egyágyas felár: 148.000 Ft (Mentességről érdeklődjön irodánknál!)
 
 
A 225 USD a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 18 fő
Fakultatív program: minimum 10 főtől
 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi
Oltóközpontban illetve, a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 
Fontos! A vízumot Budapesten csak magyar útlevéllel rendelkezőknek készítik el! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 Ft, 1 USD = 275 Ft árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
 
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak