Utazás
Szállás

Utazás típusa

Ország

Város

Dolce Travel
utazás-szállás-hírlevél
E-mail cím:*
Név:*
Telefon:Buszos városnézés, Buszos kirándulás - Bel- és külföldi személyszállítás autóbusszal Proservice Group - Több, mint arany Ultrahangos fogkefe Emmi-dent

PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK (6 Nap/5 Éj)***

E-mail

Rejtélyek nyomában Casanovával a XVIII. századi városban. A város egyik legnagyobb ismerője minden bizonnyal Casanova, aki az éj leple alatt sötét viuzzákban eltűnve szapora, halk lépteivel osont az éjszakában. Itt nem borzolja szél a fák koronáit, nem csapnak zajt a járművek, csupán a tenger habjainak zenéjéből olvashat az éjszaka vándora. Castello sikátoraiban sétálva elkerülhetetlen, hogy ne találjuk magunkat szembe a gigantikus Arsenale falaival.

 
PIEMONTI KÉMÉNYMESÉK
 
PIEMONTI ROMANTIKA: Soha nem gondoltam, hogy egyszer Itália ezen hűvös, mértéktartó szeglete majd egyszer rabul ejt. Jó ideig barátkoztunk, kóstolgattam ezt a színesnek igazán nem mondható tartományt, még nem  egyszer a tekintetem az ég felé nem fordítottam és hirtelen valami megváltozott. A piemonti házak kéményei a híres „comignolo” – k mesés füsttel terítik be a településeket, és az első találkozás alkalmával elvarázsolják a látogatót. Művészien megalkotott, finom kis kémény nyílások erdeje alkotja a hegyek között megbújó települések képét. Bármerre is fordítjuk tekintetünket a kémények mögött élő díszletet alkotnak a Ligúr Appenninek és a Nyugati Alpok.
 
 
Elhelyezés: hotel*** ( Fossano )
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal
 
2019.03.24 - 03.29.
2019.05.16 - 05.21.
2019.06.27 - 07.02.
 
 
FELSZÁLLÁSI PONTJAINK:
Mezőkövesd LukOil kút               02:45 óra
Füzesabony Vasútállomás           03:15 óra
Gyöngyös Pesti út / Spar             03:40 óra
Hatvan Tesco parkoló                  04:00 óra
Gödöllő Tesco parkoló                 04:20 óra
Budapest Hősök tere                    05:00 óra
Budapest BAH csomópont          05:15 óra
Budaörs Mc Donalds Agip kút   05:30 óra
Érd - M7 Iparos út Shell kút       05:30 óra
Szf.vár Fehérvár pihenő              06:20 óra
Siófok Tesco parkoló                    07:00 óra
Balatonlelle Marché                     07:40 óra
Nagykanizsa Tesco parkoló        08:40 óra
 
 
Program: (6 Nap/5 Éj)
1. nap: 
Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. 
Este a szállások elfoglalása Piemonte tartományban. (Fossano hotel***)
 
2. nap: 
Reggelit követően séta Fossanoban, a Via Rómán, a Dóm meglátogatása majd az Acaja kastély felkeresése.  A kastélyt csak kívülről tekintjük meg, majd fotózási lehetőséget biztosítunk a kastély mögötti sétány panoráma pontján. Délelőtt továbbutazás Buscába, ahol a Roccolo kastélyt és kertjét látogatjuk meg.  A kastélyban lakott több napon keresztül Camillo Cavour, de itt vendégeskedett I. Umberto király és felesége Margit királyné. Mór hatású csipkézett belső terek, romantikus sétányok, mesterien megkomponált szalonok és freskók varázsolnak el ezen a délutánon. Sétánkat a kertben zárjuk, ahol a közel 50 hektárnyi területen több száz nemes fajjal, és virágkompozícióval találkozunk. Figyelem! A kert Itália tíz legszebb kertje között van számon tartva. A délutánt Torinóban töltjük, belvárosi sétánkat a Mole Antonellianal kezdjük, majd a Királyi Palotánál folytatjuk. A továbbiakban a Dómot keressük fel, A Palazzo Madama-t, a Carignano palotát, a Subalpi galériát, a Solferino teret, a szegények és gazdagok templomát és  a könyvtár épületéhez látogatunk el.  Késő délután szabad program, majd visszaindulás a szálláshelyre. A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  
 
TITKOS KÁPOLNÁK, VIDÉKI MENEDÉKEK: Reggeli ébredés vidéken. Ligúria közelsége miatt a Focaccia itt is a reggeli asztalok és a pékségek állandó tartozéka. A szállodából kilépve mintha egy színpadra lépnénk. Körös – körül az Alpok és az Appeninek hófödte csúcsa, még lent a „ fossa – ban „  ( gödörben ) állandó páratartalom és kellemes tavaszias idő kísér a kirándulásainkon. Nem benzingőz tölti meg a levegőt, hanem a környező istállók szaga. Mintha hirtelen Svájcba idő utaznánk…. gondosan rendben tartott birtokok, makulátlanul nyírt területek, kikövezett belvárosi utak, rendezett, tiszta, áttekinthető városkép. Ez a fajta rend feledteti egy pillanatra az olykor kaotikus Itáliánkat. Az épületek szigorúan egyszínű téglából épülnek. A templomtornyok a romantika játékos, pajkos stílusában teljesednek ki, és egyben megtörik a sokszor egységes városképet. Néha elbizonytalanodunk, tényleg Itáliában járunk – e, de az autók típusa, rendszáma és a vezetési stílus rögtön visszazökkent minket. A nagy településeket elhagyjuk, Vicofortéba és Buscaba indulunk, hogy maguk mögött hagyjuk a modern életünk minden zavaró elemét. Telefonjainkat kikapcsoljuk, ha ezt mégsem tenné meg, a helyi szolgáltató gondoskodik róla hogy a készülékeink ne találjanak hálózatot. Egy kis időre eltűnünk a nagyvilágból, és talán rendet teszünk értékrendünk számos szintjén is.
 
 
 
3. nap: 
Reggelit követően tovább ismerkedünk Torinóval. Útközben rövid látogatást teszünk Cuneoban. Autóbuszunkkal a Soleri Viadukt mellett haladunk el, mely a várost köti össze a tartomány magasabban fekvő területeivel. A számos tragédia színhelyéül szolgáló óriási híd, ma is jó szolgálatot tesz és büszkén magasodik. A város központban rövid sétát teszünk, mely keretében a helyi katedrálist és a leghangulatosabb utcákat keressük fel. Rövid kávészünet után tovább indulunk Torinóba. Látogatásunkat a Valentino Kastélyban és kertjében kezdjük, ahová rendhagyó módon a Pó folyón hajózva érkezünk. 500.000 m2 területen található a Savoyai dinasztia egyik legimpozánsabb kastélya mely következő állomásunk. Látogatásunkat követően tovább ismerkedünk Torinóval. Torino pezseg, dolgozik, szórakozik, múzeumba jár, hajózik a Pó – n , és köszöni jól megvan.  Találunk itt római kori kapukat, barokk katedrálisokat, szecessziós és art nouveau palotákat és Musszolini által építetett beton kaszárnyákat. A mi feladatunk, hogy ebben a pezsgő káoszban, mégis hozzánk oly közel, már – már Budapestre is emlékeztető városban megtaláljuk a részleteket, a szépséget, a bájt, és nem utolsó sorban az ÉLETÉRZÉST! Tartson velünk! Ezen a délutánon a Quadrilatero negyed és a San Salvario környékén sétálunk, ahol zsinagógák, templomok, hangulatos terek és a híres GRAN MADRE vár.  Este visszautazás a szálláshelyre. A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  
 
CUNEO… fénnyel teli éjjelek: Cuneo városában, minden évben megrendezik a Fény játéka elnevezésű rendezvényt, amikor a város sétálóutcáját és annak épületeit több száz kilométer hosszúságú fényfüzérrel díszítik. A rendezvény júliusi nyaraló programjaink alkalmával elérhető ( Ligúria )
 
 
 
4. nap: 
Reggelit követően ismét Torino felé vesszük az irányt. Ezen a napon a főszerep a különleges helyeket illeti. A Venaria Reale az első megállónk, egy újabb Savoyai kastély mely ma már a világörökség része. A nap további részében magunk mögött hagyjuk az oly sokat emlegetett királyi családot és szédítő magaslatokba emelkedünk. A Monte Pirchiriano „megmászására” indulunk, melyhez  helyi kisbuszok lesznek a segítségünkre. Eredete 983 – ig nyúlik vissza, eszmei értéke felbecsülhetetlen, történelme homályos, legendákkal teli. Már – már a meg közelíthetetlen, és a feledés homályába veszett ez a szent hely, mi most ezt a homályt próbáljuk szétoszlatni. Magaslatokból soha nem elég. Ha csodát akarunk látni, meg kell látogatunk a Supergát, mely Torino felett lebeg. Ebben kisvonatok lesznek segítségünkre. Felérve a magaslatra a Torino FC focicsapat emlékhelyét keressük fel, majd a kupolában teszünk egy sétát, ahonnan belátjuk egész Torinót. Este visszautazás a szálláshelyre.  A programok sorrendje időjárási viszonyok  / vasúti sztrájk / nyitvatartási rend függvényében változhat!  
 
TORINO MAGICA: Mágikus város…mondják. Első utazásom alkalmával azt éreztem ez a hely nem Itália, talán Torinó a legkevésbé sem lesz a kedvencem. Évek teltek el, hogy a sors újra ide sodort, és Torino most megmutatta igazi arcát. Mi magyarok sajnos nem igazán ismerjük a város igazi arcát. Ha Torino, akkor Kossuth és a Fiat gyár. Mi most ezen túllépve varázslatos helyekre visszük el vendégeinket. A fáradtan kanyargó öreg villamos a Királyi palota előtt többezredjére teszi meg ugyanazt az utat, és az unalmasan kikandikáló helyiek talán nem tudják milyen csodálatos városban élnek. A „kis Párizs”, így nevezik. Klasszicista palotái, barokk templomai, neogótikus házai méltán viselik a „kis Párizs” jelzőt. Rend, pompa, elegancia, és sajátos hangulat jellemzi a várost. Intim kis tereit, belső udvarait már a művészek felfedezték, és esténként élettel telnek meg a város terei, udvarai. A Superga és a Gran Madre tekintélyt parancsoló hatalmas épülete éjjel is vigyázza a várost, mint két őrszem figyeli a város soha nem apadó forgalmát. Torinó él. Az egyik legélhetőbb és leghangulatosabb olasz város, kivételes művészi alkotásokkal, és elegáns passzázsokkal. Tartson velünk!
 
SUPERGA – „lebegés a város felett”: Bárhol is álljunk meg Torinóban, nem lehet nem észre venni a Superga óriási kupoláját. 1949 május 4 – én a Torino FC válogatottja Liszabonból hazafelé tartva leszállás közben a rossz látási viszonyok miatt gépével a templomra zuhant. A tragédiának nem volt túlélője. Kerek hetvenedik évfordulóra emlékezünk, ez alkalomból kisvonatra szállunk és meghódítjuk a hegyet, valamint a Supergát.
 
 
 
5. nap: 
Reggelit követően vár ránk a hamisítatlan Piemonte – i vidék, gazdaságaival, borospincéivel, eldugott kis kápolnáival, kastélyaival. A Langhe vidék kapuja Alba. Római kori és középkori látnivalókat egyaránt találni a városban, melynek legfőbb nevezetességei a XIII. századból való Palazzo Communale, a gótikus San Domenico templom és az egy századdal korábban épült római stílusú San Lorenzo katedrális. A mindmáig családi kézben lévő, de mára hatalmas nemzetközi vállalkozássá lett Ferreo csokoládégyár szintén Albából indult világhódító útjára.  Barolo nem csak boráról vált híressé, az itt található Falletti kastély a térség egyik legszebb épülete. Dogliani, Langhe egy alacsonyabban fekvő települése ahol egy nem mindennapi kastély, kórház és temető teszi még különlegesebbé a látogatást.  Vicoforte utolsó állomásunk, ahol egy eldugott „kis” szentéj vár ránk, melynek kupoladobjában egy nem mindennapi látogatást teszünk.  Este visszautazás a szálláshelyre, és részvétel a Battuti kápolnában tartandó zenés rendezvényen.
 
EGY NAP A VIDÉKEN: Azt mondják, a mesés Toszkána páratlan. Mi megtaláltuk a párját, úgy hívják: LANGHE. Az Alpok lábainál elterülő Piemont a kevés tengerpart nélküli olasz tartomány egyike, és így szinte ideális célpontnak tűnik tavaszi vagy őszi túrák úti céljaként. Ha már a két évszak között kell választanunk, akkor legyen inkább az ősz, hiszen ilyenkor érnek a szőlők, és ekkor terem a helyi „gyémánt”, vagyis a világhírű fehér szarvasgomba is.  Ha a gomba felkutatására nem is indulunk, de a leghangulatosabb településeket megmutatjuk Önöknek. Középkori falvakat és életteli kisvárosok jellemzik a térséget, és nem utolsó sorban hangulatos és igazi kincseket rejtő boros pincék.  A domboldalakon szőlőültetvények végeláthatatlan sora és színpompája kényszerít minket arra hogy megálljunk és elmerüljünk a látványba. És nem csak a látványban merülünk el, hanem egy kicsit a boros pincékben is, hiszen a két legnevesebb helyi bort a BAROLO – t és a BARBERA – t feltétlen meg kell kóstolnunk. Nem meglepő látvány, hogy több település kápolnáját, kis templomát enoteca - vá alakították, és  az oltárral szemben egy padon helyet foglalva borokat kóstolgathatunk. Idegenkedve lépünk be a szent helyre, ahol a helyi vörös bor hamar oldja bennünk ezt a gátlást.
 
 
 
6. nap: 
Reggelit követően hazautazás az ide úton megismert útvonalon,
érkezés késő este Budapestre.
 
 
 
Időpontok / részvételi díjak Autóbusz 1 - 5 sor Autóbusz 5 - 9 sor Autóbusz 10 - 13 sor
március 24 – 29 105.500 Ft 104.900 Ft 101.400 Ft
május 16 – 21 109.500 Ft 106.900 Ft 103.400 Ft
június 27 – július 02 109.500 Ft 106.900 Ft 103.400 Ft
 
  
 
 
 
 
 
A részvételi díj tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- szállás 2 – 3 ágyas szobákban
- reggeli
- a programban megjelölt kirándulások
- idegenvezetés
 
A részvételi díj nem tartalmazza:
- Egyágyas felár: 20,00 Eur / éj (helyszínen fizetendő) !!!
- belépőjegyek
- idegenforgalmi adó
- helyi tárlatvezető
- az autóbusz behajtási engedélyei
- helyi közlekedés ( vonat / metro )
- hajójegy
- audioguide
- borkóstoló ebéddel
- foglalási költségek a kastélyokba és a hajóra
---------------------------------------------------
Összesen: 135,00 € /Fő
 
 
 
A programoknál feltüntetett indulási időpontok ajánlások, melytől irodánk rendhagyó esetekben eltérhet. Rendhagyó esetnek számítanak az időjárási és közlekedési tényezők, és a tranzit szállások esetleges cseréje. Az indulásra vonatkozó pontos információkat ( busz rendszám, indulási időpont, ügyeleti telefonszám ) beszállókártyákon küldünk meg utasainknak az indulás előtt 48 órával elektronikus úton. Ezek a dokumentumok számítanak hivatalos értesítésnek. A beszállókártya az Ön tájékoztatását szolgálja, saját érdekében mindig pontosan olvassa el annak tartalmát. A papírokat kinyomtatni nem szükséges, autóbuszunkra a beszállítás személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával történik.
 

 

Foglalási díj: 500,-Ft/fő
(Ajánlat kéréséhez, vagy foglaláshoz kattintson a fenti időpontok+árak valamelyikére!)
Oldalak
Dolce Travel Utazási Iroda
Utazás Szállás Last Minute Buszos utak Buszbérlés Incentiv-utak Városlátogatás Prága Bécs Szállás foglalás Verona-Velencei karnevál egy napos utak