Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

Óriáskörút a titokzatos Malajziában és Szingapúrban

E-mail

A vonatról csodálatos kilátás nyílik a környező falvakra, ültetvényekre. Tampinból folytatjuk az utat a gazdag múlttal rendelkező Melaka felé, melynek óvárosa a Világörökség része. Megtekintjük többek között a Szent Pál templomot (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), a Stadhuys épületet (az egykori holland kormányzósági épület), a Christ Church-t (holland stílusban épült templom, ahol az Utolsó vacsora mása is megtalálható), a Cheng Hoon Teng templomot (a legrégebbi kínai templom Melakában), a Jonker Street-et (antik bazár), stb.

 
Óriáskörút: 
A Titokzatos Malájziában
és Szingapúrban
 
 
Utazás:
Repülővel
közlekedés külön busszal
 
Ország bemutatása:
Malajzia
Szingapúr
 
Szállás:
elhelyezés középkategóriájú 
(kb. 3-4*-os) szállodákban, 
kétágyas fürdőszobás szobákban
 
Ellátás:
Reggelis
 
2018.09.15 - 09.28.
-BETELT !!! / 1. CSOPORT  / 2. CSOPORT VIP
 
2019.03.15 - 03.28.
 
 
Program: (14 Nap/12 Éj)
1. nap: Budapest …
Elrepülés átszállással Kuala Lumpurba.
Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
 
2. nap: … Kuala Lumpur
Érkezés menetrendtől függően Malájzia fővárosába, Kuala Lumpurba. Érkezést követően megkezdjük városnézésünket. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.
 
 
3. nap: Kuala Lumpur
Reggeli után városnézés, mely során megtekintjük a híres Petronas ikertornyokat, a kínai negyedet, Masjid Jameket (a Gombak és a Klang folyók találkozásánál fekvő egykori temetkezési hely), az új Királyi Palotát, ahol az őrök lovon ülve Malájzia fehér és a Brit birodalom piros uniformisában őrzik a bejáratot, a Nemzeti Emlékművet, a Nemzeti mecsetet, a Pályaudvar épületét és a Függetlenség terét. Vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.
 
 
4. nap: Kuala Lumpur – Batu barlang –
Cameron hegyvidék
Reggeli után indulás a Cameron hegyvidékre, mely egy Szingapúr nagyságú, 712 km2-es hegység, ahol napközben ritkán emelkedik a hőmérséklet 25 ?C fölé. Malájok, kínaiak, indiaiak lakják ezt a környéket. Útközben megállunk a Batu barlangokban épült Murugan istennek szentelt hindu templomnál. A mészkőhegyben az idők folyamán nagyon sok barlang alakult ki, melyek legalább 400 évesek, korábban veszély esetén ide menekültek a temuani emberek. A hindu templomhoz 272 lépcsőn jutunk fel. Gyönyörködünk a Lata Iskadar vízesésben. A víz gránit köveken zúdul le 25 m magasságból egy kis medencébe, majd kis csermelyként folytatja útját. A turisták szívesen fényképezkednek a szitáló víz alatt. Rövid megállót teszünk egy kis helyi faluban is. Vacsora. Szállás a Cameron hegyvidéken.
 
 
5. nap: Cameron hegyvidék – Tempurung barlang
– Ipoh
Reggeli után látogatás egy tea ültetvényen, ahol megismerkedünk Malájzia teatermesztésével. Ezután utazás Ipohba. A várost az ónbányászat és -feldolgozás emelete Malájzia egyik legnépesebb városává. Útközben megálló a Tempurung barlangnál, melynek mészkő-mennyezete a kókuszhéjra emlékeztet (a barlang neve is ebből ered). Séta a gyönyörű 400 millió éves cseppkövek között. Ezt követően megtekintjük a teknőseiről nevezetes Sam Poh Tong templomot. Érkezés után rövid városnézés Ipohban. Vacsora, szállás Ipohban.
 
 
6. nap: Ipoh – George Town
Reggeli, majd útrakelünk Penang felé. Útközben látogatás Kuala Kangsar királyi városban, ahol megtekintjük Malájzia legszebb mecsetét, az Ubudiah mecsetet, amely arany kupolájával, kecses minaretjeivel fenségesen és büszkén uralja a területet, majd ezt követően a Királyi Palotát csodáljuk meg, valamint láthatjuk a világ egyik leghosszabb hídját is. Megérkezés Penangba, ahol megtekintjük az 1000 Buddha templomát. Vacsora. Szállás George Town-ban.
 
 
7. nap: George Town
Reggeli után felfedezzük Penang fővárosát, George Town-t. Penang sziget az első ázsiai brit gyarmat volt, George Town is a gyarmati emlékeket idézi fel épületeivel, utcáival. Megtekintjük a Cornwallis erődöt, ahová az első penang-i brit kolóniát alapító Francis Light kapitány érkezett 1786-ban. Megnézzük a Wat Chayamangkalaram templomot, ahol a világ harmadik leghosszabb Megvilágosodott Buddha szobra található. Túránkat a Khoo Kongsi klán házánál fejezzük be, ahol elkápráztatnak minket a falon látható metszetek, az oszloppillérek, a háztető íves formái, melyek Kínából érkezett mesterek munkáit dicsérik. Ebéd, majd a Chew Clan Jetty, a csónak kikötő, a városháza és „kis India” mellett haladunk el. A nap további részében szabadidő. Szállás George Town-ban.
 
 
8. nap: George Town – Terengganu
Reggeli, majd a kora reggeli órákban indulás az ország keleti részébe. Az út a hegygerincen és az esőerdőn keresztül szemet gyönyörködtető, apró maláj falvak és megművelt ültetvények mellett haladunk el. Útközben festői kilátás nyílik a nyugalmat sugárzó Temenggor tóra és a mögötte elterülő esőerdőre. Vacsora. Szállás Terengganuban.
 
 
9. nap: Kenyir tó
Reggeli után dzsungeltúrára indulunk Délkelet-Ázsia legnagyobb ember alkotta tórendszeréhez, a Kenyir tóhoz, hogy felfedezzük a tó környékének egyedi növény- és állatvilágát. A 30 folyó táplálta tavon 340 sziget és 25 vízesés található, a környező esőerdőben pedig 8000 virágfajta, 800 lepkefajta, 370 féle orchidea, 1000 féle madár és 200 egyéb állat található. Délután szabad program, pihenés a tengerparton. Vacsora. Szállás Terengganuban.
 
 
10. nap: Kenyir tó – Kuantan
Reggeli, majd folytatjuk utunkat Kuantan felé. Útközben láthatjuk, hogyan készülnek a hagyományos maláj csónakok. Ezt követően láthatjuk Malájzia első igazi úszó mecsetét, a Tengku Tengah Zaharah mecsetet. Ellátogatunk a teknősök életét bemutató Rantan Aban Teknős Központba, majd Kemasiknál teszünk egy rövid sétát a tengerparton. Útközben megkóstolunk egy maláj specialitást, a bambuszrúdban készült, kókusztejjel ízesített rizst, a „lemang-ot”. Cherating fő attrakciója a kókuszdiót szüretelő majom. Megtekintjük, hogyan készülnek a trópusi mengkuang növény leveleiből a táskák, matracok. Vacsora. Szállás Kuantanban.
 
 
11. nap: Kuantan – Melakka
Reggeli, majd utazás Melakkába. A nap további részében szabad
program, pihenés. Vacsora. Szállás Melakkában.
 
 
12. nap: Melakka – Szingapúr
Reggeli, majd utazás Szingapúrba. Keresztül haladunk a Szingapúr kapuját képező Johor Bharun, majd érkezés Szingapúrba. A független városállam hajdan brit gyarmati központ volt. Az egykori cölöpházak helyén ma bankok, különböző társaságok székházai, felhőkarcolói emelkednek. Érkezést követően elkezdjük városnézésünket Szingapúrban. Vacsora. Szállás Szingapúrban.
 
 
13. nap: Szingapúr …
Reggeli után félnapos városnézés: láthatjuk a Parlamentet, a Kis-India városnegyedet, a Kínai negyedet, majd látogatás a Botanikus kertben. Fotóstop Szingapúr jelképénél, a félig hal, félig oroszlán Merlionnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Ebéd. Délután szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.
 
 
14. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.
A változtatás jogát fenntartjuk!
 
Az út során érintett UNESCO Világörökségek:
- George Town
- Szingapúri botanikus kert
 
 
 
 
Részvételi díj + Repülőjeggyel:
476.000 Ft/Fő
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
repülőjegy       
BBP biztosítás
közlekedés külön busszal
elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban,
                    kétágyas fürdőszobás szobákban
reggelis ellátás
magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 138.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 165 USD
                            (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Sztornó biztosítás: 8.595 Ft (a részvételi díjra és reptéri illetékekre)
Egyágyas felár: 128.000 Ft (mentességről ld. Akciók menüpont)
 
 
A 165 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő
 
További tudnivalók:
Minimum létszám: 16 fő
 
Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi
Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.
 
Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie. A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 EUR = 315 HUF, 1 USD = 275 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.
 
 
Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak